TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Vanitas 25.07.2013 13:43

Odp: Pytania i odpowiedzi

Prawdopodobnie gdybyś wstawił dom w innym otoczeniu (tym co autor) nie byłoby problemu. Znalazłem jednak coś takiego i takiego. Jednak nie wiem czy przez tą wodę te metody zadziałają.

Olson 25.07.2013 18:20

dzięki za pomoc, nie poradziłam sobie, ale olałam to i pobrałam inną chatkę. ;)

i teraz takie pytanie. gram sobie w SV, najmłodszy Sim mojej rodzinki właśnie idzie na studia, kiedy wróci po studiach, chciałabym resztę rodziny (rodzice + 2 starszego rodzeństwa) przeprowadzić obojętnie gdzie. równocześnie ten Sim pozostanie sam, no i wtedy tylko nim będę grać. ale, że jakiś czas temu kupiłam sobie w moim otoczeniu domek, poprzez opcję "Kup dodatkowy dom", chciałabym przeprowadzić tam mojego sima, jednocześnie nie tracąc domu, w którym aktualnie mieszkam i mieć do niego taki dostęp, jaki mam w tym momencie do tego, który kupiłam poprzez opcję "Kup dodatkowy dom". czy jest to wykonalne? bo niestety nie potrafię znaleźć takiej opcji...

anizali 25.07.2013 18:42

Czyli chodzi mniej więcej o to, żeby przeprowadzić do drugiego, ale własnego domu? :O
Da się tak ;) klikasz na ten drugi dom i klikasz -> przeprowadź do (...) czy jakoś tak :|

Olson 26.07.2013 09:13

Ok, dzięki, znalazłam. Wcześniej próbowałam przez komputer.

Pozdrawiam!

olusiak 26.07.2013 09:47

Niestety resetsim nic nie pomaga w tym problemie. Czy ktoś spotkał się z tym? w ogóle ta gra ma tyle błędów, że się odechciewa grać ;/

Vanitas 26.07.2013 10:10

Olusiak - zainstaluj Master Controllera (base mod + cheats). Wejdź do gry, na zapis w którym masz dany błąd. Kliknij jakimś simem na ratusz i wybierz opcje nraas-master controller-miasto-resetuj wszystko.

olusiak 26.07.2013 10:56

Ściągnęłam tego master controllera, jednak w grze jak wchodzę nie mam takiej opcji w ratuszu. Nie wiem co źle zrobiłam? :|

Vanitas 26.07.2013 10:59

Wrzuciłaś go do mods, tak?

olusiak 26.07.2013 11:22

Tak do Mods do folderu Packages, bo ma rozszerzenie package. Czy po prostu do Mods powinnam wrzucić? Dodam, że jakby co pliks Resource.cfg również mam w folderze Mods.

Już wszystko działa, coś nie tak było z plikiem resource.cfg wgrałam innym i działa ten master controller :) udało się również przywrócić opcję podróżowania. Dzięki wielkie za pomoc! :)

Edit:
Czy ten Master Controller może powodować wywalanie do pulpitu i komunikat" program Sims 3 przestał działać"? wcześniej nie miałam z tym problemu.

Ilona 26.07.2013 16:16

Cytat:

Napisał olusiak (Post 1738501)
Czy ten Master Controller może powodować wywalanie do pulpitu i komunikat" program Sims 3 przestał działać"? wcześniej nie miałam z tym problemu.

jezeli masz wersje nie zgodna z aktualizacja gry

a ja potrzebuje pomocy przy tworzeniu kolekcji w grze,utworzylam kolekcje,ale nie mam pojecia,jak umiescic w folderze meble itp.,jak wezme dany przedmiot,to mam opcje usun,a ja chcialabym dodac go do kolekcji,bede wdzieczna za pomoc

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:24.