TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Coś o wampirach (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58191)

Chryzantem Złocisty 02.01.2011 13:46

Odp: Coś o wampirach

tak,pije sok plazmowy dopiero po przemianie.w trakcie 3 dni po ugryzieniu nadal jest normalnym simem.

patryk916 05.01.2011 14:47

Nie cierpię wampirów.Nie można chodzić po słońcu.Jedyną fajną rzeczą jest możliwość atakowania szpitala.A przy okazji.Nie wiem czy ktoś na to wpadł,ale gdy wampir ma nastrójnik ugryzienie pająka lub komara i gdy go usuniemy za pomocą kodu testingcheatsenabled true to sim automatycznie dokańcza przemianę w wampira.

Natix 18.01.2011 19:56

Ja tam lubię wampiry, wkurzają mnie tylko te oczy i (zazwyczaj mam simów o jasnej karnacji) po przemianie blednie im skóra i nie podoba mi się to. Fajne są te nowe możliwości.
Generalnie jednak uczą się szybciej w nocy no i... miejscowi lecą na śliczne wampirzyce...

hellraiser 25.01.2011 19:49

Wampiry, idąc nocą na cmentarz, nie dostają nastrójnika "Straszny cmentarz", nawet te tchórzliwe. Taka mała ciekawostka :P

Natix 27.01.2011 17:48

Cytat:

Napisał Wampirencja (Post 1321207)
• Wampiry muszą spać, (ale nie śpią w trumnach!) Mają dla siebie specjalne, nowe, łóżka i nowy ołtarz wampira. Zwykłe łóżko jednak daje lepszy efekt "Spał jak zabity" (brak efektu nastójnika, ale jest nowa ikonka z czaszką).

Może coś mi nie styka, ale mój wampir jak na tym ołtarzyku ma wampirzą drzemkę, to WTEDY mu się pojawia ikonka z taką czaszką w szlafmycy (dla niewiedzących to taka staromodna 'czapka' do spania). I efekt jest - chyba +10 ale głowy nie dam.
A ze zwykłym łóżkiem muszę spróbować.
Chyba będzie lepiej, bo nad tym ołtarzykiem to on lewituje tak krzywo.

eklera123 27.01.2011 21:47

Ostatnio zachciało mi się jakoś pograć wampirami, pomimo, że ich nienawidzę :D Na początku aż tak źle nie było, jednak denerwuje mnie to, że wampir nie może wyjść na dwór. Chciałabym np. iść do parku, ale mogę zaledwie na trzy godziny? Jeszcze jest dojazd.. A nocą zazwyczaj urządzam imprezki moim simom, wampirą też :P Podobają mi się ich oczy, są takie świetliste, jednak nie wiem, nie mam zamiaru jak na razie nimi grać na dłuższą metę. :)

Natix 28.01.2011 18:27

eklero, w czasie dojazdu samochodem wampirowi nic się nie dzieje (nie liczy mu się czas spędzony na słoneczku ), więc 3 godziny może spędzić w pełni na słońcu, na otwartej przestrzeni. Np. na balkonie też mu się nic nie dzieje. Sprawdzałam.
Ale zawsze można skasować nastrójnik...

szegulo 01.02.2011 16:22

wampiry generalnie nie są złe, męczący jest natomiast ich długi żywot...i jestem ciekaw czy ze związku wampir - sim może urodzić się normalny sim...bo mi w sześciu przypadkach związków wampir-sim za każdym razem rodziło się wampirze dziecko...wszystkie były czekoladowe gdyż to potomkowie czarnego jak smoła wampira wiliama fangmana...natomiast jedno dziecko miało rewelacyjne pomarańczowe świecące oczy których nie widziałem u innego wampira w grze...

Jamniczka 19.02.2011 19:41

Podczas przemiany je tak jak normalny Sim. Z tą różnicą, że nie może np. podróżować itd., bo ma za bardzo niezwykłe znamię ;P

Jamniczka 19.02.2011 19:43

Co?? A mi w czasie jazdy smaochodem pojawia się ten nastrójnik... a na balkonie tym bardziej. Mi zawsze i wszędzie pali wampiry...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:30.