TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Davi 5 29.05.2013 16:28

Odp: The Sims 3 Studenckie Życie - problemy z grą

no tak ale po zatwierdzeniu nie zmienia mi się wybierana kariera 9z gazety) i to pierwsze bardziej mnie zastanawia bo nie mam dostępów do:osiagnięć:

ajditia 30.05.2013 12:53

Odp: The Sims 3 Studenckie Życie - problemy z grą

Oj, to nie wiem... A jak wchodzisz na tą stronę? Normalnie przez przeglądarkę, czy jakoś inaczej?

Davi 5 30.05.2013 21:20

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał Gio (Post 1144486)
się nie da. Możesz jedynie zburzyć jakiś gotowy dom i będziesz miała pustą parcelę :)

co ty piszesz da się z pudełka parceli i na pustą (w skrzyni tez są puste parcele)

Davi 5 31.05.2013 19:13

piszcie coś na moje pytania

Lubie 31.05.2013 19:43

Cytat:

Napisał Cholerny Vlad (Post 1702600)
słyszałem gdzieś tutaj o upychaniu króliczych nor
o co tak dokładnie z tym chodzi i jak to sie robi?

Vlad, nie wiem, czy o to ci chodzi, ale na MTS są specjalne dywaniki nadające funkcje króliczej nory.
Polegają one na tym, że tworzysz budynek (zwyczajnie jak byś budował dom) i wkładasz do niego dywanik (budynek nie może mieć pokoi) np. nadający cechy króliczej nory z restauracją. Parcela zmienia się na taką. Działa to w ten sposób, że wybierając opcję simem (np. jedz w środku) sim wchodzi do budynku przez drzwi i je w środku. (masło maślane) Można tak też oznaczać miejsca pracy, szkołę etc.
:)
Chyba o to chodzi.

Searle 03.06.2013 12:44

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1591898)
Do tego to służy NRaas Porter:

http://nraas.wikispaces.com/Porter

Pobierasz wersję "Base mod", bo w przypadku tego moda to chyba i tak nie ma żadnych rozszerzeń. Po umieszczeniu go w Mods\Packages konieczne jest czyszczenie cachy gry i będę to powtarzała do znudzenia. Jak już jesteś w grze, to klikasz jakimś Simem na dowolny zamieszkany dom, wybierasz NRaas\Porter\Pack. Pojawi się okienko z listą rodzin i wybierasz tych którzy Cię interesują. Przeniosą się również nagrobki zmarłych krewnych, o ile te nagrobki jeszcze gdzieś istnieją. Po wszystkim w bibliotece rodzin będzie rodzina o jakiejś dziwnej nazwie. Nie wolno jej tak po prostu wprowadzić do domu. W innym mieście też wchodzisz do jakiegoś domu i jakimś Simem klikasz na dowolny pusty dom. Wybierasz NRaas\Porter\Unpack. Rodzinom zostaną wylosowane domy, po zakończeniu rozpakowywania KONIECZNIE zapisz grę i załaduj ponownie przed zmianą domu\nazwy jakiejkolwiek rodzinie. Ewentualne nagrobki trafią do mauzoleum na cmentarzu.

Czy tym sposobem przeniosę wszystkie rodziny mieszkające w mojej obecnej okolicy? Gram tylko jedną, a pozostali to znajomi moich simów (chodzi o to, by nie stracić z nimi kontaktów i przyjaźni).

Mamełe 16.06.2013 00:02

Czy ktoś wykonał to osiągnięcie "Pobudznie!?

Kupowałam kawę w kawiarni, piłam z ekspresu a nadal nic :/

Davi 5 16.06.2013 09:39

Mamełe powinno pisać w osiągnięciach

Mamełe 16.06.2013 10:03

Cytat:

Napisał Davi 5 (Post 1720001)
Mamełe powinno pisać w osiągnięciach

Ja wiem, że pisze w osiągnięciach, ale chodzi o to, ze mój sim jest roznosicielem kawy, pije gorące napoje na potęgę, jak jest zmęczony i jak nie jest zmęczony a osiągnięcie nie jest wykonane.

lazuryt00 19.06.2013 22:57

A ja mam takie całkowicie laikowe pytanie: dzisiaj bawię się w końcu ze store itp. Moje pytanie: gdzie jest moja liczba Simpointsów na stronie? XD

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:30.