TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   4 Pory Roku - proste pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63843)

Miscellaneous 28.03.2013 00:56

Odp: 4 Pory Roku - proste pytania i odpowiedzi.

Mam kilka pytań...
Czy do CPR dochodzą nowe cechy, i czy gra jest jakimś sposobem bardziej rozwinięta niż Cztery Pork Roku do TS2?

redmoon 28.03.2013 06:41

Tak, gra jest bardziej dopracowana. Festiwale są ciekawe, można pływać w oceanie. Dochodzą dwie cechy : uwielbia zimno i uwielbia upał

Zielona Herbata 03.04.2013 17:24

Miscellaneous - Ja ci powiem jedno : CPR jest moim zdaniem świetne. Bardzo urozmaica grę. Pory roku są bardzo ciekawe, zawsze jest jakieś zajęcie, możesz ręcznie ustawiać długość pór roku oraz pogodę, jaka ma występować. Festiwale są również ciekawe, tylko czasem jest mało simów, ale zawsze dużo jest w Sunset Valley, więc jeśli lubisz miasta z dużą ilością osób na festiwalu, to polecam ci te miasto. Niestety, nie dochodzi żadne miasto, uboga ilość włosów i ubrań, meble są bardzo ciekawe, w różnych stylach. Gra detalicznie dopracowana, w debugach to makabra. Wróżki, wampiry i wilkołaki np. na lodowisku biegają, a nie jeżdżą. I to są takie minusy. Ale ogółem fajny dodatek, więc polecam. ;)

A ja mam do reszty pytanie. Mam problem z kobietami w ciąży. Moje simki bugują mi się podczas porodu, kiedy jest burza. Czy każdy też tak ma ?

Meggie 03.04.2013 18:48

Ja tak nie mam ;>

Paka 13.04.2013 15:58

Ale z tymi wróżkami, wampirami i wilkołakami to chodzi o te, które dochodzą w dodatku "nie z tego świata", tak?
I jeszcze jedno - można ustawiać kolejność albo czy w ogóle dana pora roku wystąpi? Jak to było w TS2, że można sobie było ustawić 3 lata pod rząd i jedną wiosnę

Kędziorek 13.04.2013 16:06

Cytat:

Napisał Cholerny Vlad (Post 1685542)
Ale z tymi wróżkami, wampirami i wilkołakami to chodzi o te, które dochodzą w dodatku "nie z tego świata", tak?
I jeszcze jedno - można ustawiać kolejność albo czy w ogóle dana pora roku wystąpi? Jak to było w TS2, że można sobie było ustawić 3 lata pod rząd i jedną wiosnę

Tak, te stworki dochodzą w dodatku NZTŚ.
W opcjach można odhaczyć pory roku, których nie chcesz, aby występowały, ponadto można ustalić dla każdej pory inną ich długość, od 3 dni do 28. Możesz więc np. ustalić, że wiosna ma 3 dni, lato 28, a jesieni i zimy nie będzie w ogóle.

Mamełe 08.06.2013 07:13

Jak nauczyc sie przepisu na placek z dyni, jeśli przed dodatkiem CPR mój sim mial juz 10 poziom umiejętnosci a ten przepis dochodzi automatycznie na poziomie 5?

Twinbrook 08.06.2013 11:45

Ja tez mam pytanie. Da się skasowac UFO? Tak jak dało się wyłaczyc inne istoty: wrózki, wiedźmy itd.?

ajditia 08.06.2013 12:52

Nie, raczej się nie da. Ale UFO nie pojawia się tak często :)

Zielona Herbata 09.06.2013 09:21

Ja mam takie malutkie pytanie, co do UFO.... ; ) Jak mogę najszybciej sprawić, by mojego sima porwała anomalia? Od dawna staram się bardzo, przeszukiwanie teleskopem nie pomaga, znalezione meteoryty też nie pomagają. (dla ciekawostki powiem, iż kiedyś moja simka znalazła jakiś mały rzadki meteoryt, i porwano ją.) Z góry już dziękuję za odpowiedź! : )

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:10.