![]() |
Odp: 4 Pory Roku - wrażenia z gry.
Cytat:
|
Czekając na grę, przeglądam różne filmiki i zauważyłam, że po porwaniu przez kosmitów nasz sim (mężczyzna, dla jasności) może wrócić w ciąży! Czy ktoś już to "przeżył"? Jak wrażenia?
|
Na DOTSim wyczytałam, że w kosmiczną ciążę podczas porwania może zajść zarówno Sim jak i Simka.
Moje pierwsze wrażenia: za długo nie pograłam ale już doświadczyłam minusów. Przy próbie podmiany parku na festiwalowy gra zawiesza się. W opcjach zniknęła możliwość zablokowania komunikatów o wspomnieniach na rzecz całkowitego ich wyłączenia, cóż z tego skoro ta nowatorska opcja nie działa i teraz mam i komunikaty i wspomnienia. W edycji miasta nie da się umieścić klubu lodowego, wszystkie ikonki znikają gdy chcę go ulokować i to na kilku typach parcel publicznych. |
Strasznie bym chciała, żeby któryś mój mężczyzna zaszedł w ciążę i urodził kosmitę :) Simka niekoniecznie, nuda. Liczę na to, że jednemu z moich Simów trafi się wreszcie okazja porwania i zaoowocuje ono ciążą.
|
Ja bez problemów ulokowałam klub lodowy, chociaż muszę przyznać, że stawiałam pustą parcelę, bo jak na złość nie mogłam znaleźć żadnej wolnej 30x30. Ja wszelkie gotowe parcele publiczne z biblioteki ustawiam na "wstęp dla odwiedzających". Po ustawieniu budowli na takiej pustej działce, ona sama się przekwalifikowuje.
Już widzę buga... Moja laska jeździła na torze wrotkarskim i było OK, ale na lodowisku się blokuje, po chwili jazdy. Czas płynie, inne Simy normalnie funkcjonują, a ona stoi jak słup soli na lodowisku... Po anulowaniu czynności zjeżdża z lodowiska i wszystko z nią OK. Ogólnie zima bardzo mi się spodobała, zaraz wstawię zdjęcia. Muszę jednak ustawić pory roku na 5 dni każdą, bo 3 to jednak za mało. Pora roku nie zdąży się rozkręcić, a już jest koniec... |
Jednym słowem? Super!!!
|
Mojego sima porwało ufo. Po chyba jednym dniu zrobił się strasznie gruby,po 2 dniach urodził dziewczynkę. Pojawił się też nastrójnik,nie pamiętam dokładnie co było w nim zawarte,ale coś typu,że sim zgrubł,ciekawe co się stanie po tych 2 dniach
|
Cytat:
zauważyłam, że ubranie wierzchnie zakładają Simy tylko wtedy jak jest temperatura poniżej 0 ;/ np teraz mam jeszcze zimę, ale 7 stopni na plusie i Simowie chodzą w codziennym ubiorze po śniegu o.O. Musiałabym teraz specjalnie edytować ubranie żeby miała kurtkę itd ale co z tego jak reszta mieszkańców SV będzie na letnio ubrana? dziwne ;/ powinno to być chociaż na tyle dostosowane aby zawsze automatycznie zakładali wierzchnie ubranie, kiedy jest zima. |
Alyson, dawaj zdjęcia ;D
Wiem, że parki aktualizują się automatycznie ale mój wymagał podmiany o czym poinformował komunikat, to było w Moonlight Falls. Nie wiem czy miasto się zbugowało ale klubu też nie mogłam postawić, w innym otoczeniu wszystko poszło sprawnie. Parasolki są niedopracowane, gdy się wypogodziło sim nadal z nią chodził dopóki nie kazałam mu jej schować. |
Zdjecia postaram sie dac jutro!
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:29. |