![]() |
Odp: 4 Pory Roku - proste pytania i odpowiedzi.
Orientuje się ktoś co mam zrobić jeśli dzień po premierze CPR zarejestrowałam grę a nadal nie mam ikonki na profilu? :(
|
Czy da się ustawić pory roku dla każdego otoczenia osobno, np. by w Isla Paradisio było wieczne lato, ale w Sunset Valley normalnie były 4 pory roku?
|
@up: Niestety to nie możliwe :c
|
Można! U mnie na różnych save'ach jest różna długość pór roku, więc co do samych pór roku - da się :DD
|
Cytat:
|
Podobno daje, ale nawet w tym temacie, co podałaś, nikt nie odpowiedział mi jak to zrobić.
|
Jak to jest z kosmitami? Czy sim kosmita może być jednocześnie simoroślą, czarodziejem, czy syreną? Czy kosmita jest traktowany jako istota nadnaturalna i może być też np. wróżką tylko i wyłącznie dzięki nraasowi?
|
Cytat:
Cytat:
|
1. Czy kosmici mogą robić coś jeszcze oprócz 'porwania' Sima (które i tak nie ma żadnego efektu oprócz nastrójnika)? Mogą np. zaciążyć Sima jak w Dwójce?
2. Kiedyś, podczas gry, w parku w Sunset Valley (tym centralnym) spadł mi meteoryt. Czy można go jakoś wywołać albo chociaż stworzyć warunki, w których jest większa szansa, aby spadł? |
2. Ten mod to umożliwia. Instalujesz go, klikasz gdzieś na ziemię, nraas, debugowanie, ściągnij meteoryt (? nie pamiętam dokładnie). Tylko, że z tym modem należy uważać gdyż używając niektórych opcji można zepsuć sobie zapis - po prostu nie trzeba wybierać opcji których się nie zna.
No i meteoryty doszły w karierze, nie w cpr. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:11. |