TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Meggie 14.07.2012 23:31

Odp: Pytania i odpowiedzi

Ja w takich chwilach sadzam ich na tyłku na fotelu i każe siedzieć cały dzień nie zwracając na nich uwagi, mi to pomaga. Nie mam pojęcia od czego dokładnie zależy długość ich życia, ale jedni odchodzą (mimo dobrych warunków "życia"!) w dzień, w którym powinni, a innym się wcale nie spieszy.

nmin 14.07.2012 23:57

Cytat:

Napisał rocktechnika (Post 1550544)
ale nie chcę nikogo topić, czy głodzić.

A wywołać bezbolesną zmianę wieku przez testingcheatsenabled true? To na pewno szybsze, niż usuwanie kodem nastrójników.

anie_1981 15.07.2012 11:03

Ja mam to samo, nawet z NRaas Story Progression. Tyle, że ja mam zazwyczaj parki równolatki, jak mi jedno z nich umrze terminowo, to drugiego trudno uśmiercić. Za to wśród sąsiadów.. masakra... Raz to nawet miałam tak, że w mieście nowi, młodzi Simowie byli poupychani zbiorowo w domach, bo przez emerytów nie było gdzie mieszkać. Chyba ze 20 zabiłam wtedy modem NRaas Master Controller. Ja mam wiek ustawiony na 90 dni, przy czym nie zmieniałam też nic w tym która faza życiowa ma ile trwać.

Master of Disaster 18.07.2012 08:27

Przepraszam, może coś przeoczyłam, ale... który mod umożliwia zmianę aktywnej rodziny bez tracenia pragnień, okazji itd. w tej, którą się grało poprzednio? Pamiętam, że było coś takiego, ale się trochę gubię w tych modach :redface:
Przy okazji, zna ktoś jakiś mod, by można było podróżować z osobami spoza rodziny (jak w dwójce)? O ile oczywiście jest coś takiego, bo pewnie nie ma :<

anie_1981 18.07.2012 10:53

Nie polecam Ci takiej zmiany rodziny, u mnie zawsze powodowała błędy, ale jeśli koniecznie chcesz, to jest to NRaas Master Controller. Klikasz potem na cudzy dom i jest tam opcja zmiany na tą rodzinę, która tam mieszka, podobnie możesz zrobić z Simem, który mieszka w innym domu. Tyle, że dawno z tego nie korzystałam, ze względu na błędy, i "za moich czasów" mod był po angielsku, opcja nazywała się "Make Active". Teraz ten mod jest też po polsku, to powinno być coś w stylu "Uczyń aktywnym". Ale z tłumaczeniami bywa różnie. Do tej pory w NRaas Master Controller są dwie opcje zaawansowane, zamiast jednej zaawansowanej, a drugiej średnio zaawansowanej :P

Master of Disaster 18.07.2012 11:17

A, zatem wystarczy Master Controller? OK, zaraz to sprawdzę (; Dzięki.

Pink Panther 24.07.2012 11:18

Panie i panowie, poszukuję kodu, który wyłącza diamencik nad głowami Simów. Zna ktoś taki? :)

Fallen 24.07.2012 11:20

hideheadlineeffects [on / off] :)

Pink Panther 24.07.2012 11:21

Dziękuję, Fallenko Bezimienna :P A czy on wyłącza też chmurki?

Fallen 24.07.2012 12:03

Z tego co pamiętam, to wyłączał chmurki i kryształki, a niestety nie sprawdzę, bo odinstalowałam trójkę. :( No i nie ma za co, Kluseczku :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:08.