TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Ostatni Strzał (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=55289)

Sandy 18.04.2010 21:24

Odp: Ostatni Strzał

Halo! Co to niby ma być? Gdzie pozostałe 6 komentarzy?!
Ja rozumiem, że większość czytelników cierpi na brak czasu, ale jeśli się nie postaracie to Fotostory zniknie równie szybko jak się pojawiło. Musicie wiedzieć, że mamy tutaj do czynienia z częstym przypadkiem niedosytu opinii, których autorzy opowiadań potrzebują, jak powietrza. Choć problem tkwi również w fakcie, że wiele osób komentuje prolog "tak na zachętę" i na tym się kończy. Dlatego prosiłabym cichych czytelników o ujawnienie się i nie chowanie "po kątach" ;).
A tak serio - wiem, że wiele osób woli nie pisać komentarzy, bo czy sensowne jest pisanie samego "Super! 10/10"? Ale pamiętajcie, że zawsze możecie napisać co lub/i dlaczego najbardziej wam się podobało. Albo też co lubicie w danym bohaterze. Są w dodatku zdjęcia, którym też warto poświęcić trochę uwagi. No i zawsze można się skupić na wyłapywaniu ewentualnych błędów ;)
Dlatego proszę was o komentarze, bo w przeciwnym razie Invidia zamknie temat i nie przeczytacie o mnie, w kolejnym odcinku "Ostatniego strzału" :P (<- egoistka ;))

Wiem, to było bardzo przekonywujące ;D

Mroczny Pan Skromności 19.04.2010 06:01

10 oczywiście! Jak dla mnie trochę długie, ale poza tym jest nieźle. Bardzo fajnie piszesz, wybrałaś ciekawy temat, na zdjęciach jest dużo szczegółów, co sprawia, że wszystko wygląda jeszcze bardziej realnie. Z niecierpliwością czekam na następny odcinek!

Invidia Semper 23.04.2010 18:31

Ta, następny odcinek jest już napisany, specjalnie dla Sandry, krótszy, mam nadzieję, że będzie się cieszył większym zainteresowaniem.

chrumek szczerze powiedziawszy, ze zdjęciami już teraz mam problem(grafika), ale staram się jak mogę, żeby to ni było widoczne;p

Sandy 23.04.2010 18:46

Ech, a już myślałam, że nowy odcinek :)
Co do zdjęć to radziłabym zrobić print screen, wkleić do jakiegoś programu graficznego i zmniejszyć do odpowiedniej wielkości. Inaczej ciężko będzie o dobrą grafikę.

Mroczny Pan Skromności 23.04.2010 18:54

No to jak go masz, to wstaw, bo nie tylko Sandra się niecierpliwi ;)! Cieszę się, że krótszy, bo nie lubię czytać takich długich (czytaj: za dużo tekstu i ni wytknę wszystkich błędów :))
pozdr. chrumek

Invidia Semper 23.04.2010 20:24

Cytat:

Napisał Sandra (Post 1238190)
Ech, a już myślałam, że nowy odcinek :)
Co do zdjęć to radziłabym zrobić print screen, wkleić do jakiegoś programu graficznego i zmniejszyć do odpowiedniej wielkości. Inaczej ciężko będzie o dobrą grafikę.

xDxD
Wybacz, nie mogłam się powstrzymać, ale nie pierwszy raz robię zdjęcia, także- małą bo małą- ale jaką taką wprawę mam;)

chrumek- tekst sprawia wrażenie obszernego, ale to sprawa dialogów- zajmują połowę miejsca
co do odcinka, powinien pojawić się w tym tygodniu, muszę się pomęczyć ze zdjęciami

Analiza 23.04.2010 20:39

Jestem cichym obserwatorem tego forum, ale nie mogłam oprzeć się aby nie skomentować Twojego nowego FS . Od razu mi się spodobał i nie wiem czy to możliwe że jeszcze bardziej niż ostatni; mam nadzieję, że będzie bardzo dużo odcinków, podziwiam u Ciebie lekkość pisania . Bardzo podobają mi się postacie, ich charaktery. Nie mogę doczekać się następnego odcinka. Ocena:10/10 :)

Charionette 24.04.2010 08:00

Inviś jedyne co mogę powiedzieć to, to że to FS jest jedno z najlepszych jakie na tym forum czytałam. To jest dopiero 1 rozdział, a ja już zatopiłam się w tym po uszy :D
10/10

Wacia 24.04.2010 11:06

Przeczytałam w końcu cały prolog i pierwszy odcinek. Mam już pierwsze spostrzeżenia.
Tekst czyta się ciężko. Jest długi, przytłaczają go miliardy wyrażeń. Dzieje się sporo. Poznajemy nazwiska, zalążki prawdziwej akcji, fabuły, związków i relacji. Jak dla mnie za mało tu charakterów, ale tego mogłam się spodziewać już po prologu.
Bohaterzy są różni. Niektórzy nijacy, inni ciepli i tacy "z przeszłością". Polubiłam Walkera. Wydaje mi się, że ma dobre serce i potrafi zadbać o kobietę, a to cenię. Niechęcią pałam do Rose. Jest dosyć młoda: z umysłem pełnym przeczuć weterana wojennego, życiową radością 70-latki, trochę więcej niż przeciętnym bagażem doświadczeń, skłonnością do przesadzania.
Mam nadzieję, że wpleciesz więcej Walkera i może matki Rose. Albo zaskoczysz nas jakimś ciekawym wątkiem relacji damsko-męskich typu Walker+Julia, Walker+matka Rose?

Będę śledzić, bo mimo wszystko coś tam twojego mnie przyciąga tutaj i zatrzymuje na dobre.
Plus/minus z mojej strony. I z góry przepraszam za takie rozkładanie tekstu. Za często błędne spostrzeżenia, ale to już mój urok, niestety.

Invidia Semper 24.04.2010 13:32

Analiza
oo widzę, że kolejny czytelnik Heltemodiga! dziękuję za komentarz;> Co do ilości odcinków... nie wiem, nie mam pojęcia ile ich będzie, ma rozpisany plan, ale wciąż go ubarwiam rożnymi epizodami.

Nysia
Stwierdzenie, że już się wciągnęłaś to miód na moje uszy, będe mogła Cię zamęczać prośbą o komentarz;p

Wacia
Bardzo dobrze, że krytykujesz, jeżeli jest co krytykować(a u mnie jest tego bardzo dużo) to należy to robić, bez zbędnych formalności. Pierwszy odcinek, wciągnięcie czytelnika do świata przedstawionego, zdawałam sobie sprawę, że dużo tutaj nowych postaci, że będzie to pewną przeszkodą dla czytającego, ale liczyłam po cichu na Waszą wytrwałość;) Co do bohaterów- mam nadzieję, że jeszcze Cię zaskoczą;p

Prawdopodobnie dodam II odcinek dzisiaj, chociaż nie obiecuję, trochę dziwne, że czytelników przybywa 2 tygodnie po wydaniu, ale ja się z tego bardzo, bardzo, cieszę;p

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:26.