![]() |
Odp: Mroczne strony EA Store
Cytat:
Żeby offtopa nie było to moim zdaniem dobry pomysł z tą petycją... |
Auć, mój post spowodował lawinę nowych postów-odpowiedzi o.o" Teraz żałuję, a tłum jest podatny...
petycję można by składać ale mówię, 10tys osób trzeba by i nie tylko z polski oczywiście, także może lepiej w jakimś serwisie anglojęzycznym |
Kuban każdy ma prawo do własnego zdania,ale to nie jest powód,aby kogoś obrażać.Na pewno jakiś Moderator zwróci Ci za to uwagę
ps.zapoznaj się z regulaminem forum |
Wracając do Store to ja właśnie o tym samym sobie wczoraj myślałam...Bo np. zamiast dodać pakiet mebli Tiki, który był załączony w jakimś dodatku do TS2, to oni teraz dali go na Store, żebyśmy sobie to dodatkowo za kasę go ściągali. Jeżeli ktoś się do niego przyzwyczaił, bądź go lubił to go pobierze, a, że mu np. SimPoints zabraknie to sobie je dokupi itp itd. :/
|
No, nie dokupi :) Ja jeszcze rok temu [bez specjalnej karty do płatności online] bym nawet nie ryzykowała dla super-uber-dodatku, a nie zapominajmy, że są osoby młodsze ode mnie które by nawet nie wiedziały jak się za to zabrać...
W sumie to tez cios w ich stronę, bo nie zarobią tyle, ile na wydaniu płyty która jest o wiele tańsza niż 2tys punktów na stronie EA |
EA sobie poradzi, gorzej będą miały strony typu TSR. Ja zawsze tam wykupywałam roczny dostęp, ale teraz nie przedłuzyłam na kolejny rok, bo właściwie nic tam nie ma do TS3. Brak meshy do gry oznacza śmierć wirtualną dla wielu stron o simsach, no bo przeciez nie da się w nieskończoność wymyslać hacki a i nowe tekstury szybko sie nudzą. Dla mnie store może istnieć, ale nie jako monopolista jak właściwie jest teraz :(
|
Tak, tylko kiedyś to pragnienie forsy żeby nie przerzuciło się na jakość gry. Już teraz jest mnóstwo kontrowersji co do TS3. Albo wystarczy spojrzeć na serię Gothic. Robili grę, wydawca ponaglał z terminami, a wiadomo czas to pieniądz. I okazało się, że G3 i dodatek były klapami skrytykowanymi nawet przez najwierniejszych fanów i o. A kto za to oberwał? "Ojcowie" gry, Piranha Bytes, ci, którzy ją wymyślili i zrobili, a w konsekwencji stracili prawa do tytułu. Już dodatek był robiony przez inne studio...
Cytat:
|
nie rozumiem polityki EA, bo to co robię wygląda jak robienie do własnego gniazda.
|
"jak nie wiadomo o co chodzi,to chodzi o pieniądze"
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:12. |