![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi
Napotkał ktoś może program do robienia recolorów obiektów?
Chodzi mi głównie o meble/obrazy, bo do ciuchów znalazłem. Będę wdzięczny za linka (a jak będzie jeszcze przy tym poradnik, wycałuję <3 ) EDIT: Chwilę poszukał i o, znalazł. Jak by kogoś to interesowało, TUTORIAL ;) |
Cześć cześć :)
Myślę nad zakupem The Sims 4, ale nie jestem pewna czy na moim laptopie wgl. pójdzie. I w związku z tym mam pytanie: czy na laptopie HP-Pavilion 17-e135sw będę mogła grać? Próbował ktoś? ;) Parametry laptopa: System: Windows 8.1 Procesor: 4-rdzeniowy procesor AMD A4-5000 APU z kartą graficzną Radeon HD 8330 (1,5 GHz, 2Mb pamięci podręcznej) Pamięć RAM: 4GB DDR3L ( 4x4GB ) Dysk twardy: 500GB SATA (5400 obr./min) Dźwięk: system DTS Sound+ |
Cytat:
Tutaj masz stronę,która wszystko sprawdzi za ciebie. http://www.systemrequirementslab.com/cyri Tam gdzie pisze:" Search for a game" wpisujesz the sims 4 i naciskasz:"Can you run it",zaznaczasz:"Automatic Detection"czekasz chwile i już masz |
MartaRut23 jeśli chodzi o wypełnienie wszystkich pasków potrzeb danego Sima to Ctrl+Shift+C i wpisujesz: sims.fill_all_commodities a dla całej rodziny: stats.fill_commodities_household
|
Cytat:
Nie do końca o to mi chodzi.Mam kod na potrzeby,ale mi chodzi o coś takiego jak w the sims 3,że można na pasku zwiększać albo zmniejszać potrzeby. |
Z tego co wiem, to w TS4 jest odpowiednik trójkowego testingcheatsenabled true, ale nie wiem do końca jak brzmi. Chyba testingcheats true? Ale nie wiem czy z jego pomocą można przeciągać paski potrzeb, tj. w TS3.
|
MartaRut23, dzięki :)
Cześć :) Z góry przepraszam, że post pod postem, ale to baaardzo ważne dla mnie, a edycji postu nikt nie zauważy :( Sprawdziłam na tej stronie, którą podała MartaRut23, czy simsy mi pójdą i wyszło, że na minimalnych ustawieniach tak, ale na wyższych już raczej nie, bo mam o 0,4GB RAMu za mało i kartę graficzną trochę za słabą. I w związku z tym, czy gra będzie się często i dużo zawieszać? i czy w ogóle jest sens ją kupić ? :( Proszę o możliwie jak najszybszą odpowiedź, ponieważ gra jest tańsza :P a tylko jutro będę mogła skorzystać z tej promocji :) Ogrooomne dzięki z góry. :* |
Jeżeli będziesz grała na niskich lub średnich ustawieniach gra nie powinna się zacinać ani wywalać do pulpitu. W moim przypadku (nvidia 9800 gtx) skończyło się na obniżeniu ustawień do minimalnych, bo wyskakiwal błąd. Teraz gra chodzi płynnie, a do gorszej grafiki idzie się przyzwyczaić (nieskompresowane tekstury pomagają:) )
|
Dzięki ogromne :*
Przede wszystkim chodzi o to, żeby chodziła w miarę płynnie :) Więc chyba się skuszę, bo już myślałam, że będę musiała zrezygnować :) |
Wczoraj aktualizował mi się Origin czy coś tam od tego i pozmieniały mi się wszystkie ustawienia gry, tryb okienkowy i ogólnie musiałam wszystko naprawiać. Też tak mieliście?
I drugie pytanie: jak macie ustawione opcje starzenia się? Chciałabym włączyć starzenie, bo mam dość ręcznego postarzania moich simów. Poza tym nie chcę, żeby simy z otoczenia żyły wieczność jak w dwójce, ale z drugiej strony boję się wioski emerytów jak to miałam w trójce. I co jak wszyscy simowie z miasta umrą? Wprowadzą się nowi? |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:29. |