![]() |
Odp: Sims 3 Seasons- przedpremierowe dyskusje.
Też uwielbiam cmentarze, w dwójce niejednego Sima załatwiłam, żeby jakoś to wyglądało... :P
|
Kiedy ja ostatnio topiłam moich simów ?
http://i1151.photobucket.com/albums/...t/ba0cf10c.jpg Ten obrazek (żródło - google)najlepiej oddaje moje emocje po tym , jak przypomniałam sobie o tym. |
Topienie było najszybsze, głodzenie trwało trochę dłużej... Ale nie zapomnę, jak moja ciężarna Simka z dwójki zeszła mi w łazience... Nie zapisałam tego oczywiście, ale to było takie groteskowo śmieszne :P Obudziła się rano głodna, ale chciało jej się też siusiu. Nie chciałam, żeby zsikała się podczas posiłku, więc kazałam jej skorzystać z toalety. A ona mi w tej toalecie umarła z głodu.... :P Była zdolna, to jej trzeba przyznać.
A co do cmentarzy, to ja wybudowałam w trójce własny i jest na działce 40x40, płaska działka, bez żadnych udziwnień, wzorowana na typowych cmentarzach komunalnych. Do tego ma... 4 poziomy piwnicy z etażerkami z WP (te kamienne w stylu egipskim, lubię je ;) ), żeby było na czym stawiać urny z prochami... W moim starym zapisie z SV (mam dwa), to mam pełno nagrobków na górze, na płycie cmentarza, i 1,5 piętra piwnicy w urnach... Tona ludu :P Dobrze, że nie wszyscy się stają duchami co noc, bo byłby Sajgon dla kompa. A wracając do tematu, mam nadzieję, że w wodach dookoła lądu (miasto dowolne), nie utopi się nikt ważny... :P |
OMG, ja swoich cmentarzy nie robię... Ale zawsze lubię chodzić tam, jak umrze jakiś sim w rodzinie, znajduję skrawek ziemi i zaklepuje sobie miejsce do następnych członków rodziny :D
A tak btw, jak miejscowy umiera, to automatycznie przenosi sie ejgo grób na cmentarzz, czy trzeba to zrobić samemu? : o Dobra, koniec offa... Z niecierpliwością czekam na wpis na blogu producenta o jesieni : ) |
Cytat:
EOT |
Omega, odnośnie umierających sąsiadów, to jeśli Twoja rodzina nie znała denata, to gra kasuje jego nagrobek. Jeśli rodzina znała zmarłego, to gra umieszcza jego nagrobek w mauzoleum. Wtedy klikasz na mauzoleum i wybierasz "zajmuj się zmarłymi". Otwiera się okienko z zawartością mauzoleum. Możesz wtedy ustawić nagrobek gdzie zechcesz, a nawet możesz zabrać nagrobek do domu ;) Zawsze chciałam mieć czyjąś urnę nad kominkiem... :P No dobra ściemniam.
Ale off-topujemy! Bany się posypią! :D No może nie będzie aż tak źle... Tak w ogóle, to cała ta dyskusja zaczęła się od stwierdzenia, że można utopić się w jeziorze\rzece\morzu\oceanie, a mi się właśnie obiło o uszy, że nie można. Na którymś czacie z twórcami ktoś tam z EA mówił, że nie można, ale od razu mówię, że pewna nie jestem, bo mój angielski płata czasem figle. Na wszelki wypadek będę pilnowała moich Simów (gra niech swoich sama pilnuje :P ). |
Ja się kiedyś bawiłem w przydomowe cmentarze :) Pamiętam że to było w Sunset i że zawsze kradłem kleptomanem nagrobki Landgrabów na swój :D
Teraz jestem grzeczny i zostawiam zmarłych na swoim miejscu ;):D A co do tematu też czekam na notkę o jesieni :) Ciekawe o co chodzi z tymi nawiedzonymi domami :) Bo sobie ich nie wyobrażam jako coś innego niż królicze nory :) |
Cytat:
|
Ja zawsze robiłam znaj wszystkich i potem ręcznie przesuwałam paski znajomości. Teraz pomaga mi NRaas Master Controller, nim szybciej i wygodniej można poznać i zaprzyjaźnić się z sąsiadami. Mam też NRaas Story Progression i on nawet bez znania sąsiadów podobno nie kasuje nagrobków. Osobiście nigdy tego nie sprawdzałam, bo moi ludzie i tak zawsze znają wszystkich, stare przyzwyczajenia :P
|
Cytat:
Ja chcę info o kosmitach bo nic jeszcze nie wspomnieli, a jestem ciekaw ich działania :| |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:22. |