TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Marcysia 20.05.2014 10:19

Odp: Pytania i odpowiedzi

1.Nie jestem pewna, bo nigdy nic takiego nie miałam, ale chyba pomoże kod resetSim [IMIĘ] [NAZWISKO] (konsolę kodów otiwera się Ctrl+Shift+c jakby co;))

No, a mi właśnie wampiry nie uczą się szybciej (nawet chyba wolniej!) niż zwykli simowie co mi się niepodoba, bo to jest moja ulubiona rasa nadnatularna:cry:

Paka 20.05.2014 16:23

ktoś wie skąd jeszcze można ściągnąć Riverview?
Na oficjalnej stronie jak klikam "pobierz" to nic sie nie dzieje :|

Searle 20.05.2014 16:33

Cytat:

Napisał Nicollo (Post 1814383)
2. Ta sama Simka(nadmienię, że jest wampirem bez nagrody "Szybko się uczy") jest niczym Leonardo da Vinci. Opanowanie umiejętności mistrzowsko zajmuje jej 2-3 simowe godziny. Przykładowo po jednej lekcji klubu artystycznego opanowała rzeźbiarstwo od 0 do 10 poziomu. Cel życiowy "Simka Renesansu" osiągnęła już w wieku dziecięcym, a na wycieczce szkolnej do kinoteatru wszystkie instrumenty opanowała na poziomie 7-8. Podobnie z prawem jazdy. Podeszła do ojca, zapytała i już zdała. To normalne? :D

Wampiry uczą się szybciej, więc chyba to normalne :)

Twilighty 20.05.2014 18:40

Cytat:

Napisał Twilighty (Post 1813672)
Jak można edytować drzewo genealogiczne za pomocą np. Master Controllera? (nwm czy dobrze napisałam):|

Ponawiam :)

bdda 03.07.2014 21:16

Znacie jakiś sposób by umiejętności kariery czy profesji nie znikały po jej zmianie? Głównie chciał bym zachować umiejętności magika i być np detektywem. Wkońcu napracowałem się jako magik a po zmianie kariery nic z tego nie mam.

Valium 12.08.2014 18:24

Żeby nie zakładać tematu:

Mam podstawową wersję gry, trochę modów ( wszystkie są po podstawową wersję jak i dodatki ) oraz własny save. Mam zamiar zakupić jakieś dodatki do Sims 3 jak Wymarzone podróże, itd. Czy przy zainstalowaniu takiego dodatku będę musiał zacząć grę od nowa?

Kędziorek 12.08.2014 18:25

Nie. Bez względu na to, jaki to dodatek, nigdy nie musisz zaczynać gry od nowa :)
Ale polecam zrobić kopię save'a na wszelki wypadek, bo zawsze może się coś spieprzyć. Niestety, TS3 to gra pełna błędów :/

Valium 12.08.2014 19:13

Dzięki za szybką odpowiedź. Tak, zgranie save mam w planie oczywiście. Zawsze tak robię. :)

Jeśli można to chciałbym zadać dwa pytania jeszcze związane z modami, które niedawno temu odkryłem i zainstalowałem.

- czy istnieje możliwość zmiany wyglądu sima podczas gry ? Nie mam na myśli zmiany włosów a np twarz albo wgrać wygląd jakiejś gotowej postaci.
- mówiąc o postaciach, wgrałem dwie nowe osoby zupełnie z inną twarzą, itd. Są one w grze, ale gdy tworzę takiego sima nie wygląda on tak jak na zdjęciu ( mowa o modelu twarzy, itd ).

Kędziorek 12.08.2014 19:31

Cytat:

Napisał Valium (Post 1827506)
- czy istnieje możliwość zmiany wyglądu sima podczas gry ? Nie mam na myśli zmiany włosów a np twarz albo wgrać wygląd jakiejś gotowej postaci.

Co do tego wystarczy kod testingcheatsenabled true. Klikasz na sima prawym przyciskiem myszy, trzymając SHIFT i pojawi się opcja "Edytuj sima".

Searle 12.08.2014 19:36

Cytat:

Napisał Valium (Post 1827506)

Mod MasterController umożliwia modyfikowanie sima w CASie.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:57.