TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Dark Room (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=47897)

Thriller 25.11.2008 14:22

Odp: Dark Room

Narząd wzroku niezmiennie mnie rozśmiesza. Ogólnie IMHO opowiadaniu brak oryginalności, a styl jest odtwórczy i nużący. Dialogi (ciągle źle skonstruowane, geez) wydają się być strasznie sztuczne:
Cytat:

Jest pani bardzo kłamliwą osobą, a za grzechy się płaci
LOL?

Poza tym, co to za amerykańska szlachta z Florydy?

Ogólnie rzecz biorąc - bardzo mnie dziwią aż tak pozytywne opinie.

Libby 25.11.2008 14:46

Dość ciekawie się zapowiada. Jak na pierwsze FS jest nieźle. Jest trochę błędów, ale to można poprawić.
Zastanawiam się, co połączy Victorię i Medivala. Czekam w takim razie na kolejny odcinek.

Gio 25.11.2008 15:34

Cytat:

Napisał Libby (Post 899993)
Dość ciekawie się zapowiada. Jak na pierwsze FS jest nieźle.

Z tym, że nie jest to moje pierwsze FS :D Skoro nieźle, to biorąc pod uwagę, że nie jest to moja pierwsza przygoda z pisaniem, to jest tragicznie :)

Z tym narządem wzroku to tak mi się wbiło, że ciągle tego używam, ale nie jestem jedyny:
Otóż autor serii o Marcie Patton (nie pamiętam jego nazwiska) co trochę używa wyrażenia "...dłonią zwiniętą w trąbkę...", które to wyrażenie, bardzo mi się nie podoba.
Żeby nie być taki patriotyczny, Dan Brown używa nadmiernie "pokój, w którym panowała półciemność...", które to srormułowanie sobie zapożyczyłem :)
Wiem, że bardzo się to rzuca w oczy, ale na prawde sie nie mogę postrzymać.

Błedy w dialogach są- jednak zanim je się naucze prawidłowo pisać minie stulecie :D

A co do sztuczności dialogów- przykład, który podałaś jej jak najbardziej celowy. Chodziło mi właśnie o uzyskanie takiego efektu (i Ty mi to uświadomiłaś ;)). Chodziło mi tutaj bowiem o naiwność powagi tego zdania.

I wiem- oryginalność to ten serialik nie ma- a temat nieco już przetaryty i zgubny. Mnie jednak zafascynował. I tak jak juz kiedyś tam napisałem- to nie będzie typowy kryminał, serial akcji i SF. Będę przeplatał elementy najbardziej mi miłe, czyli rodem z telenowel :) Pozdrawiam i czekam na komentarze

Libby 25.11.2008 16:45

Nie zrozum mnie źle.
Z tym pierwszym FS, to mój błąd. Wcześniej nie czytałam żadnego Twojego autorstwa.
Nie przejmuj się, jak na razie jest naprawdę nieźle.

niepokorna 25.11.2008 18:23

No właśnie...
bardzo mnie ten odcinek zaintrygował, przeczytałam go z chęcią :)
Jestem strazsznie ciekawa, po co komu 11 ciał. Ładna bohaterka -dopiero teraz przyjrzałam jej się dokładnie ;)
Podoba mi się to, że prowadzisz 2 "akcje" naraz.
Dowiedziałam się czegoś więcej o Victorii, ale o Tajemniczym Hakerze nic nie wiadomo ;]
Błędy wyłapała Ptasie Mleczko, a ja mogę dać swoją ocenę :)
10/10

Alisha 25.11.2008 18:44

Wiecej zdjec!!!!! :D xD
No i zeby bylo strashne...
:rolleyes:

Liv 25.11.2008 19:21

@up: już jest... (przynajmniej jak dla mnie)
Ogólnie odcinek mi się podobał. W końcu wywiałeś z dialogów sztuczność, chyba porządnie wziąłeś pod uwagę to, co Ci napisałam. Efekty widać.
No i jest równowaga :). Wielkie brawa dla Ciebie, bo udało Ci się to wszystko wprowadzić już w tym odcinku :).
Jest cudnie. I nawet już zdjęcia mi się podobają.
10/10- należy Ci się.

Sweet.Dreams 26.11.2008 15:56

Bardzo ciekawy odcinek
;p
Czekam na next
Będzie za tydzień, prawda ?
Ach, jakaż regularność ; )

Gio 26.11.2008 17:26

Cytat:

Napisał Sweet.Dreams (Post 900626)
Będzie za tydzień, prawda ?
Ach, jakaż regularność ; )

Ja bym się tak nie spieszył :D
Raczej będzie za tydzień, bo we wtorki zawsze kończę o 12:30, a anglika mam dopiero na 15:00 więc ten czas starcza mi na dopracowanie i wstawienie odcinka na forum :)

Ps: Ej?! Co tak mało komentarzy :P

Intenso 26.11.2008 17:27

jej jestem pod wielkim wrażeniem. Naprawdę świetne FS. 10/10

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:22.