TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Cmentarz (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51016)

ultraviolence 14.06.2009 23:37

Odp: Cmentarz

Cytat:

Napisał theground (Post 1045592)
Hahaha małe duszki, twórcy mają poczucie humoru :D

Ciekawe czy dorastają, nie? :D

Harajuku Drama 15.06.2009 11:24

Mój sim pracuje na cmentarzu ;D hehe zwiedzwając otrzymał srebro.

agnieszka130187 15.06.2009 11:43

A co można z tego srebra zrobić ?

Zauważyłam też, że duchy świecą się na rożne kolory. W książeczce od gry pisali, że czasem wprowadzając się do domu możemy mieć niespodziankę w postaci ducha :D, ktoś chyba nawet coś pisał, że mu się jakiś pokazuje na parceli, ale nie wiedział dlaczego. :D Maxis dał nam prezencik w postaci domów z duchami, komuś się coś takiego przytrafiło ?

Chloé 15.06.2009 13:57

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1046086)
A co można z tego srebra zrobić?

Z tego co wiem jedynie przetopić na sztabki.

Moi simowie w kryptach znaleźli jak dotąd: gnoma ale gdzieś mi go wcięło chwilę po tym jak sim go kopnął, nasionko, kamień tęczowy i to chyba tyle.

ultraviolence 15.06.2009 13:59

Cytat:

A co można z tego srebra zrobić ?

Przetopić na sztabkę i... chyba nic więcej.
Cytat:

Zauważyłam też, że duchy świecą się na rożne kolory.

U mnie duchy często przebywają też na parceli szpitalnej i w okolicy ratusza. Podobnie jak w TS2, kolor ducha zależy od jego śmierci - i tak: niebieskie z fakturą wody będą topielcami, żółte z błyskawicami - ofiarami porażenia prądem, a płonące w kolorze czerwonym - simami, które zginęły w pożarze. Są podobno jeszcze zielone, ale nie wiem w jaki sposób zginęły (może śmierć głodowa?). Białe oczywiście, są skutkiem śmierci ze starości.

Mamełe 15.06.2009 14:28

Cytat:

Napisał helena (Post 1046176)
Przetopić na sztabkę i... chyba nic więcej.

U mnie duchy często przebywają też na parceli szpitalnej i w okolicy ratusza. Podobnie jak w TS2, kolor ducha zależy od jego śmierci - i tak: niebieskie z fakturą wody będą topielcami, żółte z błyskawicami - ofiarami porażenia prądem, a płonące w kolorze czerwonym - simami, które zginęły w pożarze. Są podobno jeszcze zielone, ale nie wiem w jaki sposób zginęły (może śmierć głodowa?). Białe oczywiście, są skutkiem śmierci ze starości.

A na nagrobkach tych duchów jest wyryte jaka smiercią umarły i np. jesli ze starości, to maja klepsydrę a jak porażenie prądem, to błyskawicę :)

simeczka 15.06.2009 15:37

nom tak ale moi simowie zadko tam chodza jeden naet tam pracowal i mial pozniej kiepski nastroj eh

Keramzyt 15.06.2009 16:50

agnieszka, ja tak miałem :D
W Riverview nad rzeką jest taki domek, i miałem tam cmentarzyk i kamyczki...

Levkoni 15.06.2009 17:04

Cytat:

Napisał helena (Post 1045957)
Ciekawe czy dorastają, nie? :D

Hehe tego nie wiem bo nie testowałem, ale pewnie tak :D

agnieszka130187 - to jest misja z duchami. Wprowadzasz rodzinę do nowego domu i pokazuje Ci się info, że dom stoi na starym cmentarzu czy coś takiego i masz za zadanie pozbyć się duchów. :) Możesz misję podjąć lub nie. Jak podejmiesz to można zadzwonić bodajże do agencji nieruchomości, żeby się ich pozbyli czy jakoś tak, ale nie jestem pewien, bo ja czytałem tylko, jak ktoś opisywał takie zdarzenie. Ja maiłem coś podobnego, ale z meteorytem uderzającym w mój dom :P

ultraviolence 15.06.2009 18:04

Cytat:

W książeczce od gry pisali, że czasem wprowadzając się do domu możemy mieć niespodziankę w postaci ducha :D, ktoś chyba nawet coś pisał, że mu się jakiś pokazuje na parceli, ale nie wiedział dlaczego. :D Maxis dał nam prezencik w postaci domów z duchami, komuś się coś takiego przytrafiło ?

W Riverview jest jeden taki dom z nagrobkami zmarłych (czytałam opis :D) i leży gdzieś tak mniej więcej na środku wioski. Mieszka tam jakaś rodzina, ale zapomniałam jak się nazywa. Na pewno go znajdziesz, bo rzuca się w oczy - jest biały i wygląda jak pałac.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:41.