![]() |
Odp: Forumowa Mafia VI
W pierwszej edycji mafia wyeliminowała nieaktywną Meonę. I wtedy Libby napisała, że pozostało 5 mafiozów, a wszyscy się dziwili, że jak to mafia swoją zabiła. Myślę, że tym razem też mielibyśmy taką informację.
|
Poza tym wtedy nie udało nam się żadnego mafiosa zgładzić :please:
Teraz nie wiem czy podejrzewać tych, na których Kędziorka głosowała/których podejrzewała, czy wręcz przeciwnie. Nie mam teraz czasu analizować jej postów... |
ja daje sobie rękę uciąć, że cheeba jest w mafii :P
|
Nie wiem, podejrzana wydaje mi się Diana...
Cytat:
Ale może to tylko nadinterpretacja z mojej strony :derp: E: No i Kędziorek chciała głosować na Dianę, ale zmieniła zdanie...tego samego dnia Kędziorek ginie. Przypadek? |
Cytat:
A tak w ogóle, to mnie dziwi to, że wczoraj Shiver odpadł. To znaczy przed moim przedwczorajszym (?) postem nikt nawet o nim nie wspomniał, a tu nagle BAM! Shiver zabity (i niewinny). Szczególnie, że (no bądźmy szczerzy) nie miałam żadnych konkretnych powodów, jedynie dziwne wrażenie, że niewiele wnosi do zabawy. A tu nagle znajdują się dwie osoby, które mnie popierają? Dobrze wiem, że nie potrafię przekonywać ludzi do moich poglądów. Dziwne. W ogóle mam wrażenie, że osoby winne (a przynajmniej część) zostały wymienione w naszych wcześniejszych postach, ale mafia skierowała uwagę na niewinnych podejrzewanych o współpracę z Valdkiem. Myślę też, że mafia specjalnie eliminuje osoby, które raczej nie są podejrzane, a nawet uczestnicy snują domysły, że w mafii nie są. No, może poza Malfurionem. Przykłady? Nikt nie wierzył w winę Mery, bo wyglądało to jakby mafia miała ją zabić, a cattani ją wyratował. Mery zginęła z rąk mafii (po raz drugi xD). Potem napisałam (jestem taka egocentryczna, wow :piesel:), że wątpię w winę PP. PP zginął z rąk mafii. Więc po tym wywodzie mafia zapewne zmieni taktykę... Mam jeszcze taką teorię: w mafii są osoby, które nie rzucają podejrzeń, a nawet bronią podejrzanych. A może też osoby, które prawie się nie odzywają. No wiecie, jakby myśleli "My będziemy się przyglądać, a niech ci mugole powybijają się nawzajem, mwhahaha :evil:". :piesel: |
Nie wiem czy zdajecie sobie sprawe, ale jak narazie wasze zachowanie tylko pomaga mafii. W jaki sposob? Mało się wypowiadacie a jeśli już się wypowiecie to na zdanie może dwa. No chyba, że wszystkie osoby które zostały i się wypowiadają są w mafii bo mafia wyeliminowała całą reszte aktywnych i zostawiła same nieaktywne by móc nas wykończyć. Aż się grać odechciewa.
|
Zgadzam się z ddo, jak mamy wyłapać mafiozów jeśli prawie nikt się nie odzywa? Powiedzcie chociaż na kogo głosujecie, żeby nie było znowu remisów.
PS Rainbow przemówiła :P |
Ja cały czas obstawiam Rainbow, a już szczególnie teraz, jak się na niš uparłam, a ona nagle przemówiła, jakby Muffillatio minęło :D
|
zagłosowałam na Dianę już po południu, bo nie widziałam lepszego wyboru, a nie byłam pewna kiedy wrócę. Wróciłam teraz i padam ;-;
|
Ja też rzucam głos na naszą Dianę,bo argumenty Charionette wydają sie być bardzo sensowne.A zresztą sama to nie bardzo wiem,na kogo głosować,jak wcześniej pisałam nie śledziłam na bieżąco tematu.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:08. |