TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

claudia_o 06.06.2009 20:06

Odp: Pytania i odpowiedzi

Nie wiem czy o to ci chodzi, ale jak chcesz stworzyć nową rodzinę lub np. wprowadzić inną już gotową w tym samym mieście musisz wejść w edycję miasta i po lewej jest ikonka 'zmień aktywną rodzinę'. ;)
Nie wiem czy to o to Ci chodziło bo nie bardzo rozumiem Twojego posta ;P

stinkfist 06.06.2009 20:13

Miyoki, dokladnie o to mi chodzilo.
aha! no, nie znalazlam takiego przycisku. :{
ok, teraz juz wszystko jasne, dzieki wam bardzo : D

gangheroni 06.06.2009 20:36

Dlaczego Sims 3 są takie nudne?

stinkfist 06.06.2009 20:37

bo jak klikasz dwa razy na ikonke to musisz jeszcze potem przycisnac cos, co wyglada jak 'play'. wtedy nawet uruchamia sie gra!

Red Trumpet 06.06.2009 22:02

Mam taki problem:

Zbudowałam domek, ale coś mi nie pasowało i chciałam podnieść teren za pomocą kodu. Wcisnęłam CTRL + SHIFT + C i nic! Pole do wpisywania kodów nie pojawia się!!!
Jakby co, mam gram na laptopie (gdyby to było ważne, ale ja się nie znam :P)
Czy ktoś wie, co na to zaradzić?
Z góry dziękuję za odpowiedzi

agnieszka130187 06.06.2009 23:02

Właśnie sobie pograłam i otóż kiedy karzę mojej Simce iść na jakaś parcelę publiczną to ona jedzie autem. Klikam już na parcelę i wybieram opcję idź, ale ona zawsze jedzie. Jak mam zrobić, że jak karze jej iść to nie pojedzie autem ? Drugie pytanie gdzie szukać i jak tych owadów kamieni nasion itd ? czy jest jakiś panel, który informuje nas o tuszy sima ? Czy simy w ogóle tyją, a jeżeli tak to jak to sprawdzić, aha no i zauważyłam, że albumu w grze nie ma, a może przegapiłam ? Nie mam także opcji, aby Sim poszedł pobiegać, jak na niego kliknę jest tylko idź na plażę, do parku i chyba na basen. :(
Poratujcie trochę.

Miyoki 06.06.2009 23:07

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1039002)
Właśnie sobie pograłam i otóż kiedy karzę mojej Simce iść na jakaś parcelę publiczną to ona jedzie autem. Klikam już na parcelę i wybieram opcję idź, ale ona zawsze jedzie.

Cóż.. Grałam tyle w The Sims 3 ile nic, ale może postaram się odpowiedzieć, bo to jedyne, co mi przychodzi do głowy. Czy ta Simka jest leniwa?
Szczerze mówiąc, to jakbym ja (a jestem leniwa) miała iść na piechotę do miasta, to także bym wolała jechać xD

agnieszka130187 06.06.2009 23:16

Nie, nie posiada takiej cechy. :) Zastanawia mnie czy zawsze Simy jeżdżą, jak mają samochody. :(

lay 06.06.2009 23:53

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1039002)
Drugie pytanie gdzie szukać i jak tych owadów kamieni nasion itd ?

Owady najczęściej występują w parkach i terenach zielonych. Ostatnio w parku centralnym zauważyłam parę motyli. Po kliknięciu na nich pojawiła się opcja "kolekcjonuj", czy coś w tym stylu. Kamienie (meteoryty) znalazłam na cmentarzu, nasion jeszcze nie widziałam (dostałam jedynie parę po przeczytaniu książki o ogrodnictwie).

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1039008)
Nie, nie posiada takiej cechy. :) Zastanawia mnie czy zawsze Simy jeżdżą, jak mają samochody. :(

Zauważyłam, że simka porusza się pieszo, gdy wyznaczona trasa nie jest długa (przykładowo - pomiędzy sąsiednimi parcelami). W przypadku dłuższej trasy wybiera rower, taksówkę, bądź też czarny autobus z gwiazdą na masce (samochodu zapomniałam kupić).

Chantelle 07.06.2009 05:10

A jak się przesuwa paski umiejętności?Mam wpisany kod,ale jak próbuje przesunąć to się nie da.
I jeszcze jedno pytanie.Skąd jest okolica Riverviev?Ja takiej nie mam.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:01.