TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=441)
-   -   Forumowa Mafia II (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65876)

Lubie 11.10.2013 14:11

Odp: Forumowa Mafia II

Cytat:

Napisał Cheyenne (Post 1765678)
Cichutka, milutka, bo po co zwracać na siebie uwagę, hmmm? :>

No, bo w dzisiejszych czasach miłe i ciche osoby są złe, a ci niemili, wredni są jak najbardziej w porządku ?

Morgana 11.10.2013 14:12

lubie, ja nie powiedzialam ani ze jestem, ani ze nie jestem :D na tym ta gra polega. musicie tez troche sami dochodzic do pewnych spraw ani nie sugerowac sie za mocno tym co ktos mowi. bo moze was oklamywac. a nawet jesli nie, to moze tez sie mylic :D

Meryam 11.10.2013 14:13

Hmmm, przeczytałam wszystkie wasze posty i myślę, ze można wykluczyć Apo. Jakoś nie wydaje mi się, żeby była mafiozem.

Spróbujmy się wcielić w rolę mafiozów, myśleć jak mafiozi.
Jeśli chodzi o przyczynę zabójstwa motyki, to moim zdaniem na samym początku chcą albo wyeliminować najgroźniejszego przeciwnika, albo losowo. Następna ofiara na pewno będzie strategicznie wybrana, bo można wtedy wywnioskować, że musiała w jakiś sposób zagrażać mafii, mieć co do niej podejrzenia. Wtedy zawsze można przejrzeć ten temat i zobaczyć, co sądziła dana osoba. Z drugiej strony, po moim poście pewnie zdecydują się na kolejną losową ofiarę xD

Moje podejrzenia na razie wciąż padają na Bjork i Pinkiego. Najpierw Bjork zrobiła duże zamieszanie, "odczytując przyszłość", po czym nagle się zmyła, a wtedy do akcji wkroczył Pinki z samozwańczym napadem na bank. Poza tym, wciąż próbuje przekierować podejrzenia na kogoś innego, jakby się bał. Poza tym, namawianie do obserwowania PM'ów jest bez sensu, bo każdy user musi wysłać PM'a "miasto", więc nie ma podglądania. Tu mowa oczywiście o Bjork. Mafia zawsze może się kontaktować nawet na gg. Pinki też w dziwny sposób odciąga naszą uwagę od zabójstw, próbuje wprowadzić fabułę, romanse, zamiast skupiać się na szukaniu winnych. Napad na bank mógł być przykrywką, Pinki i Bjork odwracają uwagę, ktoś inny z mafii działa.

Po prostu, musimy zacząć myśleć tak jak oni.

Cheyenne 11.10.2013 14:14

Nie o to mi chodziło :/ Ale jak dla mnie dziwne jest, jeśli ktoś niezbyt się przejmuje morderstwem, ale... To tylko przypuszczenia i domysły, co nie?

Słodki Pan Ciastek 11.10.2013 14:14

Red- a co się tak rzuciłeś na tego PP? W sumie masz swoje powody ;)

Po ogarnięciu swojego wyglądu i potrzeb. Wyszedłem do parku. Strasznie mnie intryguje sprawa z Andrewem Wilsonem. Musze odnaleźć te dwie osoby, które miały z nim kontakt tamtego wieczoru...

Cheyenne 11.10.2013 14:17

+Prowadzimy fabułę czy nie?

Słodki Pan Ciastek 11.10.2013 14:17

UP: jak widać ja prowadzę.

redmoon 11.10.2013 14:18

@SPC - wiesz, wielu osobom wydaje się podejrzany.Więc lepiej go wyeliminować, a żeby go wyeliminować - trzeba przekonać innych miastowych do głosowania na niego.

Lubie 11.10.2013 14:19

Mery, to samo można było powiedzieć o Maqrylu w poprzedinej edycji. Narobił w okół siebie szumu a był niewinny.

Ale co do Bjork muszę się zgodzić, "sprawdzajcie PMy". Chce, byśmy śledzili kto wysyła do kogo PM'a, a w tym czasie jakaś konfa na GG i omawiają kolejne zabójstwo, podczas gdy my szukamy igły w stogu siana. Nic nie znajdziemy, a mafia (4 + Bjork) zabiją kolejną osobe.
Ja bym zagłosował na Bjork.

UWAGA o godzinie 15:20 Diana wysyła prywatną wiadomość, ona jest mafiozem. (:rdlaugh:)

Słodki Pan Ciastek 11.10.2013 14:20

Łaziłem po parku w którym widziałem go z grubą innych ludzi. Ale nikogo nie było...
Sprawdziłem jeszcze raz w kawiarni, ale też nikogo nie było. Co jest grane?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:50.