TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Wymarzone Podróże - Problemy z misjami (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52961)

Jakub 13.04.2010 16:10

Odp: Problemy z misjami

Cytat:

Napisał mabda (Post 1234675)
a jest mozliwosc "wywolania" przeklecia? wszystkie mumie mi uciekly i nie moge wykonac misji :(

Za pomoca kodu testingcheatsenabled true i buydebug on można kupić sarkofag.
Jest on w obiektach grobowca lub w różnych.
Trzeba go kupić, a gdy już go kupisz to wchidzisz w tryb budowy lub kupowania i wciskasz naraz cirtl i shift.
Przytrzymaj te klawisze i kliknij na sarkofagu.
Pojawią się opcje, wybierz szansa na mumię 100% oraz zachowania aktywowane uwolnij mumię z sarkofagu natychmiastowe.
Na ko9ńczu włanczasz tryb życia.
Gdy mumia wyjdzie to do niej podejdź.
Powtarzaj te kroki do skutku.
Pamiętaj!
Nawet sim z maksymalnymi numiejetnościami sport i sztuk walki, może zostać przeklęty.
Jedyne ograniczenie to czas i ilosć prób.

mabda 13.04.2010 18:39

to jest genialne! ale...

przeklela mnie mumia w domu, wiec pedze do egiptu, a tam... dalej nie zrealizowana misja "dac sie przeklac"... i co teraz?

Martusia 15.04.2010 13:23

a ja mam problem z piwnica Gastona Dutiela, tzn przeszlam do tej komnaty i tam sa 2 drzwi i 3 posagi i nie mam zielonego pojecia co tam trzeba zrobic a na drzwiach jest lancuch zawieszony moze ktos juz przeszedl ta misje

Chloé 15.04.2010 21:06

Martusia, podejrzewam że przydałby się do pomocy drugi sim, który mógłby stanąć na płycie. Ewentualnie możesz posłużyć się kodem (testingcheatsenabled true i buydebug on) , edytować parcelę i ustawić tam dodatkowy posążek, lub bez kodu zrekonstruować posążek z części, jeśli takowe posiadasz w plecaku.

Tuptuś 16.04.2010 09:37

Cytat:

Napisał mabda (Post 1234675)
a jest mozliwosc "wywolania" przeklecia? wszystkie mumie mi uciekly i nie moge wykonac misji :(

Nie rozumiem po co w ogóle robić tą misję, skoro będziesz mieć za nią zaledwie trochę Antycznych Monet, a wizę można bardzo łatwo uzupełnić, wykonując misje główne, fabularne. Misji takich jak dostarczenie jadeitu, przyniesienie jakiegośtam metalu, czy właśnie te z przeklęciem i robieniem zdjęć np. gruzowi, które otrzymuje się prosto z bazy wypadowej z tablicy, w ogóle nie robię.

Martusia, konkretny adres do domu/jego nazwę, bo za każdym nowym zapisem, mieszka w otoczeniach wakacyjnych kto inny.

mabda 16.04.2010 12:36

skoro juz zaczelam ja wykonywac to chyba musze skonczyc. poza tym nie wiem czym sie konczy ta misja i co za nia dostane. trzeba bylo wczesniej napisac i przedzic przed tym, a nie medrkowac po fakcie.

Tuptuś 16.04.2010 13:11

Cytat:

Napisał mabda (Post 1236120)
skoro juz zaczelam ja wykonywac to chyba musze skonczyc. poza tym nie wiem czym sie konczy ta misja i co za nia dostane. trzeba bylo wczesniej napisac i przedzic przed tym, a nie medrkowac po fakcie.

Co za problem usunąć okazję, czyt. misję? Usuwasz w taki sam sposób jak okazje z podstawy. A w nagrodę - mówię, trochę Antycznych monet i punkty wizy, jeśli nie masz pełnej. A jeśli masz pełną, to zamiast wizy... Antyczne monety.

mabda 16.04.2010 21:32

nie wiem jak sie usuwa misje ani w wp ani w podstawie. nigdy nie korzystalam z takiej opcji

Searle 17.04.2010 07:56

mabda wystarczy kliknąć na obrazku misji prawym przyciskiem myszki.

mabda 18.04.2010 10:35

o prosze, jakie to proste :) dzieki searle :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:25.