![]() |
Odp: "Usunięcie" Belli Ćwir
Jak to jest w końcu z tym wspomnieniem?
http://a.imageshack.us/img6/1156/yayayaa.jpg Z tym "good" pojawia się tylko wtedy, gdy Sim ma aspirację "pragnienie zdobywania wiedzy". Wtedy też u bliskich Sima który SPOTKAŁ nie ma wspomnienia. Więc to raczej nie ten trop, bo u Ćwirów nikt nie miał aspiracji "zdobywania wiedzy". Ale rzeczywiście - wspomnienie u bliskich pojawia się, gdy Sim powróci ;) Ale bez programów typu SimPe nie mogli nic zrobić... Nie mogli Belli wyprowadzić (bo wtedy Ćwirowie mieliby wspomnienie), a gdyby nawet usunięto Bellę moveobjectsem i resztę rodziny wyprowadzono, to znowuż u Ćwirów zostanie wspomnienie, że się przeprowadzili ;) Czyli ludzie z Maxisa mogli użyć byle jakiego sposobu i nie uda nam się ustalić jakiego, bo KAŻDE wspomnienie za pomocą SimPe da się wykasować. |
Hm... A zauważyliście, że Kasandra ma to wspomnienie o porwaniu Belli na czerwono a Morti na zielono? O_o To trochę dziwne, ale możecie sami sprawdzić.
Liv - Morti miał aspirację 'Zdobywanie wiedzy'. |
Może spróbujmy zastosować jakąś teorie w praktyce ???
|
Przy wyprowadzaniu Sima nie ma wspomnienia ani wyprowadzany Sim, ani jego rodzina.
Ja raz próbowałem stosować w praktyce. Odkryłem wtedy co trzeba zrobić żeby Sim umarł po następnym wczytaniu gry. Tzn wyskakuje komunikat że Sim zmarł na innej parceli. Czyli tak jak się dzieje z Bellą. |
zwei, tu też chodzi o aspiracje. Kasandra ma "pragnienie stworzenia rodziny" i dlatego przeżywa to porwanie dość ... negatywnie. Morti jako, że ma "pragnienie zdobywania wiedzy" uważa to za fantastyczne doświadczenie - tak samo jest u Dziwaków w Dziwnowie. Gdy jednego z nich się porwie pozostali mają wspomnienie na zielono.
|
Kasandra miała pragnienie stworzenia rodziny i dlatego że nie ma przy sobie matki to bardzo negatywnie, jak napisała Shiro.
Poza tym Bella miała pragnienie romansowania ( tak mówi Simspedia ) i również wiadomo że w dzień przed porwaniem ( tak ? ) była u Dona i odmówiła mu g. pocałunków i dlatego się zemścił na niej i popatrzyła w teleskop i ją kosmici porwali. Ale, zawsze kiedy kosmici porywaj to zawsze oddają i możliwe że kosmici ją oddali a Maxis ją usunął |
Co do kosmitów to bym się nie zgodziła. Jak każdy wie kosmici porywają przez najdroższy teleskop ten czarna dziura czy jak mu tam. Więc tak zanim Don się do mnie wprowadził (bo jest już mężem mojej simki :D) weszłam na jego dom i co? przez ten teleskop który on ma nie mogą porwać kosmici! Chyba że potem wymienił ale to już pomijając.
|
Jednak nie ! Mogą porwać przez ten tańszy ! U mnie raz tak było.
|
Nie ważne jest, jaki jest teleskop. To bujda, że jak się ma ten teleskop to porywają a jak ten to nie.
|
Ja się nie znam u mnie nie porywają :)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:23. |