![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi
Zna ktos moze sposob aby pomalowac sufit rowniez w malych pomieszczeniach? Kiedy pomieszczenie jest zbyt male to kamera nie lapie mi i nie siega az do sufitu, dlatego nie moge tam go zrobic, zazwyczaj wtedy kamera wchodzi mi w sciane.
Tzn teoretycznie da sie chyba zrobic to, kiedy na drugim pieptrze jeszcze nie mamy podlogi, to zamiast jej robimy sufit, a moze sie myle... No ale mam juz drugie pietro i podloge na nim i chce pomalowac sufit kierujac kamere od dolu. Nie wiem, mam nadzieje, ze ktos to zrozumie. :D |
Może spróbuj wcisnąć Tab?
|
No tab w trybie budowy/kupowania nie dziala.. :/
|
Może, jeśli oczywiście się da, usuń jedną ze ścian, pomaluj wszędzie sufit, postaw nową ścianę i pomaluj sufit drugi raz w tym większym pomieszczeniu?
|
A czy ktoś ma problem z cechą kleptoman? Ostatnio mój sim z tą cechą nie mógł kraść, jednak po wyjściu z gry i ponownym uruchomieniu mogłem już kazać mu ukraść, no i wybrałem mu tą opcję, aż wyczerpał limit dziennego złodziejstwa. Po tym limicie opcja żeby coś ukraść po prostu była podświetlona na szaro. Po chwili całkiem znikła i znowu nie mogę nic kraść. Po rozpoczęciu nowej gry, w nowym mieście i nowym simem też z cechą kleptoman ponownie ta opcja zniknęła i już nie ma jej w ogóle. Ma ktoś tak, znacie rozwiązanie problemu?
|
Co do sufitu wystarczy obniżyć ściany. Wtedy można malować z sąsiedniego pomieszczenia.
|
Hallgerd dziekuje! Faktycznie to dziala. Nie wpadlam na to, zawsze gram z uniesionymi scianami. :)
|
ktoś mi powie jak sie czysci cache? :)
|
@Alexis wchodzisz w Dokumenty, EA , The sims 3. Musisz usunąć pliki o nazwach:
CASPartCache.package compositorCache.package scriptCache.package simCompositorCache.package |
dziękuję :)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:57. |