TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Detektyw Georgia Roberts (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53607)

cerastes 02.01.2010 00:26

Odp: Detektyw Georgia Roberts

Zawsze się uśmiecham kiedy czytam Twoją twórczość nawet, jeśli jest tak późno jak teraz... Odcinek mi się bardzo podoba. Pomysł na Georgię jest fantastyczny !
Podoba mi się również to, że robisz tak dużo zdjęć, i że udaję Ci tak wiernie odtworzyć opisy sytuacji. Mam nadzieję, że nie zaniechasz tego, bo jest to ważna część fotostory.

Georgia na razie jest dominującą postacią, trochę wiadomo o Kate ( spokojna, logicznie myśląca... ), natomiast panowie bytują trochę w cieniu. Ciekawi mnie, który z nich odegra ważniejszą rolę Tom, czy Roy... ? ;>

Życzę pomysłu na kontynuację. ;)

ddo bwayo 02.01.2010 00:29

Panowie wcale nie wyglądają na takich mądrali i bystrzaków :< Wiadome, że kobiety są lepsze :3 Czekam na next xD

Mika. 02.01.2010 08:16

Tyle czekałam na ten odcinek!!! I nareszcie jest, tak sobie czy tami i patrzę jest Kate, przepraszam, zę w naszym fs też znajduje się postać o takim imieniu, ale to nie ja je wymyślałam xD ;) Pozdrawiam i czkam na kolejny odc :*

Sherlock 02.01.2010 09:58

Cytat:

Takim osobą jak ona często coś wypada.
osobom :P

Cytat:

- To by było dobre- zaśmiał się pod nosem Tom, wyobrażając sobie ich zwierzchniczkę przykręcającą koło.
hah, ja też się zaśmiałem :D

Cytat:

Gerogia podjechała swoim białym Fordem
Szkoda, że nie srebrnym :D

---

Hm. Ciekawi mnie co to za sprawa, skoro to nie takie znowu zwykłe morderstwo. Czekam na kolejny odcinek. Jeszcze sprawdzę godzinę twojego posta... Nie, nic szczególnego :P
O, zapomniałbym! Dlaczego żaluzje u Georgii są takie krzywe?! Dobra, nieważne, załapałem ;P

EDIT: Teraz jak przeczytałem swój komentarz, to coś zauważyłem:

Cytat:

Napisał Sherlock Holmes
Cytat:

Napisał Gio
Gerogia podjechała swoim białym Fordem

GE - OR - GIA! :P

Gio 02.01.2010 16:57

Dziękuję za tyle komentarzy w jeden dzień ;) (który się jeszcze nie skończył!)

Avonlea

Cytat:

Aha i jeszcze jedno- ręka jej wchodzi w poduszkę, a blondynowi noga w stolik! he he
Ot, takie małe niedopatrzenia :D Po za tym zdjęcia robiłem chyba trochę na szybko ;) Dziękuję za zajefajny komentarz :)

Auroella

Cytat:

dobrym posunięciem było to, by przedstawić panią detektyw z trochę innej strony - nie tylko jako pewną siebie, chamską manipulantkę.
Po prostu nie chciałem dopuścić do tego, żeby wykreować główną bohaterkę na bezuczuciowe monstrum- bo tak może się wydawać po pierwszym odcinku. Dzięki za komentarz ;)

karmin

Cytat:

No i oczywiście ten mój pomysł sama wykorzystam w swoim FS.
Nie no, nie mógłbym ukraść Twojego pomysłu. A nawet choćbym go wykorzystał, to tym samym pogrzebał bym całe swoje FS- bo niby co by było dalej? Thx za koma ;)

aniołek

Cytat:

Mam nadzieję, że nie zaniechasz tego, bo jest to ważna część fotostory.
Nie, z tego nie zrezygnuję, bo odkryłeś własne, że jak jest więcej porządnych zdjęć, bo FS czyta się o wiele milej :)

Cytat:

Georgia na razie jest dominującą postacią, trochę wiadomo o Kate ( spokojna, logicznie myśląca... ), natomiast panowie bytują trochę w cieniu. Ciekawi mnie, który z nich odegra ważniejszą rolę Tom, czy Roy... ? ;>
To tylko tak na początku stoją w cieniu. Odcinek byłby za długi gdybym opisywał myśli każdego z osobna (i tak wyszło aproporcjonalnie do akcji- 5,5 strony ;)). I myślę, że każdy z nich odegra równą rolę... choć zależy w których momentach :D Dziękuję za komentarz.

