![]() |
Odp: Czy gra mi pójdzie?
Na takiej karcie graficznej to możesz pasjansa odpalić. Poza tym każdy z was pisze że ma 512 mb, 1 gb itd ale nikt nie pisze czy to są pamięci sdram, ddr, ddr2 lub najnowsze ddr3. To samo dotyczy kart graficznych i ich szyn pamięci. Nie porównujcie że jednemu działa gra na 1gb ddr2 ramu i karcie 512 mb ddr2 z kartami ddr nawet jeśli jest to 1gb itd. To samo tyczy się piksel shaderów. Im nowsza wersja tym lepiej. Sama podstawa wymaga ich w wersji 2.0 jednak im dalej w las tym wymagania większe. Zwierzaki potrzebują już 1 gb ramu i 128 mb na karcie graficznej, podstawka odpalala się z bólem już na 512 mb. To samo tyczy się procesora. Zaczynając od jedno rdzeniowych na cztero skonczywszy. Zasada najbardziej racjonalna jest taka że podstawkę odpalimy na kompie zakupionym po dacie premiery lub niewiele przed jeśli był conajmniej ze średniej półki. Każdy nowy dodatek i nowa pierdółka w grze pozeraja dodatkowe ilości pamieci i zasobów procesora.
|
Cytat:
|
To nie miało Cię urazić ale w miarę obrazowo wyjaśnic do czego obecnie możesz go używać. Gry wymienione przez Ciebie nie są zbyt wymagające sprzetowo co innego takie simy. Na pocieszenie dodam że sims 2 bedzie działać w miarę komfortowo gdyż świat gry jest ograniczony do jednej parcel do jednej rodziny a to znacznie odciąża procka,ram oraz kartę graficzną. Jeszcze raz powtarzam że nie chciałem Cię urazić tylko udzieliłem odpowiedzi na Twoje pytanie. Jeśli Cię uraziłem to przepraszam nie chciałem być niemiły.
|
Can Run It to fake... Mi pokazywało, że Wiedźmin mi w ogóle nie wejdzie a gram na średnich detalach :D .
Tak jak kolega 3x up napisał Pasjansa możesz dymać, dymać i jeszcze raz dymać na 500000 fps'ach |
RAM - Co i jak?
Więc chcę sobie dokupić pamięć ram, aby działały mi sims3. Jednak w ogóle nie znam się na komputerze i potrzebuje pomocy.Ktoś mógłby mi dać jakieś rady dot. zakupu i instalacji RAM-u? Trochę nie związane z grą, więc sory. Moje właściwości komputera: Windows XP (Laptop)
Service Pack 3 Genuine Intel(R)CPU T 2050 @ 1.60 GHz 798 MHz ,504 MB RAM |
Odp: RAM - Co i jak?
To jest dział z sims 2, to po pierwsze.
EDIT: już nie jest. Szczerze mówiąc do takiego sprzętu nie opłaca się dokupywać ramu... Procek też za słaby jak na wymagania i "dwójki" i "trójki". Na Twoim miejscu zaczęłabym odkładać kasę na nowego lapka ;) |
Chciałam powrócić z problemem, który wcześniej opisywałam, ale jest jeden szczegół, który mnie zaskoczył...
Dla wygody do The Sims 3 zainstalowałam cracka (wydawało mi się to wygodniejsze), no i tutaj pojawi się ten szczegół, gra przez długie godziny ani razu się nie zacięła, wręcz przeciwnie, działa jeszcze lepiej. Niestety gdy gram na płycie gra i tak się wyłącza, logika wskazuje grać bez płyty, tutaj jednak też pojawaia się problem, crack po następnym włączeni przestał funkcjonować tak jak powinien, gra informuje mnie że nie ma płyty w stacji dysków, instaluje cracka jeszcze raz i sytuacja się powtarza, co bym nie zrobiła coś źle funkcjonuje, czy ktoś coś z tego rozumie, bo ja osobiście pogubiłam się w tym i już kompletnie nie wiem jak to rozwiązać... Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi ;) |
To nie używaj vracka, tylko moda NRaas NoCD.
http://nraas.wikispaces.com/NoCD+Phase+One Wymaga to oczywiście takiego samego wstawiania modów, jak normalnie, Więc katalog Mods\Packages i plik resource.cfg |
Wkrótce spróbuje, ale i tak dziękuje bo to mi wiele daje, każda możliwość się przyda, dzięki ;)
|
Czy gra mi pójdzie? :c
2.67 GHz 768 MB RAM Miejsca na dysku jest wystarczająco.. ;x |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:48. |