TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Zwierzaki - Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61915)

anie_1981 15.01.2012 14:35

Odp: Problemy z grą

Tylko zanim zrobisz formata, poszukaj w necie sterowników pod Windowsa 7 64 bitowego... Czasami jak pod wpływem chwili zrobi się formata, to potem jest niespodzianka, nie da się wejść do internetu, bo nowy Windows nie ma sterów do karty sieciowej... :P Jeśli masz duży twardy dysk (ja mam 500 GB, starcza mi spokojnie), to możesz mieć dwa Windowsy na jednym komputerze. Działają wtedy całkowicie niezależnie, i jeśli masz jakieś gry\programy nie dające się odpalić na nowszym Windowsie, to możesz je normalnie mieć na starszym. Wystarczy mieć 3 partycje na dysku (od biedy mogłyby być 2, ale wygodniej jest przy 3). Starszego Windowsa instaluje się zawsze na partycji C, a nowszego na D. E jest jako niezależny dysk, na którym trzymamy ważne dane, jak zdjęcia\filmy itd. Nie jest konieczny, ale nie wyobrażam sobie nie mieć o jedną partycję więcej, niż mam systemów ;)

No to się rozpisałam. Trochę nie na temat (w końcu to forum o Simsach, nie kompach) ale liczę, że pomogłam... Nie wszyscy są tacy jak ja, że przyzwyczajają się do gier i programów, ale ja nie wyobrażam sobie nagle zrezygnować z jakiejś gry czy programu. Chociaż program często można zastąpić innym, gorzej z grami :)

suomii 15.01.2012 14:39

Pomogłaś, pomogłaś. Ja tam nie muszę się przejmować instalacją sterowników i systemu, bo zrobi to za mnie kolega. Ja wolę nie ruszać, bo popsuję :P

anie_1981 15.01.2012 16:12

Biedny kolega... reinstalacja systemu to co najmniej 4 godziny w plecy... Owszem, można zainstalować goły system i stery, ale jak się chce system "dopieścić", to niestety to trochę trwa...

shezza 15.01.2012 17:00

jest sposob zeby stawiac puchary za zwyciestwo w zawodach na polkach? bo wydziwialam na wszelkie mozliwe sposoby i jakos mi nie idzie

molly_k 15.01.2012 17:44

Nie narzekałam na zwierzaki do dzisiaj. Gram jedną rodziną, w pełni rozbudowany wątek [;)] a tu nagle zonk. Wczytuję grę,a tu simsy się zawiesiły. Ojciec miał podnieść dziecko i oboje zamarli: ojciec nie rusza sie, nie można wykonać nim żadnej interakcji,a dziecko siedzi w miejscu, też nic nim nie można zrobić, a w pasku zadań wisi to, ze ojciec ma ją podnieść. I NIC kompletnie nie mogę zrobić :(. Czy da sie uratować tą rodzinę? :(

lazuryt00 15.01.2012 17:52

molly_k

Spróbuj ResetSim ;)

molly_k 15.01.2012 20:19

Udało się! Miałam tyle szczęścia, że po usunięciu seva pozostał backup niewiele wcześniej zapisany. Ale nie życzę nikomu takiego nerwa ;).

redmoon 16.01.2012 07:05

U mnie często dzieje się tak jak u molly_k. Często się przycina, czasem trzeba grę zrzucić na pasek i znów włączyć. Te ciągłe ścinki u mnie to może przez spory dom, dużo dodatków ze Store i dużą rodzinę ( 5 zwierzaków i 3 simów ) teraz przeprowadziłem rodzinkę do mniej okazałego domu, trochę lepiej się zrobiło .Poza tym mam coś trochę nie na temat, otóż w skrzymi parcel są remiza, złomowisko, komis, jaś dziwny park dla psów, park dla kotów. KARIERY NIE MAM.
PS: Czy ktoś rozwiązał problem prześwitywania zwierzaków ?

*Lady*Sims* 16.01.2012 09:36

Simka w ciąży stroje.help.

Hej, mam pytanie. Czy jest jakiś mod do simsów, który umożliwia zmianę i wybór ubrań dla simki w ciąży?
dzięki za odp :)

suomii 16.01.2012 13:47

*Lady*Sims*, Nraas Master Controller od twallana. Wystarczy kliknąć na simkę w ciąży i wybrać opcję Nraas > Master Controller > Stylista.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:06.