TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=441)
-   -   Forumowa Mafia V (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=68030)

Diana 03.03.2015 18:52

Odp: Forumowa Mafia V

Poza tym w obecnej sytuacji to najlepszy moment na pozbycie się kogoś sprytnego - jeszcze nie padły żadne podejrzenia. Pamiętam, jak byłam w drugiej edycji w mafii i za pierwszym razem zabiliśmy motyka bo uznaliśmy go za niebezpiecznego XDDD

Słodki Pan Ciastek 03.03.2015 18:53

Cytat:

Napisał Rainbow Potato (Post 1850736)
z drugiej strony eliminowanie tych co cicho siedzą moze byc trochę o kant dupy bo w sumie w ostatecznosci zwalamy na nich winę [nie udzielają sie, siedzą cicho = nie chcą zwraca na siebie uwagi bo sa w mafii] ;p

Chodzi bardziej o sam początek, żeby nas zdezorientować :D Wydaje mi się, że będą stopniowo zabijać coraz to w pewien sposób "ważniejsze" osoby. Chyba, że walną od razu jakąś petardą :D

Rainbow 03.03.2015 19:01

nie rozumiem co ty do mnie rozmawiasz xD

Malfurion 03.03.2015 19:04

SPC, to jest katastrofa mieszkancow, ze eliminuja tych, co maja nosa i dobrze zbieraja tropy ;)
pierwsza smierc moze cos nam powie co do taktyki mafii. btw. w tej edycji jest nas malo, wiec ciekawi mnie jak nam pojdzie :D

Rainbow 03.03.2015 19:06

mnie ciekawi jak Libby układa proporcje co do ilości mafiozów :P

Słodki Pan Ciastek 03.03.2015 19:08

Cytat:

Napisał Malfurion (Post 1850740)
SPC, to jest katastrofa mieszkancow, ze eliminuja tych, co maja nosa i dobrze zbieraja tropy ;)

Cytat:

Napisał Ja (Post 1850734)
Osoby, które sprytnie dedukują często same się wkopują i wpadają w podejrzenia mieszkańców (tak myślę)

O to chodziło tutaj ^ :)

Hebe 03.03.2015 19:10

No i jeszcze mafia chce wyeliminować cattaniego, który zazwyczaj siedzi cicho (a przynajmniej tak było w poprzedniej edycji). Dlatego mafia często eliminuje ciche osoby. (Ale chyba mówię rzecz oczywistą.)

Malfurion 03.03.2015 19:10

spc, o tym mowie wlasnie, ze mieszkancy blednie interpretuja takie osoby :P

Meryam 03.03.2015 19:12

Ale spójrzcie na to też z drugiej strony - jak ktoś rzuca podejrzeniami (uzasadnionymi) na prawo i lewo, to też zaczyna się nabierać wobec niej podejrzeń, że może chce odwrócić od siebie uwagę albo chce kogoś umyślnie wkopać :P Ale na tym polega cała frajda z mafii, że w końcu nie wiadomo kto jest tym złym xD

Słodki Pan Ciastek 03.03.2015 19:13

Cytat:

Napisał Hebe (Post 1850744)
No i jeszcze mafia chce wyeliminować cattaniego, który zazwyczaj siedzi cicho (a przynajmniej tak było w poprzedniej edycji). Dlatego mafia często eliminuje ciche osoby. (Ale chyba mówię rzecz oczywistą.)

W sumie tak, ale myślę, że niezależnie jaką ja miałbym rolę to zachowywałbym się bardzo podobnie xD Więc nie wiem :D To raczej zależy od osób, ale to też jest oczywiste :3

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:22.