TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Gra się wyłącza - ostateczny temat. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53547)

Searle 26.02.2014 19:07

Odp: Gra się wyłącza - ostateczny temat.

Cytat:

Napisał kacperprze (Post 1806865)
Występują jeszcze u ciebie błędy zapisu, jeśli tak to mam pewną skuteczną rade, która niweluje całkowicie błąd zapisu 12 (przynajmniej u mnie) :)

Podziel się tym :) - wielu ma taki problem.

kacperprze 26.02.2014 20:33

Musisz mieć system 32bit i co najmniej 3gb ramu i pogrzebać trochę w systemie (ale nic się nie trzeba bać) ja znalazłem ten sposób dzięki crash log analyzerowi, na angielskiej wiki przetłumaczyłem, wykonałem i zadziałało :) później trochę posiedziałem na głównym forum i znalazłem ten sam sposób tylko od razu po Polsku :) Dodam jeszcze przed napisaniem, że u siebie testowałem tylko na Viste, ale myślę, że na 7 będzie podobnie :)
Najpierw jeszcze sprawdź czy masz napewno wymaganą ilość pamięci
Otwórz start w wyszukiwaniu wpisz dxdiag i zatwierdź powinien otworzyć się program poszukaj pamięć jeśli masz tyle ile wymaga ta operacja czyli 3072 to możesz kontynuować. (ja miałem tylko 3070 i także kontynuowałem)
1.Otwórz wiersz poleceń z uprawnieniami administratora
Otwórz start
Otwórz programy
Otwórz folder akcesoria
Kliknij prawym przyciskiem na wierszu poleceń i wybierz uruchom jako administrator
2.Wpisz odpowiednią dla swojej ilości ramu komendę i kliknij enter
Jeśli masz 3072 MB RAMu: bcdedit /set IncreaseUserVA 2560
Jeśli masz 4096 MB RAMu: bcdedit /set IncreaseUserVA 3072
3.Zamknij wiersz poleceń i zresetuj komputer.
Powinno działać :)
Mam nadzieje, że komuś to pomoże a nie zaszkodzi, mi na razie tylko pomogło, komputer wydaje mi się, że chodzi szybciej, a simsy ani razu od tego czasu nie wywaliły ani nie wyskoczył przeklęty błąd zapisu 12 :) Życzę powodzenia i trzymam kciuki :)

elianka 27.02.2014 16:04

I co pomógł komuś ten sposób wyżej na błąd 12 ??

coraline 27.02.2014 17:04

Przywróciłam oryginalną okolicę, niestety nic to nie dało. Zmieniałam nazwę folderu żeby gra utworzyła czysty i nadal to samo... Spróbuję na innym zapisie, chociaż boję się, bo jeśli okaże się, że to tylko na tym... to przestanę grać w simsy, bo przez błąd 12 to już moje 3 podejście do stworzenia wymarzonej rodzinki, no po prostu bym wyszła z siebie i stanęła obok chyba ;x Błąd zapisu czasem się zdarzy ale to mega rzadko już, jak mnie znów zacznie tak irytować to będę sprawdzać wszystkie wypisane tu wyżej metody :)

kacperprze 27.02.2014 18:52

Coraline, spróbuj na tym innym zapisie, jeśli nadal będzie to samo to przeinstaluj grę :) trzymam kciuki :)

Searle 27.02.2014 20:01

Mnie ten sposób nie pomoże, bo mam Xp i 2 GB RAMu.

kacperprze 27.02.2014 20:05

Cytat:

Napisał Searle (Post 1807029)
Mnie ten sposób nie pomoże. bo mam Xp i 2 GB RAMu.

Coś tam pisało o xp (jednak ja wole się za to nie brać mam to sprawdzone tylko na viście) ale i tak wymaga 3gb ram wiec nic z tego.

elianka 01.03.2014 18:20

Jak na razie gra się nie wyłącza ani nie występuje błąd zapisu 12 , nie wiem co mi pomogło czy oczyszczenie komputera z kurzu czy sposób kacperprze bo zrobiłam to i to ;)
Wszystko by było super ale po jakimś czasie grania simy zaczęły się przycinać i co zapis to jest o 1 min więcej zapisywania jak na razie było 7 min ;/ może macie jakiś sposób na to ?

kacperprze 01.03.2014 19:53

To gratki z powodu pozbycia się zmory :D
co do przycinania, to występuje ono po dłuższej rozgrywce? Jeśli tak to jak już jest to nie do zniesienia to wyłącz grę i włącz, a jeśli cały czas to poszperaj w opcjach grafiki i zmniejsz je :)
Co do zapisywania, wszystko zależy od tego w jakim jesteś mieście i ile posiadasz obiektów CC (Ja nie posiadam nic i gra zapisuje się około 2 min)
Postaraj się zresetować miasto master controlerem jak nie będziesz wiedziała jak to postaram się wytłumaczyć, bo może wiesz i niepotrzebnie będę pisał. Jutro postaram się ci napisać jeszcze jeden sposób czyszczenia save, ale to dopiero jak wejde na komputer na którym mam simsy :)

Izzie 01.03.2014 20:56

Cytat:

Napisał kacperprze (Post 1807311)
Co do zapisywania, wszystko zależy od tego w jakim jesteś mieście i ile posiadasz obiektów CC (Ja nie posiadam nic i gra zapisuje się około 2 min)

Ja bym powiedziała, że to raczej kwestia wydajności komputera, bo zwykle gram na miastach ze Store, w folderach Downloads i Mods łącznie chyba będę miała z 6-7GB CC i modów, a gra zapisuje mi się poniżej minuty.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:55.