TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Searle 02.07.2012 10:05

Odp: Pytania i odpowiedzi

Do czego służy i co robi EkstraDEODORator z nagród za punkty życiowe? Jest na nim opcja Medytuj, ale nie zauważyłam, by coś działo się szczególnego po jego użyciu.

nmin 02.07.2012 13:03

Cytat:

Napisał Dżiglipaff (Post 1545032)
ponawiam pytanie :)

Możesz odinstalować, ale oczywiście stracisz wszystkie obiekty pochodzące z dodatku. Te już użyte chyba po prostu znikną i w ich miejscu będzie pusto, nie wiem jak jest z obiektami z dodatków na płytach, ale tak właśnie dzieje się, gdy użyjesz nieoficjalnego obiektu i potem usuniesz go z Mods.

Mam pytanie - jest jakaś możliwość przekazania innej rodzinie rzeczy włożonych do wyposażenia rodziny? Chciałabym, żeby rodzice przekazali zmagazynowane obiekty i zabawki dziecięce swojej córce, która sama jest w ciąży, ale ona już z nimi nie mieszka. Nie zależy mi na tym jakoś specjalnie, bo te rzeczy nie są drogie, ale jest to istotne dla symboliki ;)

Irbis 02.07.2012 16:29

Cytat:

Napisał nmin (Post 1546280)
Mam pytanie - jest jakaś możliwość przekazania innej rodzinie rzeczy włożonych do wyposażenia rodziny? Chciałabym, żeby rodzice przekazali zmagazynowane obiekty i zabawki dziecięce swojej córce, która sama jest w ciąży, ale ona już z nimi nie mieszka. Nie zależy mi na tym jakoś specjalnie, bo te rzeczy nie są drogie, ale jest to istotne dla symboliki ;)

Umieść przedmioty w plecaku jednego z rodziców, a następnie wśród interakcji rodzica z córką wybierz opcję "Daj prezent". W ten sposób możesz po kolei podarować jej wszystkie przedmioty.

nmin 02.07.2012 22:01

Niektórych rzeczy, na przykład łóżeczka, nie da się włożyć do plecaka. A szkoda, Simiątko mogłoby używać rzeczy swojej mamy i wujków ;)

Björk 03.07.2012 05:37

Cytat:

Napisał nmin (Post 1546465)
Niektórych rzeczy, na przykład łóżeczka, nie da się włożyć do plecaka. A szkoda, Simiątko mogłoby używać rzeczy swojej mamy i wujków ;)

Ale można je włożyć do skrzyni wyposażenia rodziny. Stamtąd też można dawać prezenty - m.in. fortepiany i łóżka :)

Czyniąca_Hałas 03.07.2012 15:33

Co daje właściwie nagroda "sen w transie medytacyjnym"? Moja Simka wcale nie śpi po tym krócej ani potrzeba snu się nie zmniejszyła.

anie_1981 03.07.2012 16:05

Nie robiłam nigdy jakiś sensownych porównań, jak długo śpi Sim z tą nagrodą i bez. Jednak moim zdaniem, Sim wysypia się nieco szybciej. Czyli czas snu się nie zmienia, raczej jego wpływ na wysypianie się Sima.

Hefalump 04.07.2012 15:12

Cytat:

Napisał Searle (Post 1546231)
Do czego służy i co robi EkstraDEODORator z nagród za punkty życiowe? Jest na nim opcja Medytuj, ale nie zauważyłam, by coś działo się szczególnego po jego użyciu.

Ponawiam bo też chce wiedzieć

Lubie 04.07.2012 15:43

Cytat:

Napisał Milka (Post 1546628)
Co daje właściwie nagroda "sen w transie medytacyjnym"? Moja Simka wcale nie śpi po tym krócej ani potrzeba snu się nie zmniejszyła.

Sen w TRANSIE MEDYTACYJNYM. Jeżeli twoja simka będzie medytować, i wpadnie w tzn. trans, będzie jej rósł pasek snu. :3

anie_1981 04.07.2012 17:01

No nie wiem, mi chyba nie rósł sen w czasie medytacji. To raczej chodzi o to, że szybciej się zapełnia pasek energii podczas normalnego snu w łóżku... Ale musiałabym to sprawdzić, może akurat.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:00.