TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Dom "Bounty" (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=38344)

Angie96 21.09.2007 17:18

Odp: Dom "Bounty"

Skad masz t± chu¶tawke? miałam taka ale mi si± simsy usunęły:/ P.S..Domek booooooooski :P

IgaAnne 28.09.2007 10:40

Cytat:

Napisał Freya
^^ Wiesz, ten argument, że jego domy to czysty modern jako¶ do mnie nie trafiaj±, bo nie zawsze bardziej stylowe jest ładniejsze. W realu na 100% wolałabym mieszkać w tak urz±dzonym domu jak twoje. Nie wiem, może zacofana jestem, ale nie lubię stylu "Ultra home modern". Wiem, nie znam się i jestem poj******.

To ja też taka jestem. ;) Nienawidzę takich ultra-nowoczesnych domów. W życiu nie chciałabym w czym¶ takim mieszkać, a fe. :wacko:

Ok, żeby nie off-topicować ocenię również dom. :)

¦liczna hacjenda. Bryła, chociaż skomplikowana nie jest przesadzona i mi się naprawdę podoba. Ogródek też wcale nie jest zły, nic do niego nie mam. Wnętrza sa po prostu boskie. Te kolorki s± wręcz idealne. Uwielbiam żywe barwy. Udało ci się wszystko ładnie skomponować. Kuchnia jest cudna. Chciałabym tak± mieć ( w realu).
Zreszt± co ja się tu będę rozpisywać. Dom na 11+ i tyle.

Vegeta 27.10.2007 15:09

¦liczny domek!Serio wspaniały :D Zauwarzyłam że robisz też ¶wietne dodatki do simsów;) 10/10 oczywi¶cie

haughton 01.11.2007 21:42

Zaczne od bryly, bo widac ze wlozylas w nia wiele pracy. Calkiem interesujacy i ciekawy efekt, na pierwszy rzut oka trudno sie zorientowac w rozkladzie pomieszczen, nie wiadomo czy uklad plaszczyzn nad glownym wejsciem to balkon, czy dekoracja - ale to sprawia ze bryla jest oryginalna. Kolorystyka rowniez przypadla mi do gustu. Nie przepadam za oknami w dachu, nie podoba mi sie rowniez trojkatne okno w salonie - jako jedyne o takim ksztalcie nie pasuje do reszty.
7/10

Ogród

Ladnie rozplanowany, duzo interesujacych i zgrabnie dobranych elementow, kolorowy i tetniacy zyciem. Do samej roslinnosci nie ma sie jak przyczepic, brakuje moim zdaniem ogrodzenia parceli, w basenie niewiele jest miejsca na plywanie, a sadzawke umiejscowilbym przed tarasem, a nie pod oknami kuchennymi (powody czysto estetyczne - wygodniej podziwiac ja odpoczywajac na tarasie, niz gotujac w kuchni. ;))
7/10

Wnetrze

O plusach krotko, bo duzo osob juz je wymienialo - cieple i zywe kolory, pomieszczenia o niestereotypowych ksztaltach oraz generalnie trafny dobor mebli sprawiaja, ze wnetrza sa bardzo przytulne i az sie chce spedzac w nich czas. O minusach wiecej:

- wejscie glowne jest klaustrofobicznie ciasne w porownaniu z hallem, nie wyobrazam sobie jak mozna powitac gosci i nie zaklinowac sie jednoczesnie pomiedzy drzwiami a lampa.

- legowisko dla zwierzaka (zgaduje, ze taka wlasnie funkcje pelni to paskudztwo obok telefonu) wyglada jak przywleczone z domu pogrzebowego, psujac cieply i wesoly wystroj parteru, podobnie nie pasuja ciezkie zaslony porozwieszane na niektorych oknach (kolorystycznie co prawda jest ok, ale "gryza sie" z nowoczesna aranzacja).

- drobne utrudnienia w funkcjonalnosci (szafa na pietrze przy schodach zaslaniajaca czesciowo drzwi, brak firanek/rolet/zaluzji (troche prywatnosci czasami sie przydaje ;)) czy wieeelkie okno w lazience tuz przy sedesie - osobiscie nie chcialbym korzystac z toalety majac potencjalna publicznosc na zewnatrz ;P)
6/10

Ogolem 6,5/10

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:41.