TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Chloé 22.12.2012 11:32

Odp: Pytania i odpowiedzi

Zgadzam się, zdecydowanie CPR, nie ma możliwości by pogoda się znudziła tak jak w przypadku magii i karier z ZG. Efekty graficzne są na wysokim poziomie. A jeśli masz taką możliwość to po CPR dokup ZG bo też dużo wnosi do gry.

dosia 27.12.2012 19:41

Witam, jestem początkującym graczem, także z góry proszę o wyrozumiałość ;-). Simsy 3 wraz z dodatkami posiadam od kilku dni. Stworzyłam sobie simkę, która żyje w Sunset i staram się nią grać. W związku z tym mam kilka pytań:
1. Czy można przeprowadzić się do innego miasta, jak tak to w jaki sposób ?
2. Gdzieś na forum wyczytałam, że można eksmitować simów z ich mieszkania i się tam wprowadzic, jak ?
3. Skąd się bierze ubrania i fryzury ? Ja mam ich trochę, ale jak przeglądam to forum to nie mam tak fajnych jak Wy.
Dziękuję za odpowiedzi

Kędziorek 27.12.2012 20:13

@up
1. Wchodzisz w edycję miasta, klikasz na dom wybranej rodziny a następnie na "zapisz kopię w bibliotece" (patrz na takie małe ikonki pod zdjęciem rodziny). Możesz zapisać rodzinę z domem lub bez. Pojawi się ona na samym dole ekranu. Później włączasz od nowa grę w wybranym mieście, wchodzisz ponownie w edycję miasta i tam masz zapisaną swoją rodzinkę. Teraz klikasz na "umieść kopię" i umieszczasz ja w jakiejś chatce lub na parceli i już.
2. Znów wchodzisz w edycję miasta, klikasz na rodzinę i tam będzie opcja "eksmituj" zaraz po lewej stronie (znów w tych małych ikonkach). Klikasz OK i wtedy chatka opustoszeje a ty możesz tam przeprowadzić kogo chcesz.
3. Większość forumowiczów pobiera różne dodatki z internetu, wystarczy trochę poszukać. Tu konkretnych stron nie podam, bo nie korzystam;) No i może niektóre ubrania i fryzury mogą pochodzić z dodatków i akcesoriów, których nie posiadasz..

Violet 27.12.2012 23:12

Czy można usunąć zdjęcia z folderu FeaturedItems?

Laselight 28.12.2012 08:30

Violet - oczywiście, że można. Jest to nawet wskazane.

Violet 28.12.2012 12:28

Dzięki wielkie :D

dosia 29.12.2012 00:25

Dziękuje za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie, otóż moja simka ma życiowe pragnienie mieć piątkę dzieci i wychować je do wieku nastolatków. Jej mąż poznany gdzieś na mieście też ma takie samo pragnienie. No więc nie tracąc czasu pobrali się i najpierw urodził się syn a potem trojaczki trzy dziewczynki. I mam następujące pytania w związku z tym
1. Czy jak te dzieci dorosna to gdzieś się wyprowadza tak żebym nie musiała nimi grać bo w tej chwili tylko zajmuje się tymi dziećmi i na nic już mi czasu nie starcza i wkurza mnie to a jeszcze mnie podkusilo kota zaadaptować to już wogóle masakra.
2. Do wypełnienia pragnienia brakuje mi jeszcze jednego dziecka ale mimo usilnych staran moich simon i zakupienia wzmożonej płodności semka nie zachodzi w ciążę dlaczego ?
3. Mam w życzenie żeby romansować z kimś innym i tak się zastanawiam czy może z nim by to dziecko mieć ale czy to wogóle możliwe ?
4. Jest coś takiego jak atak zombie co to jest i co trzeba robić wtedy bo jak plikami na zombi to wyskakuje brak interakcji.
5. Na forum wyczytalam że jest jakiś kod na pieniądze dodatkowo a w związku z tym że z forsa krucho bto czy mogę go użyć i jak to się robi ?
Z góry dziękuje za wyrozumiałość i odpowiedzi

Kędziorek 29.12.2012 00:44

@dosia
1. Możesz je wyprowadzić za pomocą telefonu. Istnieje opcja, by przeprowadzić je do jakiegoś domu lub pustej parceli lub po prostu wyrzucić, a dom przydzieli im gra. Możesz tez podzielić rodzinę w edycji miasta.
2. A masz jeszcze jakieś zwierzęta? Istnieje pewien limit miejsc w rodzinach (8 simów, a jak są zwierzęta to jeszcze inaczej się to liczy) Spróbuj może pozbyć się kota.. Nie jestem pewna, czy to nie przez niego nie chce ci się urodzić kolejny sim.
3. Simka oczywiście, że może zajść w ciążę z innym simem. Mówiłaś jednak, że jej mąż ma to samo pragnienie i wydaje mi się, że musi nie tylko wychować to dziecko, ale też być jego biologicznym rodzicem, aby pragnienie to uznało.
4. Kiedy zombie cię atakują, to jedyne co zyskują to napad śmiechu, albo krzyk strachu atakowanego. Sądziłam, że mogą poprzez atak zamieniać w zombie, ale mimo moich usilnych starań nigdy nic takiego nie miało miejsca.. Czarodzieje mogą ich czarować, a zaklęcie słoneczne leczy ich z tej zombifikacji.
5. Wciskasz jednocześnie CTRL+SHIFT+C a następnie w pasku u góry wpisujesz kod: motherlode. Daje ci on jednorazowo 50 tys. simoleonów. Oczywiście, że możesz go użyć;)

Proszę bardzo:D

Mile 29.12.2012 01:32

Nie musi rodzić tych dzieci wystarczy jak z mężem adoptują po kolei 5 dzieci i one wyrosną na nastolatków, to wtedy pragnienie się spełni.

a ja mam jeszcze pytanie, wstawiłam nowy domek, wiadomo ze skrzynką pocztową, ale pojawia się bląd, jak moje ludziki ida odebrać pocztę to zaraz odskakują i nic nie moga zrobić z tą skrzynką, czy jest jakiś kod na reset skrzynki, a może wiadomo jak wymienić na nowa?

dosia 30.12.2012 00:50

Witam kolejny raz. Dziękuję za podpowiedzi wiele mi to wyjaśniło. Ale mam oczywiście kolejne pytanie. Otóż moja simka urodziła tą piątkę dzieci ( to piąte po wyeksmitowaniu kota ). W sumie 4 dziewczynki i chłopca. No i nie byłby to facet żeby nie było z nim problemów. Był nastolatkiem i lubił łowić no więc myślałam go nad ten staw gdzie łowił kilka ryb ale już do domu nie wrócił. Jego zdjęcie zniknęło z moich aktywnych simow. Mam go w drzewie genealogicznym i tam foto jest kolorowe czyli jak się domyślam żyje tylko gdzie ? Nie mogę zadzwonić do niego a na mieście też się nie kręci. Aha i ten komunikat z boku strony się pojawił po tym jak zniknął że postanowił nie wracać do domu czy coś w tym stylu. Gdzie on może być ?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:52.