![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi
Zaraz mnie podpytać ;) A co to ja jakaś SimGuruAnie jestem, czy coś? :D NRaas Porter do tego służy.
http://nraas.wikispaces.com/Porter Trzeba dobrać odpowiednią wersję do swojej wersji gry, no i pobieramy "Base Mod". I ważna sprawa. Mod spakuje wszystkich do jednej wielkiej rodziny, nie wolno jej tak po prostu umieścić w jakimś domu, trzeba użyć opcji "Unpack". A jak się to już zrobi, to zapisujesz grę i ładujesz od nowa, dopiero wtedy możesz bezpiecznie bawić się w przeprowadzanie ich itd. Mod umieszcza ich w losowych domach, nie mamy na to wpływu i dlatego trzeba potem wszystkich szukać itd. Zmarli też są przenoszeni, ich nagrobki umieszczane są w mauzoleum. Bravurka, tak to działa NRaas Story Progression. Nie wiem czy podaje opisy totalnie wszystkiego, musisz go zainstalować i sprawdzić. http://nraas.wikispaces.com/StoryProgression Ponownie piszę, że pobieramy wersję "Base Mod", dla naszej wersji gry... |
Cytat:
|
Jest jakiś kod, który pozwala na budowanie fundamentów pomiędzy piętrami, ale ja nie znam tego kodu, tylko o nim słyszałam.
|
Anie, ten kod to placefriezes on/off : >
|
Koledzy i koleżanki ;D Jak mogę Simkę/Sima z TS3 zamienić w jeden plik (chyba z rozszerzeniem .sim3pack), żeby później wrzucić do Neta? :)
|
Dzięki Lubie, właśnie o to chodziło, oba kody są mi potrzebne :)
|
Cytat:
Jako sima, którego chcesz stworzyć w CAS to tylko z rozszerzeniem *.sim |
A gdzie potem będzie (w sensie w jakim folderze)? :)
|
W folderze TS3 >> Exports
|
Dzięki bardzo ;)
A powie mi ktoś, jak zainstalować NRaas i skąd go pobrać? No i najważniejsze, czy ten mod spowalnia lub psuje grę? |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:14. |