![]() |
Odp: Kalendarium Simów
Ale skoro ciąża trwa 3 dni to nie możemy liczyć, że 1 dzień to 9 miesięcy. Bo wtedy simki byłyby w ciąży przez... 27 miesięcy = 2 lata, 3 miesiące.
A co jakbyśmy spróbowali to przeliczać, bez patrzenia na czas starzenia się simów z TS2? Może wtedy wyszłoby coś sensowniejszego? |
@up: No tak, nie pomyślałem o tym! Więc 1 dzień simowy = 3 miesiące "nasze"... Ale wtedy by znowu wyszły dziwne rzeczy - Aleksander urodziłby się w XXI wieku (i miałby niecałe 3 lata xd).
Cytat:
|
Miałam na myśli, że może nie róbmy skal w rodzaju 1 dzień simowy = 5 "naszych" miesięcy. Podejrzewam, że twórcy nie przemyśleli tego dokładnie.
A co do Mortiego - może Bella piła eliksir młodości i dlatego wygląda młodziej niż on? ;) |
Tak... w końcu Morti i Kasandra pracują w 'Nauce'. To by mogło potwierdzać twą teorię.
Ale wciąż nie wiem, o co chodzi z tym nie robieniem skal... jakieś propozycje? ;P |
Skoro małe dziecko dorasta przez 4 dni to zapomnijmy o tym. Przypuśćmy, że to po prostu 5 lat i już ;) A skoro simka jest 3 dni w ciąży niech będzie to 9 miesięcy.
Miałam na myśli coś w tym rodzaju ^^ |
sprawdziłam wspomnienia Diny i... ona nie ma "Przeprowadzki do nowego miejsca" a więc z logiki wychodzi na to, że one mieszkały tu od ZAWSZE. poza tym Dina spotykała się z Donem gdy była w związku z Michałem K.
|
To Nina spotykała się z Donem jako nastolatka. Dina doszła później xD
|
Ale te wszystkie Diny mogły poznać Michała zanim się wprowadziły do Miłowa.
|
Też nie, bo ciąża będzie trwała 27 mies. Wypadałoby przyjąć, że dzień to 3 mies. ?
|
okokok, trochę namieszałam moją niezbyt dokładna tezą :{
caalam - ale można by przenieść DOMY :> wtedy nie ma wspomnień przeprowadzki |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:54. |