![]() |
Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA? Dyskusje ogólne o grze
Witam
Mam pytanko, ponad trzy tygodnie temu kupiłem preorder sims 4 na origin tylko, że nie zabralo mi z konta ani grosza, sprawdzałem w histori banku, nic a tyle czasu już powinno być. Mam tyle samo kasy co przed kupnem. Nie raz kupowałem przez internet i na steamie używajac tej samej karty debetowej i zawsze odrazu kasa znikała. Dopiero w dniu premiery origin kase ściaga z konta? W histori origin pisze, że za sims 4 zapłacono. Nigdy na origin wcześniej nie kupowałem. A może tego dnia coś się zbugowało i mam za free xd |
A nie masz tych pieniędzy "zablokowanych"? Co prawda na debetowej, ale płacąc np zbliżeniowo, albo np. w trybie offline blokowało mi kasę na koncie i dopiero po +/- 2 dniach odejmowało od stanu konta. Więc może jeśli jest zapłacone za grę, która wychodzi we wrześniu to do września te pieniądze są, ale zablokowane.
|
No właśnie, że nie są zablokowane. Jak płacę. w sklepie kartą czy w internecie to też mi sie blokuja i po paru dniach znika a tu nic, minelo ponad 3 tyg, do tej pory powinno zniknąć. z konta. a w origin pisze, że zapłacono.
|
Nie martw się, nie puszczą Ci tej kasy płazem... :D A jeśli puszczą, to chyba też nie ma o co się martwić? :P
|
Ja to się zastanawiam, czy nie kupić gry na originie, nie ściągnąć, nie pograć w ciągu pierwszych 24h a potem jej oddać. A jak mi się spodoba to nie oddawać. Ale raczej oddać, a potem poczekać cierpliwie do przecen *pewnie na Boże Narodzenie*
|
Chcesz kupić grę, która może ci się w ogóle nie spodobać, oddać ją a potem znowu kupić? :O
|
Chodzi o to, że chcę kupić grę, której nie chcę kupić za pełną cenę, pograć, zobaczyć jak się gra, potem ją oddać. I jak mi się spodoba kupić za niższą cenę później, a jeśli spodoba się bardzo to nie oddawać :P
|
NaNiKo, widzę kombinatorstwo na poziomie prawie studenckim :D
Zmartwię Cię - niższe ceny już były ;) I cholera wie, kiedy się doczekasz cen na tamtym poziomie ;) |
Cytat:
|
Yup, widzę nie da się ukryć, że studiuję xD
Agor-ia, podejrzewam że na Boże Narodzenie już będą jakieś przeceny. Origin/EA samo przyznaje się do tego, że ceny ma wygórowane, kiedy po miesiącu od premiery dodatki kosztują połowę ceny. Acz przy podstawie może nie być tak różowo. Zobaczymy. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:37. |