TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Domy [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=251)
-   -   Manton by vibratoria (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=49627)

Reminiscencja 19.02.2009 19:38

Odp: Manton by vibratoria

lalala xdd. oo czikeny ^^ ten dom jest booski. Ale, ale o jezu brak ale, hmm co ja pocznę xdd moja ocenka^^ : 10/10 dziękuje za przeczytanie mojej bardzo długiej opinii!

haughton 20.02.2009 11:03

Po raz kolejny zaskakujesz w wielkim stylu. Bez wdawania się w szczegóły: oglądając bryłę nastawiłem się na typowo postindustrialne wnętrza - a tu taka miła niespodzianka. :) Jak zwykle w Twoich pracach widzę oryginalne pomysły, przepiękne kolory i zestawienia aranżacyjne, do tego miły, przytulny klimacik i idealnie dobrane dekoracje. Potrafisz idealnie oddać każdy motyw, który przyjdzie Ci do głowy i co najważniejsze - zrobić to tak, że osoby oglądające fotki również mogą odczuć klimat panujący w domu. Brawo, brawo, brawo. :)

Woltuwa 20.02.2009 11:27

(vibratoria, pozwolisz, że napiszę za Ciebie epistołę do tego projektu?)

Droga Vibratorio!

Po raz kolejny udowadniasz, że nie jesteś przewidywalna. Spodziewałem się, czegoś zupełnie innego, że fabryka pozostanie nadal fabryką, a tu proszę.. niespodzianka :D

Garaż... Widnieją tam beczki... Czyżby to WMW?? :D Już lubię tych mieszkańców :D

Wnętrze.. Tak jak wspomniałem - Wielkie zaskoczenie :D Wszystko idealnie dobrane do siebie, podoba mi się. Ciekawym pomysłem był widok salonu z piętra i wprowadzenie tam motywu z kościoła - organista na piętrze wyższym :D
ale, ale... mam kilka pytań:

1. Dlaczego nigdzie nie ma fajek?? Jak mogłaś zapomnieć! :(
2. Gdzie wisi bazarowa podomka pani W.??
3. Jakie symboliczne znaczenie ma klatka z motylkami, która została z niewiadomych przyczyn wymalowana czarnym kolorem na niebieskich płytkach w łazience?
4. Numer mieszkania to 518. To znaczy, że na tej ulicy było/jest co najmniej 518 fabryk?
5. Czy do mieszkania wchodzi się przez drzwi garażowe?? Tak mi się zdaje, bo cała reszta zewnętrznych szyb to okna.

Amen.

vibratoria 20.02.2009 22:44

Tym, którym jeszcze nie dziękowałam - dziękuję. :D

A z Tobą Wolcik się rozprawię indywidualnie.
Cytat:

Napisał Woltuwa (Post 962549)
wprowadzenie tam motywu z kościoła - organista na piętrze wyższym

Zaprzeczam jakobym kiedykolwiek się kierowała i inspirowała motywami Kościelnymi.

Cytat:

1. Dlaczego nigdzie nie ma fajek?? Jak mogłaś zapomnieć!

Jak dobrze wiesz Wolciku, staram się odwzorowywać rzeczywistość, a w rzeczywistości fajki są tam gdzie mieszkańcy - a jak widzisz mieszkańcy są czasowo nieobecni. (Zapasowa paczka jest ukryta w foliowej torebce w słpuczce toaletowej w pokoju kąpielowym :D)

Cytat:

2. Gdzie wisi bazarowa podomka pani W.??

Czyja? :O Jaka podomka? :O

Cytat:

3. Jakie symboliczne znaczenie ma klatka z motylkami, która została z niewiadomych przyczyn wymalowana czarnym kolorem na niebieskich płytkach w łazience?

Brak symbolicznego znaczenia. Jest to po prostu klatka z motylami. Właścicielka domostwa Anastasia B. miała atak weny twórczej i nie zdążyła do pracowni.

