TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Lilly of the valley (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=30266)

Toxic 24.04.2006 17:49

Boże, Ta Amanda to mówi jakby ze średniowiecza przybyła. Zresztą wszyscy w tym Fs tak mówią, ale ona to już w ogóle.
Fs jakoś specjalnie mnie nie zaciekawiło.
A i widze, że ktoś tu nie potrafi przyjąć krytyki, za bardzo sie denrwujesz, a jak dla mnie to posmiewisko to robisz z siebie takim zachowaniem.
No ale co ja tu będe pisał. Zobaczymy jak będzie dalej.

sasha fierce 24.04.2006 17:49

Jakim zachowaniem? Czekam na wyjasnienia ; ] I jak w tym FS wszyscy tak mowia to ja jestem swieta, ej, zastanow sie co piszesz.

Edit@saya: Nerwy radzę trzymać na wodzy. Ten temat nie został założony po to, zeby oceniać siebie nawzajem. Albo będzie spokój, albo go zamknę.

Vanillienné 24.04.2006 17:55

*bezsensem xd

Nasty, nie wiem, czemu się tak bulwersujesz - przecież Iceyy ci pomogła O_o A 'powoli robiły mu się szklane oczy' brzmi zupełnie niepoprawnie, zresztą sama się zastanów - czy to dobrze brzmi?

Co do FS, przede wszystkim zachęcił mnie tytuł. Oddaje charakter fs, na którym niestety się zawiodłam.. zdjęcia rzeczywiście są niezłe, jednak tekst tchnie niepotrzebnym patosem; szczególnie słowa Amandy. Zrobiłaś z niej bohaterkę zdecydowanie zbyt tragiczną, powinnaś trochę przystopować w następnych odcinkach - ale to tylko moja drobna sugestia :p
Fabuła na razie niespecjalnie mnie wciągnęła. Ciężko oceniać po pierwszym odcinku, ale po prostu nie czuję się zachęcona.
To Fs z pewnością jest lepsze od poprzedniego - cieszę się, że się poprawiłaś. Wiem, że może być lepiej - i że stać cię na więcej. Nie chcę po następnych odcinkach wrzucić 'Lilly of the valley' do szuflady z typowymi romansidłami.

Pozdrawiam

PS. Skąd ściągnęłaś ciuch Amandy? Strrasznie mi się podoba*_* W ogóle cała Amanda jest śliczna, udostępniłabyś ją kiedyś do ściągnięcia?^^

Sushi007 24.04.2006 18:24

Bardzo ciekawe fotostory i myśle że po tych poprawkach co niektórzy załważyli będzie jeszcze lepsze, ciekawe zdjęcia i treści chociarz czasami przesadna. Zobaczymy jak będą wyglądał dalsze odcinki i treści
Powiem ci że tytuł jest bardzo dobry bo on mnie też zachęcił^^

Iceyy 24.04.2006 20:26

i kolejny taki przypadek w historii działu 'fotostory' *,*

Nasty, podaję ci rady jak na tacy. a ty ją odpychasz.
proszę bardzo. niestety niektórzy nie potrafią do siebie przyjąć KONSTRUKTYWNEJ KRYTYKI.

Cytat:

Napisał Nasty
na pewno nie ŻUCAĆ, boze swiety, tutaj się podstawówka kłania rzucac, przez eeeerrrzeeeet.

no właśnie, a ty napisałaś, kochanie przez 'ż' ;)))

no cóż, skoro tak stawiasz sprawę proszę bardzo.
wolisz , żebym oceniała - buahaha, żenada, beznadziejne, do dupy -10/10.

tylko potem nie oczekuj żadnych wyjaśnień - "dlaczego?!"

pozdrawiam zupełnie nieszczerze x>

ps. wytykanie literówek to kolejna rada, byś mogła zmienić part. nie jesteś najlepszą pisarką, więc te rady to była dla ciebie wspaniała, złota szansa, której niestety nie wykorzystałaś ;d

a to, że padł word NIKOGO nie usprawiedliwia z kaleczenia języka.

