TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   The Sims 3 - Zwierzaki, przedpremierowe dyskusje. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59742)

distractme 24.09.2011 11:30

Odp: The Sims 3 - Zwierzaki, przedpremierowe dyskusje.

Czyli byc moze Narutoman ratuje mi zycie hehe moze jak stworze hmm.. 2 psy i 2 konie + 1 kot, 2 simow.. to bede mogla miec jeszcze 3 zwierzecych maluchow :D

nmin 24.09.2011 11:31

W dwójce nigdy nie urodziło mi się w miocie więcej szczeniąt/kociąt, niż mogło jeszcze dojść. Jeśli miałam pięć dorosłych psów, to rodził się jeden szczeniak, a jeśli miałam sześć, to wcale nie było opcji rozmnażania. Wiem co mówię, bo co prawda dawno, ale hodowałam psy i koty na potęgę :P

Z tego co zrozumiałam, klacz można zaprowadzić do tego ośrodka dla koni i wybrać reproduktora (nie wiem, czy u koni nazywa się to tak, jak u psów), dzięki czemu może być w ciąży, chociaż nie mamy własnego ogiera na parceli. Fajne rozwiązanie, w końcu prawdziwe hodowle psów i kotów też nie mają często swoich samców.

Maszka 24.09.2011 11:36

anka91 chyba nie... bo jak będziesz miała 4 zwierzat (2 psy i dwa konie) i jeszcze 1 kot to będzie razem 5. I jeszcze 1 zwierzak. I 4 simów. Max zwierząt to 6 więc nici :( Ja tez chciałam zrobić 2 kotów, 2 koni i dwóch psiaków i jeszcze aby wszyscy mieli młodych :(

distractme 24.09.2011 11:41

Maszka pisalam o 2 psach, 2 koniach, 1 kocie i tylko 2 simach :)

Narutoman 24.09.2011 11:44

Cytat:

Napisał anka91 (Post 1452009)
Czyli byc moze Narutoman ratuje mi zycie hehe moze jak stworze hmm.. 2 psy i 2 konie + 1 kot, 2 simow.. to bede mogla miec jeszcze 3 zwierzecych maluchow :D

Chyba źle mnie zrozumiałaś :)

2 konie + 2 psy + jeden kot = 5 zwierzaków czyli będziesz mogła mieć jeszcze tylko jednego malucha, bo może być najwięcej 6 zwierząt, 8 simów a wszystkich razem (simów i zwierząt) może być 10

Czyli np jak zrobisz 6 zwierząt to będziesz mogła mieć jeszcze 4 simów, a jak zrobisz 8 simów, to będziesz mogła zrobić jeszcze tylko 2 zwierzęta

Cytat:

Napisał anka91 (Post 1452016)
Maszka pisalam o 2 psach, 2 koniach, 1 kocie i tylko 2 simach :)

... i pisałaś jeszcze o 3 zwierzęcych maluchach a jak tak zrobisz to będziesz mogła mięć najwięcej jednego :(

distractme 24.09.2011 11:46

ach to tak ma byc.. ja :( no to tylko konia rozmnoze i to tlyko raz w jednej rodzinie :( szkoda..

nmin 24.09.2011 11:46

Naprawdę wyobrażacie sobie, że macie na parceli na przykład konie 2+1, psy 2+3, koty 2+2, co razem daje dwanaście zwierząt, do tego kilku Simów, i wszystkim poświęcacie uwagę? To ja już wolę stworzyć kilka rodzin i grać nimi na zmianę. Jedna skupi się na koniach, w drugiej podstawą będzie hodowla psów, a trzecia będzie hodowała koty.

Jak już kiedyś pisałam, na początek planuję rodzinę z jednym psem, jednym kotem i parą koni, które będą miały źrebaka, ogier będzie świetny w skokach itp :) W hodowlę psów i kotów pobawię się później, najpierw chcę poznać konie.

distractme 24.09.2011 11:49

ale co ja poradze ze stworzylam takie slodkie zwierzaki i chce nimi grac heh :P no moze masz racje... moze poki co bede grala 1 psem, 1 kotem i 2 konmi ze zrebakami :) zobaczymy jak to bedzie

Maszka 24.09.2011 11:50

Ja najpierw zrobie psa i kota. Potem może dorobię im konia. Kiedy juz poznam 'sekrety zwierząt; zrobie im parke ^^ Np. koniowi zrobie ogiera, a psu suczke itd.

Narutoman 24.09.2011 11:52

A ja stworze 4 rodziny i każda będzie w 4 różnych miastach:

W Sunset Valley stworze 10 osobową rodzinę czyli 8 simów, jedne kot i pies. W Twinbrook stworze starą wiedźmę która będzie miała 5 czarnych kotów. W Bridgeport będzie rodzina wampirów i gwiazd którzy będą mieli 3 dobermany, W Appaloosa Plains będzie kowbojska 10 osobowa rodzina z 4 simami, 4 końmi, jednym starym psem i jednym kotem. :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:48.