TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Cztery Żywioły (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=329)
-   -   Cztery Żywioły 2013 - Zadanie pierwsze (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=66155)

Fallen 24.11.2013 10:34

Odp: Zadanie pierwsze

Jest problem ze schodami (TS2). Nie da się zmienić ich koloru, a z tego, co wyczytałam, typu już zmieniać nie można (a nawet jeśli, to się nie da, bo trzeba by było usunąć ściankę w łazience). Tylko że taki kolor nie do wszystkiego pasuje... KLIK KLIK. Nie można czegoś z tym zrobić? Utrudnia to zadanie, bo trzeba zrezygnować z większości pokryć ścian, gdyż zwyczajnie do tych schodów nie pasują. :|

Liv 24.11.2013 10:48

@up: ja tam póki co mam minimalistyczną białą farbę ;)

Bonus: sim schodzący z tych schodów :P
http://s20.postimg.org/jpwk11w3h/schody.jpg

Bez kodów ofc.

Poza tym:
Cytat:

Napisał Nyśka
Liv - drzwi i łuki zostają, w ramach utrudnienia Wam życia :wredny:

Wstaw w miejsce pogrubionego "schody" :)

motyka 24.11.2013 12:48

w tej europejskiej kamienicy w tym pierdzielniku z przodu mają być po 3 okna czy tylko po jednym? bo na zdjęciu widzę trzy, u mnie tylko jedno, ponadto na zdjęciach rzutów też tylko jedno...

Charionette 24.11.2013 13:40

Cytat:

Napisał Liv (Post 1781637)
To nie jest utrudnianie życia. Nazwałabym to... zezwoleniem na głupotę :)

Nazywaj to jak chcesz, może to być zezwolenie na głupotę, proszę bardzo :) Drzwi w łazience i łuki zostają, jedyne na co mogę się zgodzić to zmiana schodów.

Cytat:

Napisał Liv (Post 1781637)
Co do TS2 - nie da się zamienić schodów - próbowałam.
Poza tym wątpię, czy one w ogóle są funkcjonalne, ale sprawdzę to.

Da się zmienić schody w TS2 :)
http://i39.************/2v9yqok.png
Wystarczy usunąć poprzednie narzędziem młotka, wpisać kod move_objects on i wstawić nowe. Jak widać, pozostają funkcjonalne.

Cytat:

Napisał Qwerty
Skoro można dać inne okna, nie zmieniając ich położenia, to rozumiem, że tak samo może być ze schodami? Taki sam rozmiar i miejsce, ale inny typ/kolor.

Odpowiedziałam, że można zmienić kolor w domyśle miałam też typ.

Tak więc, żeby zakończyć kwestię schodów: może wymienić je na inny typ, byle tylko w tym samym miejscu.

Qwerty - możesz użyć tego moda :)
Motyka - to dziwne, bo w momencie robienia pierwszego zdjęcia miałam trzy okna, a teraz w magiczny sposób tylko jedno. Tak więc wersja z jednym oknem jest okej.

motyka 24.11.2013 13:46

ale mogą być też trzy okna? :D

//CH: mogą :D

Pink Panther 24.11.2013 13:52

Cherrie, jak z tym łukiem? Odpowiesz?

@down Dzięki.

Charionette 24.11.2013 13:55

Pink Panther - odpowiem tak:
Można wymieniać:
okna na inne okna o tej samej wielkości
drzwi na inne drzwi o tej samej wielkości
łuki na inne łuki o tej samej wielkości
schody na inne schody byle by były w tym samym miejscu.

Czyli nie ma możliwości wymiany łuków na drzwi i odwrotnie :)

Liv 24.11.2013 14:55

Cytat:

Wystarczy usunąć poprzednie narzędziem młotka, wpisać kod move_objects on i wstawić nowe. Jak widać, pozostają funkcjonalne.
Nysiu, ja doskonale wiem, jak się usuwa schody ;)
Tylko zauważ, że te oryginalne są modularne i chciałabym na takie móc zamienić, czego już zrobić NIE mogę. I to nie jest do końca w porządku.

A propos okien - w TS2 jest mało tych np. w kształcie tych z kuchni, które np. pasowałyby do nowoczesnego wystorju. Rozumiem jednak, że mimo wszystko nie mogę w miejscu takiego okna wstawić małego okienka? Bo tam dobra, w miejscu dużych okien niech już sobie będą same duże i w łazience małe, ale reszta?

Może wystarczy już tych utrudnień?

@down: ja też, dlatego pytam ;)

EDIT: Mogę sobie za pomocą kodu powiesić np. obrazek na drzwiach pod warunkiem, że nadal będzie się dało przez nie przejść?

Shiver 24.11.2013 14:57

@up - jeśli chodzi o rozmiar okien, to chyba chodziło o ich szerokość w kratkach. Czyli na miejscu tego wielkiego okna z wykuszu możesz dać malutkie łazienkowe jeśli tylko ma szerokość jednej kratki.
Bo jak nie to cały projekt mam teraz spaprany.

E.
Cytat:

Napisał Charionette (Post 1781079)
Lubie - TS2 jest już na praceli, TS3 to 30x30

Ja mam w trójce parcelę 20x30 (w koszu parceli). Rozumiem, że mam postawić dom na większej, tak?

Charionette 24.11.2013 16:51

Cytat:

Napisał Charionette (Post 1781483)
A okna możesz wymienić na identyczne małe, duże nie wchodzą w grę.

I to jest właściwie odpowiedź w kwestii okien.

Ale zauważyłam, że część drużyn ma już praktycznie gotowe projekty i nie mam serca kazać Wam robić tego od nowa. Tak więc: dopuszczam możliwość wymiany małego okna na duże.

A no właśnie...jak byście skończyli wcześniej to wyślijcie mi prace wcześniej, nie trzeba czekać aż do 7 grudnia :) oczywiście nikogo nie popędzam, to tylko sugestia.

Qwerty - tak, na takiej parceli jest spakowany ten dom i niech na takiej pozostanie ;)

E: Liv - możesz.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:35.