TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Problem ze ślubem ! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=18461)

Irish 17.06.2005 19:46

Cytat:

Napisał ....LaraCroft....
No ludzie przecież jest jedno rozwiązanie musisz ściągnąć ze strony takie lustro... dzieki niemu możesz kontrolować inne simy dajesz tak jest Selects Familly czy coś i będzie imię Maks o ile zaprosisz go. I wtedy gdy bedziesz nim kontrolowac możesz dac na tą twoją simkę i "weś Slub" albo po telefon i zrezygnować ze studiów... nie pamiętam tej strony moze ktoś skojarzy... mam nadzięję, że pomogłam :)

noom ciekawe ale z kad to lustro wytrzasnac? :D

Margierytka 18.06.2005 00:16

Cytat:

Napisał aanulkaa
Na studiach poznałam sie z takim Maksem i zaręczyłam sie z nim. Kiedy moja już ukończyła studia i przeniosła się do zwykłego miasteczka (Werony) to nie moge wziąść z nim ślubu. Jak mam wziąść z nim ślub??????????????????????????????? prosze o pomoc ! ;(

Jeśli Max to ta idiotyczna lama to nie polecam brania ślubu i ściągania gościa do Werony. Rozwaliło mi to pierwsze starcie z Sims 2 na Studiach. Lama jak przychodzi do kogoś na parcelę to w ubraniu lamy (mimo, że dorosły i mieszka normalnie w Weronie, Miłowie czy Dziwnowie). Jeśli jedzie na parcelę publiczną to samo. Sposób jak ktoś się uprze ściągnąć "gada" do Werony jest prosty jak obsługa dyszla.
Wchodzi się na uczelnię, robi nowego sima - studenta - zaprzyjaźnia się go z lamą.... Swojego (stworzonego) sima pakuje się do prywatnej kwatery i zaprasza lamusa do zamieszkania. Lama zamieszkuje. Trzeba lamę przeszkolić i wystudiować. Lama kończy studia, dorasta i wraca jako dorosły do Werony. Wtedy dostaje własną chałupę i żeni się z tą nieszczęsną simką... Obłęd... Można też lamę wciągnąć do bractwa studenckiego - taka sama droga. Zdaje się że są dwa więc któreś przypadnie lamusowi do gustu. Kropka. Ale jak mówiłam wcześniej nie polecam. Co to za przyjemność całować się z owłosioną lamusowa mordą... A póki nie wylezą spod kołdry to gość jest w seksownym zwierzęcym ubranku. he he....

Irish 18.06.2005 06:30

Cytat:

Napisał alia
Jeśli Max to ta idiotyczna lama to nie polecam brania ślubu i ściągania gościa do Werony. Rozwaliło mi to pierwsze starcie z Sims 2 na Studiach. Lama jak przychodzi do kogoś na parcelę to w ubraniu lamy (mimo, że dorosły i mieszka normalnie w Weronie, Miłowie czy Dziwnowie). Jeśli jedzie na parcelę publiczną to samo. Sposób jak ktoś się uprze ściągnąć "gada" do Werony jest prosty jak obsługa dyszla.
Wchodzi się na uczelnię, robi nowego sima - studenta - zaprzyjaźnia się go z lamą.... Swojego (stworzonego) sima pakuje się do prywatnej kwatery i zaprasza lamusa do zamieszkania. Lama zamieszkuje. Trzeba lamę przeszkolić i wystudiować. Lama kończy studia, dorasta i wraca jako dorosły do Werony. Wtedy dostaje własną chałupę i żeni się z tą nieszczęsną simką... Obłęd... Można też lamę wciągnąć do bractwa studenckiego - taka sama droga. Zdaje się że są dwa więc któreś przypadnie lamusowi do gustu. Kropka. Ale jak mówiłam wcześniej nie polecam. Co to za przyjemność całować się z owłosioną lamusowa mordą... A póki nie wylezą spod kołdry to gość jest w seksownym zwierzęcym ubranku. he he....

jak jest sie przyjacielem trzech lam moga cie o 24h porwac :D mi porwali i nie oddali :(

Margierytka 18.06.2005 13:08

Ooooo.........

Cytat:

Napisał ♥Pomplica♥
jak jest sie przyjacielem trzech lam moga cie o 24h porwac :D mi porwali i nie oddali :(

No daruj... Moje simki to nie zoofilki... :rotfl: Chodzą z chłopakami co to to nawet chętnie, ale z przystojniakami bez owłosionej mordy.... UJak takiemu paskudnikowi dać :* ????? więc porwanie raczej im nie grozi :D

Marson 26.06.2005 20:32

Z gościem w ubraniu lamy nie da się wziąźć ślubu, ani go do siebie wprowadzić! Kiedyś też moja simka zaręczyła się z tym człekiem w stroju lamy i nawet się nie chciał wprowadzić. A nie chciał bo po prostu się nie da! On nie może normalnie żyć tylko ciągle jest na uniwerku ;) .

Patra11 06.07.2005 16:18

uuuuuu

Nic już nie zrobisz ja miałaś "młodą dorosłą simke" to musiałaś wybrać ...Zaproponuj...wprowadz się.-Wtedy jak ona ukończyła studia on mógł je rzucić!!!
Teraz morzesz sobie tylko pomarzyć o nim!Klops

Searle 11.12.2008 17:48

Odp: Problem ze ślubem !

Odświeżam nieco temat, ponieważ sprawa wygląda następująco:

Moja simka poznała na studiach Franciszka J. Manko III. Gdy skończyła studia wprowadziła się do domku w moim otoczeniu i teraz ja planuję ich wspólne zamieszkanie. Pomimo, że kontakty mają 100/100 i są w sobie zakochani, nie ma opcji Wprowadź sie.

Dlatego też dałam sobie spokój z Franciszkiem i podobnie chciałam zrobić z innym simem, również poznanym przez moją simkę na studiach, ale sytuacja wygląda tak samo: jest opcja Zostań na noc i Zaręcz sie, ale nie ma Wprowadź się.
Gdzieś przeczytałam, ze skoro oni są na studiach nie można z nimi wziąć ślubu, ale drugi mój sim również po skończeniu studiów zamieszkał ze swoją koleżanką tam poznaną, właśnie za pomocą opcji Wprowadź sie.

I teraz moje pytanie: Od czego to zależy i jak to zmienić?

(Sorry za tak długie wypracowania i to jeszcze w dodatku pewnie mało zrozumiałe :))

Björk 11.12.2008 17:52

No cóż - niejsno jarzę, że czasami gra ma błędy, jeżeli nie zainstaluje się łatek...
OŻ robiło coś takiego, że można było zaprosić do wspólnego zamieszkania sima, który jednocześnie był studentem. Ale łatka skończyła z tym problemem.
W każdym razie jeżeli chcesz się chajtnąć (hajtnąć?) z simem, którego poznałaś na studiach to oba simy muszą opuścić uczelnię.
I zwróc też uwagę, czy czasem Twój sim nie jest zaręczony z kimś innym i dlatego nie możesz wziąć z nim ślubu :)

Searle 11.12.2008 17:55

Niestety (albo stety) łatki mam zainstalowane.

Właśnie od zainstalowania RiO lub Oż mam ten problem.
Wcześniej zawsze opcja Wprowadź się była dostępna.

Łezka 11.12.2008 19:54

Ja mam wszystkie dodatki jakie wyszły oprócz : Rezydencje i ogrody oraz Ikea urządza dom i jak mam gości z uczelni to jest opcja wprowadź się :) A teraz takie moje prywatne pytanie nie obraź się jeśli spytam czy masz oryginalne The Sims 2 ??

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:03.