TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63973)

AiOtsuka 06.09.2012 08:01

Odp: The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi

Co do kościldy: jak kupiłam jedną w jednej rodzinie to miała czerwony, a jak kupiłam taką samą w drugiej to ciągle ma czarno biały fartuszek.. nie wiem od czego to zależy

anie_1981 06.09.2012 08:11

Juhas, to jest zestaw za zakup gry przez origin.

A co do koloru ubranka naszej kościstej pokojóweczki, to jest on losowy, ale losowanie nie odbywa się gdy Kościlda wychodzi z szafy, tylko w momencie kupna jej trumny. Moja się zbugowała i musiałam ją usunąć kodem, najpierw jak kupiłam to był czerwony strój, a następnie taki granatowy (czy ciemny fiolet, nie pamiętam), z żółtym fartuszkiem. Na razie mam taką. Zastanawia mnie jedna rzecz, bo ja zapisałam styl, no i czy Kościlda losując ubranie bierze styl pod uwagę...

eyvee 06.09.2012 08:33

ludzie heeelp! jak wylaczyc te wstretne zombie w miescie?? Pol mojej famili zamienilo sie w zombie!! -_-....a nie idzie ich odmienic, albo nie wiem jak w CASIE? Nrass jeszcze nie jest dobrze rozbudowany....HELP QQ

xMalwina 06.09.2012 08:41

Cytat:

Napisał eyvee (Post 1576743)
ludzie heeelp! jak wylaczyc te wstretne zombie w miescie?? Pol mojej famili zamienilo sie w zombie!! -_-....a nie idzie ich odmienic, albo nie wiem jak w CASIE? Nrass jeszcze nie jest dobrze rozbudowany....HELP QQ

Wchodzisz w opcje gry, potem w nową zakładkę. Tam masz wszystkie stworzenia. Odznaczasz zombie i gotowe :) Na pewno nie będą się mnożyć, a co do już istniejących, to nie wiem, czy się wyleczą. Nie sprawdzałam.

eyvee 06.09.2012 08:54

tylko, ze tam nie ma zakladki zombie...

anie_1981 06.09.2012 09:53

Bo Zombie to nie mutant, tylko przeklęty... to bardziej "stan ciała i umysłu". Aby uniemożliwić przemienianie Simów w Zombie, należy wyłączyć w opcjach pełnię księżyca. Ustawiasz sobie jedną z faz księżyca i ona jest stale i niezmiennie.

xMalwina 06.09.2012 10:01

A, to przepraszam za wprowadzenie w błąd, byłam pewna, że jest tam taka opcja. :P

Nadine 06.09.2012 10:08

ewentualnie mozesz opracowac eliksir silnego uzdrowienia, czy cos takiego, gdy ktorys z Twoich simow jest biegly w alchemii :)

eyvee 06.09.2012 10:15

no chyba bede musiala...moja biedna Rossie i Leo sa zombie Q.Q....a nie chce rezygnowac z pelni bo jest super xD bede robila masowo eliksiry chyba haha ;D

Nadine 06.09.2012 10:16

znalazlam jeszcze cos takiego -

Chcesz pozbyć się wszystkich zombich — oto jeden ze sposobów, by tego dokonać. Ten kod służy do kontrolowania nadnaturalnej populacji poprzez dodawanie lub usuwanie istot nadnaturalnych. Najpierw otwórz tryb kodów, przytrzymując naciśnięte klawisze CTRL+SHIFT+C, i wpisz „testingcheatsenabled true”. Teraz przejdź na swoją parcelę i kliknij skrzynkę pocztową, przytrzymując naciśnięty klawisz SHIFT, aby uzyskać dostęp do różnych kodów. Wybierz opcję „Kontrola nadnaturalnej populacji”. Pozwala ona dodawać lub usuwać nadnaturalnych Simów z Twojej gry. Kliknięcie przycisku „Dodaj nadnaturalnych” pokaże różne typy, w które zamienić się mogą zwykli Simowie (nie dotyczy Simów z Twojej rodziny). Opcja „Usuń nadnaturalnych” działa tak samo, tyle że usuwa nadnaturalnych z kreowanego przez ciebie świata (poza nadnaturalnymi, którzy są członkami Twojej rodziny).
(simy.pl)

chociaz nie wiem, czy Ci coś da :>

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:32.