Inko

Cytat:

Panowie wcale nie wyglądają na takich mądrali i bystrzaków :< Wiadome, że kobiety są lepsze :3 Czekam na next xD
Bo panowie chcą jeszcze cieszyć się młodością. A jak widać Kate jest już dojrzała :P Dzięki za komcia.

Mika_Cute^^

Cytat:

I nareszcie jest, tak sobie czy tami i patrzę jest Kate, przepraszam, zę w naszym fs też znajduje się postać o takim imieniu, ale to nie ja je wymyślałam xD
Nie masz za co przepraszać ;) Niestety na naszym świecie jest zbyt mało imion i lubią się one często wszędzie powtarzać :D Dziękuję za komentarz :)

Sherlock Holmes

Cytat:

GE - OR - GIA!
Jak ja mogłem tutaj popełnić błąd! :O

Cytat:

"Gerogia podjechała swoim białym Fordem"

Szkoda, że nie srebrnym
Wiem, już to zauważyłem jak czytałem odcinek FioLkowskiego ;) Jednak postanowiłem nie zmieniać. W końcu po świecie jeździ dużo srebrnych i białych fordów :D

Cytat:

O, zapomniałbym! Dlaczego żaluzje u Georgii są takie krzywe?! Dobra, nieważne, załapałem ;P
Bo nieźle zapuściła swoje mieszkanko ;) Thx za komentarz i słowa krytyki :)

Na razie jeszcze nie potrafię odpowiedź kiedy następny odcinek i czekam jeszcze na więcej Waszych opinii;)

Ellie 02.01.2010 18:21

biale samochody sa beznadziejne :{{ no ale ja nie o tym.
odcinek fajny, podejrzewam, ze ta rodzinke georgii spotkala jakas tragedia, nono, fajnie, juz myslalam, ze ona taka po prostu jest. odcinek udany, podobala mi sie akcja z tym szukaniem klucza.
ah co do house'a, to przeciez on tez jest tak bezwzgledny i bezczelny : DD
co oczywiscie przemawia na jego i georgii korzysc.
haha i nawet ma na imie gregory (czy jakos tak :|), wiec mam juz 2gie podobienstwo!

Charionette 02.01.2010 21:15

O kurcze... Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona zmianami jakie w tym odcinku wprowadziłeś. Pokazałeś Georgię jako prawdziwą kobietę kryjącą się pod maską sprytu i wyrafinowania. Zapewne jest jej ciężko... Podoba mi się, że pan Wilson wychodzi z cienia i wydostaje się spod pantofla zadziornej, wszystko wiedzącej pani detektyw. Co do praktykantów... Mam wrażenie, że obaj panowie chcą czerpać korzyści z inteligencji Kate. Swoją drogą ona z nich wszystkich jest najinteligentniejsza i uważnie słucha pani Roberts. Ale pora już skończyć, bo znowu okaże się, że czegoś nie rozumiem :P
Chociaż mam nadzieję, że teraz przeczytałam dokładniej :D

Ps. Tak żeby nie było. Fs bardzo mi się podoba (zresztą wszystko czego się dotkniesz :P Ty nie miewasz złych fs-ów... :))

Pozdrawiam

Invidia Semper 03.01.2010 10:32

Muszę powiedzieć, że jest to Twoje pierwsze FS jakie czytam, poprzednio rzucałam tylko okiem na Dark Room, czy Niepokorne.
Podoba mi się Twój styl pisania. Ma on w sobie coś, co zachęca do dalszego czytania. Sam temat opowieści- niebanalny, ale kryminały to śliski temat, dlatego z ciekawością będę obserwować czy się nie przewrócisz.
Świetna bohaterka tytułowa. Żal mi jej, choć przypomina mi ona House'a,z tym wyjątkiem, że nie jest kulawa. Świetne zdjęcia- na te w FS również zwracam dużą uwagę. Czekam na kolejne odcinki:)

aneurysm 03.01.2010 15:41

Świetny ten odcinek ;3 masz talent do pisania Gio.... tak się zastanawiam co stało się z rodziną detektyw, i myśle że jej rodzina też została zabita przez jakiegoś przestępce i dla tego została detektywem... odcinek świetny ale nie chciało mi się go czytać bo troche za długi ;x ale ciekawy ^^

Castaway 03.01.2010 18:52

Ja nic nie powiem oprócz tego, że czekam na kolejne odcinki :p
Hmm i wg. mnie Georgia podobna jest do serialowego dr Housa, zimny drań ale potrafi okazać uczucia, to samo dotyczy się jej.. :p

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:27.