TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3 Pokolenia - Proste pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60436)

Aguncja 16.06.2011 15:10

Odp: The Sims 3 - Proste pytania i odpowiedzi.

anie_1981
Dzięki za odpowiedź odnośnie mojego problemu.

anie_1981 16.06.2011 16:23

Pomogło? Jak tak, to się cieszę :D Ja jak mi coś w grze szwankuje, to zazwyczaj robię dwie rzeczy:

1. Kasowanie cachy z programem Dashboard
2. Resetowanie obiektów w mieście.

Czasami tylko jedno, czasami obydwa. Często pomaga na drobne bugi. No i NRaas Master Controller i NRaas Story Progression, no i jeszcze NRaas DebugEnabler... To są miodzio mody.

Mam pytanie do tych, którym się lalka powiększa i działa jak wyimaginowany przyjaciel. Czy zaraz po tym, jak dostajecie info, żeby wyjąć lalkę z plecaka, ona zaczyna działać? Bo u mnie nic się nie dzieje! Ona po prostu sobie stoi na podłodze i zmienia sama lokację i pozę, jakby była gnomem, a nie WP.

Remus Lupin 16.06.2011 16:41

Hej

Kupiłem Pokolenia a już mam jakiś błąd niby wszystko ok ale gdy klikam na wyposażenie sima to wszystko wariuje i nie mogę swobodnie grać jakieś lekarstwo a wy to macie?

U mojego sima u wyposażeniu spowalnia u simki jest ok gazetę simki nie mogę usunąć

Sprawdzałem czy u innych jest ten sam problem ale nie ma

Saheli019 16.06.2011 16:55

Aguncja-miałam identyczny błąd i już o niego pytałam, myślałam,że to tylko w SV ale teraz i w Bringeport zauwazyłam,że mi raz sim odskoczył.

Hmmm,może i ja zastosuje porade Anie bo przez ten błąd musiałam wykasować świetną rodzinkę:( Tylko musze nauczyć się wgrywać mody.

anie_1981 16.06.2011 16:55

Po pierwsze co masz na myśli: gdy klikam na wyposażenie sima to wszystko wariuje i nie mogę swobodnie grać, chodzi tylko o brak możliwości kasowania rzeczy z plecaków?

Po drugie, musiała mieć tą gazetę w wyposażeniu podczas instalacji dodatku, jak się jej pozbyć... Może być trudno. Spróbuj z kodem resetsim (resetsim Melisa Cwaniak np.). Jak to nie pomoże, spróbuj ich wyprowadzić i wprowadzić z powrotem do domu. Potem to już zostają mody.

Remus Lupin 16.06.2011 17:06

Trochę mnie to irytuję bo niektórych obiektów z wyposażenia nie mogę przeciągnąć

anie_1981 16.06.2011 17:12

Zostaje tylko resetsim, ewentualnie przeprowadzka. Można tez użyć moda nRaas DebugEnabler, potrafi kasować różne obiekty, łącznie z tymi z wyposażenia. Wystarczy kliknąć na nie i wybrać "Radius Purge", czy tak jakoś. Można też użyć NRaas Master Controllera. Klikasz na sima, NRaas\Master Controller\Opcje podstawowe
sprzedaj.

Remus Lupin 16.06.2011 17:23

Trochę się boję ściągać jakieś moda bo nie chcę zepsuć gry całkowicie

Kupiłem wózek chcę,żeby sim włożył do plecaka a w plecaku nie ma spróbowałem ręcznie za chiny ludowe nie da rady u innych mieszkańców jest ok nie chcę zaczynać od nowa

anie_1981 16.06.2011 17:27

Twój wybór :) Ja sobie nie wyobrażam gry bez modów, gra ma stanowczo za mało możliwości dla cheaterów.

Remus Lupin 16.06.2011 17:35

Znikneła mi też u sima połowa rzeczy aparaty, kosz z zaklinacze do wężów co jest

Strasznie mnie to irytuje ten nsras czy jak mu tam on nie szkodzi

Przed instalacją było wszystko ok

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:28.