![]() |
Odp: Zadanie pierwsze
Jest problem ze schodami (TS2). Nie da się zmienić ich koloru, a z tego, co wyczytałam, typu już zmieniać nie można (a nawet jeśli, to się nie da, bo trzeba by było usunąć ściankę w łazience). Tylko że taki kolor nie do wszystkiego pasuje... KLIK KLIK. Nie można czegoś z tym zrobić? Utrudnia to zadanie, bo trzeba zrezygnować z większości pokryć ścian, gdyż zwyczajnie do tych schodów nie pasują. :|
|
@up: ja tam póki co mam minimalistyczną białą farbę ;)
Bonus: sim schodzący z tych schodów :P http://s20.postimg.org/jpwk11w3h/schody.jpg Bez kodów ofc. Poza tym: Cytat:
|
w tej europejskiej kamienicy w tym pierdzielniku z przodu mają być po 3 okna czy tylko po jednym? bo na zdjęciu widzę trzy, u mnie tylko jedno, ponadto na zdjęciach rzutów też tylko jedno...
|
Cytat:
Cytat:
http://i39.************/2v9yqok.png Wystarczy usunąć poprzednie narzędziem młotka, wpisać kod move_objects on i wstawić nowe. Jak widać, pozostają funkcjonalne. Cytat:
Tak więc, żeby zakończyć kwestię schodów: może wymienić je na inny typ, byle tylko w tym samym miejscu. Qwerty - możesz użyć tego moda :) Motyka - to dziwne, bo w momencie robienia pierwszego zdjęcia miałam trzy okna, a teraz w magiczny sposób tylko jedno. Tak więc wersja z jednym oknem jest okej. |
ale mogą być też trzy okna? :D
//CH: mogą :D |
Cherrie, jak z tym łukiem? Odpowiesz?
@down Dzięki. |
Pink Panther - odpowiem tak:
Można wymieniać: okna na inne okna o tej samej wielkości drzwi na inne drzwi o tej samej wielkości łuki na inne łuki o tej samej wielkości schody na inne schody byle by były w tym samym miejscu. Czyli nie ma możliwości wymiany łuków na drzwi i odwrotnie :) |
Cytat:
Tylko zauważ, że te oryginalne są modularne i chciałabym na takie móc zamienić, czego już zrobić NIE mogę. I to nie jest do końca w porządku. A propos okien - w TS2 jest mało tych np. w kształcie tych z kuchni, które np. pasowałyby do nowoczesnego wystorju. Rozumiem jednak, że mimo wszystko nie mogę w miejscu takiego okna wstawić małego okienka? Bo tam dobra, w miejscu dużych okien niech już sobie będą same duże i w łazience małe, ale reszta? Może wystarczy już tych utrudnień? @down: ja też, dlatego pytam ;) EDIT: Mogę sobie za pomocą kodu powiesić np. obrazek na drzwiach pod warunkiem, że nadal będzie się dało przez nie przejść? |
@up - jeśli chodzi o rozmiar okien, to chyba chodziło o ich szerokość w kratkach. Czyli na miejscu tego wielkiego okna z wykuszu możesz dać malutkie łazienkowe jeśli tylko ma szerokość jednej kratki.
Bo jak nie to cały projekt mam teraz spaprany. E. Cytat:
|
Cytat:
Ale zauważyłam, że część drużyn ma już praktycznie gotowe projekty i nie mam serca kazać Wam robić tego od nowa. Tak więc: dopuszczam możliwość wymiany małego okna na duże. A no właśnie...jak byście skończyli wcześniej to wyślijcie mi prace wcześniej, nie trzeba czekać aż do 7 grudnia :) oczywiście nikogo nie popędzam, to tylko sugestia. Qwerty - tak, na takiej parceli jest spakowany ten dom i niech na takiej pozostanie ;) E: Liv - możesz. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:35. |