TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Cam 20.07.2011 07:37

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Dziwne, nie powinny zniknąć :| Masz skopiowane stare otoczenia? Może kiedyś to zrobiłeś?

simsiara1991 20.07.2011 12:10

Strona www.thesims2.com co się dzieje?

Chciałam się Was spytać czy wiecie może co się dzieje ze stroną www.thesims2.com? O ile dobrze przetłumaczyłam to pisza tam że wracają o 15:30 dzisiaj tylko że tak jest juz od 3-4 dni. Czy adres strony się zminił? Bardzo dawno jej nie odwiedzałam i nie jestem w temacie.

Ilona 20.07.2011 13:14

z tego co wiem,to ta strona od 31.03 br jest zamknięta

rudzielec 20.07.2011 15:21

Odp: znikające otoczenia

Cytat:

Napisał Videl (Post 1419078)
Mój problem polega na tym, że po zainstalowaniu dodatku Czas wolny zniknęły wszystkie otoczenia jakie były do tej pory. Jest tylko ta, która pojawia się właśnie w CW ( Dolina Niezbędna o ile się nie mylę). Jak mam je odzyskać?

wejdź w:
Mój komputer -> dysk C -> użytkownicy -> JA* -> moje dokumenty -> EA games -> The Sims 2

*w tym miejscu, nazwa twojego komputera

Otwórz podkreślony przeze mnie folder, jeśli masz w podfolderze downloads jakieś dodatki z internetu to wytnij go i wklej na pulpit, następnie wyjdź z folderu "The Sims 2" i usuń go całkowicie. Odpal grę z ostatnio zainstalowanej płyty, gra utworzy sobie nowy folder, który wcześniej usunąłeś, powinno być już wszystko ok ;)

ps. Jeśli wszystko przebiegnie zgodnie z planem, to dopiero wtedy wklej podfolder "downloads" do folderu "The Sims 2" i odpal jeszcze raz grę, dodatki powinny się pojawić :)

mam nadzieję, że mnie zrozumiałeś

EDIT: może być tak, że w folderze EA games będziesz miał dwa podfoldery "The Sims 2" :P musisz je wtedy obydwa usunąć, wycinając z jednego z nich folder downloads (oczywiście jesli masz tam jakies dodatki :P)

EmoAndRoll 21.07.2011 17:02

Pomoże mi ktoś? Na 3 stronie zamieściłam mój problem, ale jakoś nikt nie odpisuje. Ludzie, pomocy! :(

Liv 21.07.2011 17:23

Instaluj wszystko jako "typowy użytkownik". Gra będzie działać i nie będzie konfliktu między plikami.

Przeinstaluj wszystko a wcześniej KONIECZNIE wróć przeniesione foldery z partycji D na C!
(żebyś nie próbowała usunąć ich ręcznie, bo wtedy będzie naprawdę źle ;])

EmoAndRoll 21.07.2011 18:02

Cytat:

Napisał Liv (Post 1419584)
Instaluj wszystko jako "typowy użytkownik". Gra będzie działać i nie będzie konfliktu między plikami.

Przeinstaluj wszystko a wcześniej KONIECZNIE wróć przeniesione foldery z partycji D na C!
(żebyś nie próbowała usunąć ich ręcznie, bo wtedy będzie naprawdę źle ;])

Właśnie pokazuje się komunikat, że nie da się zainstalować jako typowy użytkownik. I nie przenosiłam folderów z C do D, tylko zrobiłam nowy folder o nazwie "EA Games". Jak mam zrobić teraz?
:|

Liv 21.07.2011 19:51

Problem leży w tym:
Cytat:

"W tym katalogu zainstalowana jest już gra The Sims 2 lub jeden z jej dodatków. Zainstalowanie tutaj dodatku spowoduje błędne działanie gry. Proszę wybrać inne miejsce instalacji."
komunikacie?
Jeśli tak, to go olej.

Jeśli nie, odinstaluj wszystkie części gry z C i zainstaluj też wszystko na D.
Gra będzie działać...

EmoAndRoll 22.07.2011 01:26

Tylko że mam zniszczoną podstawę do The Sims 2 :(

Liv 22.07.2011 10:29

Chyba się nie zrozumiałyśmy.
Cytat:

Napisał Ty
Zaakceptowałam pierwszy komunikat, po czym przy wyborze miejsca do instalacji wybrałam "typowy użytkownik" i oczywiście wyskoczył mi komunikat: "W tym katalogu zainstalowana jest już gra The Sims 2 lub jeden z jej dodatków. Zainstalowanie tutaj dodatku spowoduje błędne działanie gry. Proszę wybrać inne miejsce instalacji."

Nie przejmuj się tym komunikatem i kontynuuj instalację jako typowy użytkownik.

Więc: odinstaluj wszystkie dodatki i akcesoria, podstawę na razie zostaw.
Zainstaluj dodatki i akcesoria jako "typowy użytkownik" ignorując wszystkie wyskakujące okienka, w szczególności z "błędnym działaniem gry".
Odpal grę z "Podróży" (na razie nie ruszaj Downloads) i zobacz co się będzie działo.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:05.