TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Kędziorek 30.12.2012 00:59

Odp: Pytania i odpowiedzi

Szczerze mówiąc nie sądziłam, że coś takiego jest możliwe, ale jaja;) Nie można do niego zadzwonić, bo nie ma go w kontaktach, czy jest, ale ma przyciemnione pole?

lazuryt00 30.12.2012 01:04

Mnie się stało coś podobnego ;_; Mnie pomógł jedynie backup :D Na szczęście zawsze po skończeniu grania zawsze kopiuje najnowszy zapis ;D

Btw. kedziorek92
Twoja sygnatura < 33

dosia 30.12.2012 01:17

Nie mam go w kontaktach bo wpadłam na pomysł żeby zadzwonić i zwabic gowniarza, ale nic z tego. Chciałam też na czacie z nim pogadać i też go nie ma w kontaktach. Jego foto jest tylko w drzewie genealogicznym i nie jest normalne kolorowe. Jak go odzyskać jest jakiś sposób ?

Miało być jest normalne i kolorowe. Przepraszam za błąd.

@CH: używaj funkcji edytuj!

Kędziorek 30.12.2012 01:25

Wyjdź z gry bez zapisu.. Inaczej go chyba nie odzyskasz. To tak, jak maxisowe rodzinki, wprowadzają się i wyprowadzają i nie wiadomo co się z nimi dzieje. Ale ta twoja sytuacja, to jest naprawdę dziwne..

Ah, i nie pisz posta pod postem, wystarczy edytować:)

@lazuryt00 dzięki;)

dosia 01.01.2013 21:05

Witam, dziękuję za odpowiedzi i poprawienie moich dwóch ostatnich postów. W związku z tym, że jestem świeżym graczem mam jeszcze kilka pytań. Otóż jeżeli chodzi o tego sima, który zaginął to jak włączam grę i jest ten obrazek z nazwą rodziny i wszystkimi simami ( jak gra się ładuje ) to mój "uciekinier" jest na tym zdjęciu. Dodatkowo pojawił się dodatkowy problem jak domyślam się związany z tym zaginionym. Kiedy moja simka (matka) naciska opcję w telefonie podróżuj, to jest ona niedostępna i pojawia się komunikat że niektóre dorosłe simy są już w podróży, no i nie mogę spełnić jej życzenia i wysłać jej do Francji. Czy jest jakiś sposób żeby to rozwiązać ? Poza tym gra mi się czasami trochę tnie i nie wiem z czym to może być związane ? I ciekawi mnie co będzie jak zaginiony umrze, czy rodzina będzie go opłakiwała tak jak swego ojca i męża?

lazuryt00 01.01.2013 21:50

A zalezy ci BARDZO na tym simie? :D
Nie wiem czy by się udało, ale można by było np. w edycji miasta rozdzielić ich, wyeksmitować uciekiniera i gotowe! :D Nie wiem tylko czy by się to udało, ale ok xd

Kędziorek 01.01.2013 21:57

Może też inaczej.. Wejdź w edycję miasta, kliknij na swoja rodzinę i zaznacz opcję zapisz w bibliotece (bez domu). Następnie usuń ją z okolicy i wprowadź do tej chatki z dolnej listy tę rodzinę, którą kazałam ci zapisać. Później zaznacz ją jako aktywną rodzinę i graj. Simy powinny mieć listę kontaktów, pracę, szkołę w porządku, tylko ten jeden sim powinien im zniknąć.. Nigdy tego nie praktykowałam, ale sądzę, że w ten sposób pozbędziesz się tego widma ;) Oczywiście wcześniej zapisz, tak na wszelki wypadek..

lazuryt00 01.01.2013 22:23

Radziłabym skopiować też buckup'a, tak na wszelki wypadek :D No, przynajmniej ja zawsze gdy eksperymentuje tak robię xd

Kędziorek 01.01.2013 22:36

@up A nie lepiej skopiować główny zapis?

@down przepraszam.. taki charakter ;)

lazuryt00 01.01.2013 22:54

@Up ... no też można... czepiasz się szczegółów! :<

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:25.