TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=441)
-   -   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65547)

kubuss 31.07.2013 11:24

Odp: Forumowa Mafia

mgr. inż. John Kubussini, geograf/kartograf.
Witam, mam na na imię John, mam 28 lat. Wziąłem udział w wyprawie, gdyż zaproponowano mi posadę przy tworzeniu map gwiezdnych. Mieszkam w jednym z loftów w ścisłym centrum. Jednak najczęściej można mnie znaleźć w pracowni nieopodal pomieszczeń głównodowodzących. Myślę iż moja wiedza, pomoże w odnalezieniu i zniszczeniu siedlisk Wraith.

Cynthia 31.07.2013 11:24

Zła ta noc była. Szefostwo znów kazało mi siedzieć do rana przy próbówkach. Coraz więcej myślę o tym, że ktoś tu mnie oszukuje i wykorzystuje. Od tygodnia nie kręciłam żadnej reklamy, nie mam pojęcia o pracy geologa, zabrali mi laptopa, a poza tym łokieć mnie boli :(

Morgana 31.07.2013 11:47

po dotarciu mialam czas na odpoczynek. nie moglam spac, caly czas myslalam nad tym, co sie stalo ze zostalam zaangazowana w wyprawe. nikt z 'gory' najprawdopodobniej nie wiedzial nawet, co mi sie stalo, poniewaz badania przez lekarzy byly prowadzone zapewne przed moim wypadkiem. moja 'rodzina' klamala z moja tozsamoscia, inaczej by mnie tu nie bylo. musze znalezc sposob, by wykorzystac wiedze odpowiedzialnych za wyprawe.
Podczas switu, ktory nad atlantyda wyglada cudownie, zupelnie inaczej niz na ziemii, wybralam sie na 'przechadzke' po terenach bazy. miasto jest bardzo niebezpieczne, ale ja radzilam sobie tu calkiem dobrze. dlugi czas krecilam sie w poblizu laboratorium, obserwujac naukowcow i wojsko. to wszystko wydawalo sie bardzo znajome. caly czas towarzyszylo mi deja vu, chwilami mialam wrazenie dziwnych wizji, ktore pokazywaly fragmenty mojej przeszlosci, niesamowicie chaotycznie i niezrozumiale. gdy ktos dowie sie ze nic nie pamietam, zapewne wylece stad od razu, ale zdaje sie ze jestem na dobrej drodze by tak sie nie stalo. o ile predzej nie zgine, albo mimo prob nie bede mogla przypomniec sobie czegokolwiek.

moja paplanina jest maksymalnie nielogiczna, ale co bede sobie zalowac monologu. nie wiadomo ile tu zostane, trzeba sie sprezac ;) :D

kubuss 31.07.2013 11:50

Jak za tą cenę to nie ma co narzekać na mieszkanie. Myślałem że będzie gorzej, jednak pierwsza noc w nowym miejscu nie była taka jaką sobie wyobrażałem. Myślę że z czasem zacznę się przyzwyczajać. Dziś za to mam dzień pełen wrażeń. Zaraz idę zwiedzać okolicę i nawiązywać nowe znajomości. Muszę się też zapoznać z planem bazy. Na popołudniu jestem umówiony na spotkanie z zastępcą dowódcy. Ma mnie oprowadzić po centrum dowodzenia. Słyszałem że Pradawni zostawili po sobie interesujące mnie przedmioty. Mapy. To cel mojej wyprawy. Zasłyszałem, że pomimo ich nagromadzenia, większość jest nieaktualna. Co dla mnie oznacza nic więcej jak wytężoną pracę. Jednak jak na razie mogę tylko i wyłącznie gdybać. Przyjdzie czas, będzie rada. Mam nadzieję tylko że posiadają tu dobrze wyposażone laboratoria i nowoczesne obserwatorium....