Cytat:

5. Czy do mieszkania wchodzi się przez drzwi garażowe?? Tak mi się zdaje, bo cała reszta zewnętrznych szyb to okna.

Można wejść przez drzwi główne, znajdujące się u szczytu betonowych schodów na zewnątrz, oraz przez drzwi dodatkowe znajdujące się na lewo od bramy garażowej. Można również wchodzić przez okna** na parterze, a osoby wygimnastykowane i odpowiednio zaopatrzone mogą wchodzić przez okna na piętrach. Nie da się wejść przez okno dachowe.
**(Simowie w simowym świecie nie mogą wejść przez żadne z okien).

Lime 21.02.2009 07:31

Cudeńko 10/10

Holly 21.02.2009 08:11

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Moje oczy nie wytrzymają takiego nawału stylu i piękna! Przerażasz mnie O.o Jedyne co nie pasuje za bardzo, to te główne schody na zewnątrz, ale i tak muszę zbierać zęby z podłogi.

Wielebny 21.02.2009 17:35

Bryła
Bryła bardzo mi się spodobała . Typowa blokowisko niczym z starej dzielnicy przemysłowej bardzo ciekawy pomysł ,
Ogród
To co jest moim zdaniem w zupełności wystarczy więcej roślin zepsuło by klimat domu.
Wnętrze
Jak zawsze urządzone z starannością , gustownie i z dbałością o szczegóły .
Jedyne co mnie razi to podłoga w salonie które wygląda jak ze starego magazynu ,
Nie wiem czy takie było twoje zamierzenie oddając surowość domu w każdym razie mi to się nie podoba ,
Ocena
+ Bryła
+ Oryginalny pomysł na umiejscowienie domu
+ Wnętrze
+ Dbałość o szczegóły
- Podłoga w salonie
Ocena Liczbowa
Bryła 9/10
Ogród 6/10
Wnętrze 9/10
Ogół 8/10
Pozdrawiam
Kowalino

Matti93 21.02.2009 17:50

Świetny pomysł, żeby zrobić parcelę w takim stylu :) 10/10

Woltuwa 21.02.2009 21:11

Cytat:

Napisał vibratoria (Post 963194)
Tym, którym jeszcze nie dziękowałam - dziękuję. :D

A z Tobą Wolcik się rozprawię indywidualnie.

Bardzo dziękuję za Ten Zaszczyt, którym zaszczyciłaś mnie obdarzyć - Jestem Pani dozgonnie wdzięczny.

Cytat:

Jak dobrze wiesz Wolciku, staram się odwzorowywać rzeczywistość, a w rzeczywistości fajki są tam gdzie mieszkańcy - a jak widzisz mieszkańcy są czasowo nieobecni. (Zapasowa paczka jest ukryta w foliowej torebce w słpuczce toaletowej w pokoju kąpielowym :D)

Jak to ich nie ma?? A kto to stoi na dworzu (widać na TYM zdjęciu). To nie jest Anastasia B.??

Cytat:

Brak symbolicznego znaczenia. Jest to po prostu klatka z motylami. Właścicielka domostwa Anastasia B. miała atak weny twórczej i nie zdążyła do pracowni.

To ma znaczenie, czy nie? :)

Cytat:

Można wejść przez drzwi główne, znajdujące się u szczytu betonowych schodów na zewnątrz, oraz przez drzwi dodatkowe znajdujące się na lewo od bramy garażowej. Można również wchodzić przez okna** na parterze, a osoby wygimnastykowane i odpowiednio zaopatrzone mogą wchodzić przez okna na piętrach. Nie da się wejść przez okno dachowe.
**(Simowie w simowym świecie nie mogą wejść przez żadne z okien).

To okna się otwierają?? Kto miał pomysł, by zrobić z okien drzwi, dorabiając im klamki? http://forum.thesims.pl/images/smilies/eek.gif Paranormalna rodzina (wspominałem już, że ich lubię? :D).

Pozdrawiam ^^

avenly 22.02.2009 17:21

Fajny, podoba mi się, dopracowany i wg. ładnie wszystko. Mam tylko wrażenie, że ten cały wielki piętrowy salon z fortepianem i pięknymi kanapami nie pasuje do reszty, zarówno jak i do wnętrza domu, oraz do budynku.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:21.