TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Własny Biznes - Masz pytanie? Zadaj je tu! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=28334)

Meggie 02.12.2007 10:25

Odp: Masz pytanie? Zadaj je tu!

Nikita musisz jak napisałaś zakupić parcelę publiczną, umeblować ją w zależności od tego jaki biznes chcesz otworzyć. Poźniej jak w każdym innym biznesie zatrudniasz pracowników, przydzielasz im określone funkcje. Kupujesz tabliczke "Otwórz/Zamknij" i otwierasz biznes. Zbierają się klienci a ty zbierasz kase itd. ;)

psychickid 02.12.2007 12:59

A muszę jeździć do tego miejsca, czy sobie pracownicy poradzą?

Meggie 02.12.2007 16:25

Przydałoby się zebyś tam wpadała, ale jeśli nie chcesz być tam tak czesto to jednego z pracowników awansuj na kierownika i bedziesz mogla wiedziec co tam sie dzieje przez telefon.

megwitch 09.12.2007 01:08

Pytanie - jak zmusić pracowników, żeby nosili ubrania, które im wybrałam? Gram na parceli mieszkalnej, jeżeli to ma związek.

Nuda 09.12.2007 09:00

Musisz wybrać "zarządzanie->wybierz ubranie robocze" i pracownicy powinni je założyć(przynajmniej ja rak mam),a jak nie chcą to na pewno w interakcjach sima i pracownika będzie coś w stylu"załóż ubranie robocze"
Ps:dla kobiety,mężczyzny i nastolatka musisz wybrać osobno ubrania.

megwitch 09.12.2007 13:16

Cytat:

Napisał Nana1994
Musisz wybrać "zarządzanie->wybierz ubranie robocze" i pracownicy powinni je założyć(przynajmniej ja rak mam),a jak nie chcą to na pewno w interakcjach sima i pracownika będzie coś w stylu"załóż ubranie robocze"

Niestety - zanim zadałam pytanie na forum sprawdziłam kilkakrotnie wszystkie interakcje. Jest tylko "wybierz ubranie robocze", a już wybierałam - dla mojego sima i dla pracujacej u mnie simki... (nie wiem, czy to ustala się do każdego z osobna, czy ogólnie do płci/wieku, w każdym razie co najmniej ta dwójka powinna mieć...). Raz gdy mój sim pracował na kasie pojawiła sie ta opcja, ale to było chwilę po ustaleniu jego ubrania roboczego. Teraz widuje tylko "załóż strój codzienny" (przy kliknięciu na kasę), gdy jest na przykład w dresie. Nie wiem, co robię źle :<

Poza tym - czy pracownicy nie powinni przychodzić do pracy w ubraniach roboczych? Bo jeżeli muszę za każdym razem klikać na nich jeden po drugim i kazać im się przebrać... :/ (czego, podkreślę, również na razie nie mogę zrobić)

Nikara 14.12.2007 16:33

Cytat:

Napisał megwitch
Niestety - zanim zadałam pytanie na forum sprawdziłam kilkakrotnie wszystkie interakcje. Jest tylko "wybierz ubranie robocze", a już wybierałam - dla mojego sima i dla pracujacej u mnie simki... (nie wiem, czy to ustala się do każdego z osobna, czy ogólnie do płci/wieku, w każdym razie co najmniej ta dwójka powinna mieć...). Raz gdy mój sim pracował na kasie pojawiła sie ta opcja, ale to było chwilę po ustaleniu jego ubrania roboczego. Teraz widuje tylko "załóż strój codzienny" (przy kliknięciu na kasę), gdy jest na przykład w dresie. Nie wiem, co robię źle :<

Poza tym - czy pracownicy nie powinni przychodzić do pracy w ubraniach roboczych? Bo jeżeli muszę za każdym razem klikać na nich jeden po drugim i kazać im się przebrać... :/ (czego, podkreślę, również na razie nie mogę zrobić)

Ubranie robocze trzeba wybierać dla każdego z osobna, ale gdy wybierze się dla jednej osoby (np. kobiety) to druga kobieta będzie mogła nosić takie samo (wystarczy tylko, gdy klikniesz, aby wybrać jej ubranie robocze, ten komplet co stworzyłaś poprzedniej). Albo ubierać inaczej. Gdy ją już ubierzesz będzie ci przychodzić do pracy tak, jak jej każesz. Na pewno nie masz takiej opcji? Jeśli osoba pracuje u ciebie, MUSI być ta interakcja (na simie pracującym klikasz i potem zarządzanie i wybierz ubiór roboczy, czy cośtam). A jeśli ten sim, który pracował przy kasie miał opcję 'załóż ubranie codzienne' to widocznie miał już robocze. No nie wiem >.<" Sprawdź dobrze jeszcze raz :)

megwitch 15.12.2007 21:06

Cóż, dziękuję Nikiara. Chyba wiem w czym problem - jak się wybiera to ubranie to potem trzeba jeszcze raz zaznaczyć to, co się wybrało. Wcześniej chyba tego nie zrobiłam. Nie wiem, czy teraz na pewno wszystko będzie w porządku, bo wysłałam moją biznes-rodzinkę na wakacje ;) Przy okazji, co ciekawe (przynajmniej dla mnie ;)) - Własny Biznes muli bardziej, niż Podróże...

Ireth Númenessë 02.02.2008 12:33

Mam pytanko, co można sprzedawać w swojej firmie, bo TS2WB zapowiada się bardzo fajnie.:)

psychickid 02.02.2008 19:18

Yyy. dokładnie wszystko. Co chcesz, od zwierąt, po sprzęty.
Zapowiada się.?
To już przecież d-a-w-n-o wyszło.!!!!
Ciekawy sposób do nabijania postów...
Ale dokładnie wszystko...
Co tylko chcesz

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:32.