TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   The Sims 2: Zwierzaki - Wszystko na temat dodatku (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=30956)

gosia_92 07.09.2006 17:22

Hej,ja kiedyś byłam na tym forum,szkoda,ze już nie ma wszystkich konkursów.Konto mi się zepsuło,założyłam nowe,to nie chciało mnie zalogować,ale teraz się udało.Ja też z niecierpliwością czekam na zwierzaki.Najbardziej je właśnie lubiłam z dodatków do the sims.Mam nadzieję,ze w 2 też mi się najbardziej spodobają.A co do szyk i elegancja,to oni po prostu robią takie dodatki,żebyśmy mieli jakieś nowe ubrania i meble,żebyśmy się nie nudzili.To nie są takie dodatki jak Nocne życie czy Biznes.Ja mam wszystkie dodatki do the sims 2 oprócz zestawu świątecznego,teraz czekam aż będę mogła ściągnąć drugą część szyk i elegancja.Może to wydawać się śmieszne,ale żadnego dodatku do simsów nie kupiłam.The sims jedynkę jakoś mój brat załatwiał od kolegów i tym sposobem miałam wszystkie oprócz abrykadabry.A the sims 2 i the sims 2 na studiach pożyczyłam od koleżanki,ona kupiła,a my dwie to zawsze byliśmy fankami tej gry,teraz dołączyła jeszcze jedna z naszej klasy,ale jeszcze kilka osób by się znalazło.No a resztę dodatków do the sims 2 ściągnęłam z internetu.No mam nadzieję,ze the sims 2 zwierzaki będą super,juz mi się podobają po zdjęciach i filmikach.Wiec czekam zwami na nie,nie mogę się doczekać 17 października,na pewno już będę mogła przeczytać relacje z gry.
Pozdrawiam gosia_92 :O :D

Lissaa 08.09.2006 18:15

A to jest już pewne, że w Polsce "Pets" będzie się nazywało zwierzaki ? A nie np. Zwierzęta czy jakoś tak ? :O Bo w The Sims 1 też były zwierzaki. Tak się pytam z ciekawości, bo u mnie w Angli będzie Pets :P

Baki 08.09.2006 20:31

na oficjalnym logu jest napisane "THE SIMS 2: Zwierzaki"

Nergallik 08.09.2006 21:41

Troche do kitu bo bylo:

The Sims (1): Unleashed
czyli:
The Sims (1): Zwierzaki

A teraz bedzie
The Sims 2: Pets
i znowu po polsku:
The Sims 2: Zwierzaki ??

bez sensu... PETS w dokladnym tlumaczeniu oznacza zwierzęta domowe, albo pupile domowe... mogliby w polskiej wersji nazwac The Sims 2: Pupile

A tak to... dupcia w kapuście...

Eámanë 08.09.2006 21:57

Właśnie nazwa The Sims 2 Zwierzaki jest jak najbardziej zbliżona do oryginalnej. Czasami nazw własnych nie tłumaczy się dosłownie, bo po prostu głupio brzmią. A kiepski tytuł gry, to gorsza jej sprzedaż :P Z tego samego powodu nie przetłumaczono The Sims Unleashed jako The Sims Spuszczone ze smyczy (brzmi idiotycznie, nieprawdaż? ale tak właśnie brzmi dosłowne tłumaczenie) albo The Sims Makin' Magic jako Czynienie magii.
The Sims 2 Pupile też jakoś słabo wpada w ucho.

Lissaa 09.09.2006 12:25

zwierzaki,zwierzaki, ZWIERZAKI !!!!! Jestem tak uzależniona od tej gry, że nawet mi się dzisiaj śnił ten dodatek xP Jak wychodzi jakiś nowy dodatek, a ja go nie mam, to mi się śni, i wtedy wiem, że muszę iść do sklepu i go kupić, bo jest mi to przeznaczone xD A wy mieliście już jakieś sny ? xD

Nergallik 09.09.2006 21:29

Cytat:

Napisał Eámanë
Właśnie nazwa The Sims 2 Zwierzaki jest jak najbardziej zbliżona do oryginalnej. Czasami nazw własnych nie tłumaczy się dosłownie, bo po prostu głupio brzmią. A kiepski tytuł gry, to gorsza jej sprzedaż :P Z tego samego powodu nie przetłumaczono The Sims Unleashed jako The Sims Spuszczone ze smyczy (brzmi idiotycznie, nieprawdaż? ale tak właśnie brzmi dosłowne tłumaczenie) albo The Sims Makin' Magic jako Czynienie magii.
The Sims 2 Pupile też jakoś słabo wpada w ucho.

Możnaby było wymyslic cokolwiek innego... mogli wogule inaczej podejsc do gry i zrobic The Sims 2: Zoo ... i oprocz psow i kotow zrobic jeszcze ZOO ktore moznaby odwiedzac i mozliwosc robienia zoo we własnym biznesie... cokolwiek tylko nie znowu ten sam tytul... pojde do sklepu powiem: poprosze the sims zwierzaki, a sprzedawca: które? Bez sensu...

cokolwiek tylko nie zwierzaki...

Meggie 10.09.2006 11:26

Długo nie zaglądałam na to forum. Nie chce mi sie czytac prawie 50 stron. Czy ktos moze mi powiedziec kiedy wyjda TS2 Zwierzaki?

Lissaa 10.09.2006 11:30

Ale skoro już jest na tym oficjalnym logo napisane "zwierzaki" no to chyba już tak zostanie. Gościom nie chciało się wymyślać innej nazwy bo po kiego grzyba, skoro i tak kupią i tak :P No chyba że coś się tam takiego stanie, że zamiast zwierzaków będą "Pupilki" xD Nie wiem, nie wiem, trzeba czekać, a wtedy w sklepach zobaczymy tą prawdziwą nazwę :P

krolik1995 10.09.2006 13:06

Cytat:

Napisał meggie94
Długo nie zaglądałam na to forum. Nie chce mi sie czytac prawie 50 stron. Czy ktos moze mi powiedziec kiedy wyjda TS2 Zwierzaki?

Wyjdą najprawdopodobniej 17 października ale ta data nie jest jeszcze ustalona. Może być 31 ale prędzej 17 więc troszke jeszcze poczekamy. ;) A co do logo to mi nie przeszkadza że będzie The sims 2 Zwierzaki. Nazwa nie zmienia tego co jest w środku pudelka co nie? Więc poco ta afera? Cieszmy się że wogóle będzie! ;P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:48.