Shiver 31.07.2013 12:04

Noc minęła bardzo spokojnie, wydawało się jakby nikogo poza mną nie było w mieście. Rano wybrałem się na przechadzkę po mieście. O mało nie zgubiłem się w labiryncie wąskich przejść. Widziałem po drodze kilka znajomych twarzy, ale co oczywiste bardziej skupiałem się na wyglądzie okolicy. Już wiem gdzie w moich ziemskich badaniach miałem rację, a gdzie się pomyliłem. Muszę jednak przeprowadzić dokładniejsze oględziny Atlantydy. Zabiorę się za to zaraz po przerwie obiadowej.

FresH 31.07.2013 12:12

Dla mnie noc również była spokojna, od dawna tak dobrze nie spałem. Szkoda tylko, że tak krótko. Zaraz z rana szef zlecił mi naprawienie rur wodociągowych, tak więc nie ma lekko. W tej chwili korzystam z chwilowej przerwy, bo ile można robić przy tych rurach. Nie jestem nawet w połowie pracy, a już mam dosyć. Ciekawe co dzisiaj na obiad, mam ochotę na porządną porcję spaghetti...

Kędziorek 31.07.2013 12:13

Dziś rano otrzymałam rozkaz od dowódcy by sprawdzić jeden z korytarzy w zachodniej części miasta. Ktoś skarżył się na jakieś tajemnicze hałasy. Może to tylko jakiś kosmiczny szczur albo zwyczajny wytwór ludzkiej wyobraźni, w końcu ludzie muszą przywyknąć do nowego miejsca. Poszłam tam sama, w końcu to tylko mały zwiad... mam nadzieję. Moja polisa ubezpieczeniowa, niestety, nie obejmuje pożarcia przez obce formy życia.

Lubie 31.07.2013 12:31

Obudził się rano, bo okołp 13:30, poprawił błędy ortograficzne i odszedł. Spacerował po mieście i podziwiał piękne widoki centrum.

Postanowił wstąpić do małej stołówki. Zamówił jakiś dziwny, bio-sok i usiadł przy stoliku na końcu sali z nadzieją, że ktoś się tu niedługo zjawi..

Cytryśnia 31.07.2013 12:48

Nie spałam. Może jedynie z godzinę. Ciągle zastanawiałam się jak to będzie. Wstałam rano i poszłam. Szłam i szłam. Tak bez celu. Rozglądałam się po okolicy.
Miałam lekką nadzieję, ze potkam Dona. Tak się jednak nie stało.
Boję się coraz bardziej, ale staram się tego nie okazywać.
Co będzie dalej?
Pytam co?
Czekam...
I nic...

Aperlaxive 31.07.2013 13:04

Nie spałam. Bezsenność, ta dobijająca bezsenność.
Około 3 wyszłam na spacer, szłam przed siebie cicho się modląc. Nie podobało mi się tu. Chciałam jak najszybciej wrócić do domu, bałam się każdego następnego dnia spędzonego na Atlantydzie.
Wiele pytań, wiele myśli. Dobija mnie to...

Nad ranem wróciłam do domu. Wzięłam długą kąpiel. Przy okazji odkryłam, że woda w kranie jest taka "srebrna". Była jednak ciepła i przyjemna. W ręce trzymałam notes. Miałam nadzieję, że w końcu coś skomponuję...

Usnęłam w wannie. Coś takiego mi się jeszcze nie zdarzyło. Obudziłam się około 12. Czułam narastające pragnienie, a moja lodówka świeciła pustkami. Nie było wyjścia, musiałam znaleźć jakiś bar, gdzie mogłabym w końcu napić się czegoś. Wyszłam z domu. Mijałam po drodze wiele budowli, aż w końcu natrafiłam na małą stołówkę. Weszłam i zamówiłam w automacie "Księżycową wodę". Rozejrzawszy się po pomieszczeniu dostrzegłam osobę siedzącą w końcu sali.
- Mogę się dosiąść? - spytałam

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:12.