TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Hebe 22.01.2015 16:04

Odp: Pytania i odpowiedzi

Wystarczy, że będziesz przytrzymywał alt przy "kręceniu" meblem :)

Trykuu. 22.01.2015 17:32

dzieki wielkie!!! :)))
A czy moge jakos zainstalowac,lub odinstalowac sims3packi bez uzycia launchera?:)
Bo przez niego nie wiem czemu, nie chce mi zainstalowac(3lata dzialal okej :P)

Hebe 22.01.2015 18:25

Nie, nie można, do instalacji potrzebny jest laucher. Można jednak przekonwertować s3p na pliki package i potem instalować jak inne CC tego typu: program.

Co do odinstalowywania, to musiałbyś chyba grzebać w plikach z folderu DCCache. Więc raczej bez lauchera sobie nie poradzisz.

Khaleesi 10.02.2015 20:21

Czy ktoś mógłby mi dać link do Nraaasa,dzięki któremu da się ustalić płeć i ilość dziecka podczas ciąży i napisać jak to zainstalować?Widziałam tą stronę,ale nic z niej nie rozumiem mimo,iż w miarę angielski znam :(

Hebe 10.02.2015 20:46

Pobierz tego moda: link
Poradnik dotyczący instalowania modów: link Pierwszy post w tym poradniku jest nieco nieaktualny. Więc: pobierasz plik resource.cfg (link w poradniku), w dokumenty>electronic arts>the sims 3 tworzysz folder Mods, wklejasz do niego plik resource.cfg, w Mods tworzysz folder Packages, do niego wklejasz wszelkie mody.
Gdy już masz wszystko zainstalowane, to klikasz na ciężarną simkę, wybierasz nraas>master controller i gdzieś tam są opcje dotyczące ciąży.

Khaleesi 10.02.2015 21:07

No tak,tyle,że właśnie nie mam bladego pojęcia jaką wersję mam pobrać. Base,cheats itp?

Hebe 10.02.2015 22:19

Więc tak: "base" musisz pobrać, bo to jakby podstawa moda, a inne podane poniżej to tylko dodatki. Nie jestem pewna czy opcje dla ciężarnych są w wersji podstawowej, więc najlepiej pobierz pliki "base" i "cheats" i oba wrzuć do Packages.

Księżniczka Mordoru 11.02.2015 21:48

Mam jedną sprawę - otóż próbowałam zainstalować na komputerze The Sims 3 - wszystko było dobrze do czasu próby włączenia gry (instalacja przebiegała bezproblemowo) - wtedy pojawił się komunikat "Nie udało się uruchomić gry. Urządzenie 0 nie mogło uruchomić tego tytułu. Stosowana karta grafiki nie obsługuje funkcji Shader przynajmniej w wersji Model 2. Zaktualizuj swoją kartę". Mam kartę graficzną Intel(r) celeron(r) cpu 2.53Hz
I teraz pytanie - czy wystarczyłaby aktualizacja sterowników (aczkolwiek czytałam kiedyś - nie wiem czy to prawda, bo się nie znam - że nie ma do tej karty graficznej sterowników), by gra odpaliła - i gdyby nawet gra działała, to nie zepsułaby niczego(czyt. nie przepaliła karty graficznej), czy będzie konieczna wymiana karty? Niby pisze o aktualizacji, ale sama nie wiem - wolę nie ryzykować bez niczyjej porady :/

KarolinaJ 07.06.2015 01:18

Witajcie, problem dotyczy TS3 Studenckie Życie. Zauważyłam, że simowie nastolatkowie ale też dorośli mają jakimś cudem ukończone studia na różnych kierunkach, chociaż to nie prawda bo oni nigdy niczego nie studiowali... :O Nie wiem, czy jest to błąd ale kiedyś nie miałam takich problemów, dopiero niedawno coś takiego zauważyłam.

Mam mody MasterController i Overwatch i jeśli da się coś zdziałać przy ich użyciu to bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś wie jak się do tego zabrać :)

x3Kitty 07.06.2015 17:46

@KarolinaJ też miałam taką sytuację, że dopiero co Tristan Van Gould dorósł do młodego dorosłego i nagle miał ukończone studia, może tak już po prostu jest

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:08.