TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=441)
-   -   Forumowa Mafia II - uwagi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65878)

Mroczny Pan Skromności 10.10.2013 21:09

Odp: Forumowa Mafia II - uwagi

mam nawet pomysł na zakończenie takiej imprezy, ale może zachowam dla siebie :D

mama nadzieję, że jakoś to zgrabniej wyjdzie :P Na razie nie ma jako takich "tropów", za to są już trupy, co oznacza, że czas zacząć myśleć :D

Meryam 10.10.2013 21:17

Ok, dobra, mam taką propozycję. Kto chce pisać bez fabuły, niech pisze bez fabuły, a kto chce pisać z fabułą, nie może pisać postów typu "Chodźmy na kawę", a jedynie posty typu "Co sądzisz o mafii? Kto może w niej być?". Co wy na to?

Pink Panther 10.10.2013 21:17

To będzie sztuczne. Według mnie posty typu "Chodźmy na kawę są potrzebne", bo właśnie na tej kawie będzie świetna okazja żeby porozmawiać o Mafii.

Juhas 10.10.2013 21:19

W pełni popieram fabułę, oczywiście może bardziej okrojoną, bo fakt, posty typu "byłem w kibelku i się świetnie bawiłem" nie pasują do klimatu zabawy. :D

Meryam 10.10.2013 21:19

Tylko, że później wyjdzie, że rozmowy o byle czym będą zajmować 70% wyjścia na kawę, zamiast rozmowy o mafii...

Pink Panther 10.10.2013 21:22

Posty i tak nie są naliczane, więc cóż nam szkodzi troszkę się zabawić dalej trzymając się wyłapywania mafiosów? :P

Podpisuję się rękami i nogami za fabułą.

Meryam 10.10.2013 21:25

Posty chyba są naliczane, bo odkąd napisałam jedynego posta poza tym działem to nabiło mi +20 postów.
Dla sprawdzenia - przed napisaniem tego posta mam 682 posty na koncie.
EDIT: Teraz już 683 ;)
Ale nie w tym rzecz.

Chodzi o to, żeby nie pisać bezsensownych postów. Np. "dostałam sms'a od x, chce zebysmy sie spotkali". Jeśli już robić coś takiego, to od razu, w długim poście: "dostałam sms'a od x, chce zebysmy sie spotkali. poszlam wiec na spotkanie, gdzie zaczelismy omawiac ostatnie tragiczne wydarzenia". Boom. To jest cel. Omawianie wydarzeń. Nie tworzenie historyjek.

Juhas 10.10.2013 21:27

Po prostu musimy sobie wyrobić nawyk gadania o sednie sprawy podczas spontanicznych wypadów. ;)

Meryam 10.10.2013 21:28

O, i wybaczcie, ale ja już mam idealny przykład tego, ze zamiast łapania mafiozów, to się bawicie w romansidła.

Ok, na początku byłam za fabułą, ale jeśli to ma iść w takim kierunku, to wolę suche posty.

Pink Panther 10.10.2013 21:29

Meryam, dokładnie tak samo uważam. Długie, konkretne posty, ale z fabułą. I wyłapywanie Mafii przede wszystkim.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:33.