Anet@ 26.04.2006 09:32

Bravo :ql: Twoje FS jest super, moje jedyne zastrzeżenie to chyba takie,że powinnaś częściej dawać nowe odcinki :D . Moja ocenka to 10/10, a tak przy okazji to mogłabyś mi podać link gdzie mogłabym ściągnąć twarz Collina?? Bardzo proszę.

Mings 26.04.2006 12:18

Twoje FS bardzo mi się podoba. Szczególnie ładne są postacie. Naprawdę. Skąd wzięłaś ich ubrania? Odnośnie zdjęć, to są boskie (ja nie umiem zdjęciom nadawać odpowiedniego rozmiaru itp. więc pewnie dla tego nikt na mnie nie zagłosował w konkursie Miss Sim :P ). Ale koniec oceniania grafiki. Tekst łatwo się czyta, myślałam że będzie to kolejne fotostory napisane w sposób "Popatrzyła przez szklisto niebieski okno, na renesansową ulicę i otarła szkarłatną kroplę krwi z jedwabiście miękkiej ręki ;) ". A wyniosłam mowa głónej bohaterki jest po prostu super. Więc tekst mi się bardzo podoba. Co do błędów to Cię rozumiem, bo sama mam problemy z pisaniem razem i osobno i z Wordem.
A teraz oceny jurorów:
9 10 10 10
Razem 39
Ten jeden punkt za to, że zazdroszczę Ci tak pięknych simek.

sasha fierce 27.04.2006 17:18

iceyy, jak ci sie nie podoba moj styl pisania to trudno, ale jakos dziwnie nie odczulam pomocy z twojej strony. (i niewiem czy zle zrozumialas, ale ja napisalam zucać przez zet z kropka, a ty mnie poprawilas na rz. (?)
vanilliene, czy to bedzie romansidlo? nie wiem jeszcze. nigdy nie ustalam fabuly fs z gory, moze dlatego tez wydaje sie wszystko takie chaotyczne. troche mi sie wydaje, ze stawiacie mi za wysoka poprzeczke. staram sie jak moge i nadal jest nie tak, nie moze byc idealnie, ale moze byc lepiej ; ) co do amandy, hm..czy ja wiem czy jest sens zeby ja udostepniac? naprawde nie jest az taka ladna? co w niej ladnego? ;p a ubranie niestety niewiem skad sciagnelam, podobne mozesz znalezc na emilie boutique.
anet@, twarz collina sama zrobilam, w zasadzie to jest ona podstawowa ;p
mings, taka wyrozumialosc autorom bardzo sie zawsze przydaje, dziekuje. a wiekszosc ubran jest z boutique emilie.

nastepny odcinek niewiem kiedy bedzie, bede miala niedlugo reinstalke, wiec ... jeszcze troche, ale w sumie nadchodzi weekend majowy wiec mysle, ze cos popracuje. teraz juz bez bledow i z waszymi radami powinno byc lepiej. pozdrawiam!

Agata880 27.04.2006 20:49

;>

Hmmm hmmm...powiem tak (a raczej napiszę).Fotostory całkiem ciekawe, przynjamniej jest logiczne i stylistycznie też w miarę ok....widać ,że się starasz.Ale zadzam się z Alią niektóre dialogi są zbyt sztuczne, zbyt wyniosłe.... postaraj się pisać bardziej prosto ,bardziej "życiowo"..a będzie ok i nie przejmuj się tak krytyką nikt od razu nie pisze super.Nie musisz się zgadzać...ale jeśli zrobisz małe poprawki napewno będziesz miała o wiele wiecej pozytywów
Narazie moge ocenić 7/10 ale narazie się wstrzymam:)

Anet@ 28.04.2006 08:41

Naprawdę zrobiłaś go sama :O ?. No Nasty ty masz głowę do robienia fajnych simów.
Myślałam,że go ściągnęłaś z jakiejś stronki,bo w FS Say była ta twarz bardzo podobna do twarzy Rana i to chyba dlatego :D .

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:46.