TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 1: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Gwiazdowe Telenowele.. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=3221)

Converse 15.06.2004 18:51

Piękne opowiadania, jestem pod wrażeniem http://aquarius.neostrada.pl/smil/coolspeak.gif

Ale przypominam o opcji http://aquarius.neostrada.pl/p_edit.gif podczas postowania http://aquarius.neostrada.pl/smil/188.gif

Zong 15.06.2004 20:06

Magi, wybierz A!!!!!!
Basieńko, dzięki, Twoja historia też jest fajna
Wybierz D!!!!!

cornishonka 15.06.2004 20:56

Odc. 16 (mam nadzieje, ze nie pomylilam ;) :P nawet daleko doszlam.. ;D)

SIUUU. Tuz obok ucha Ani zaswiszczalo. Ania szybko odsunela sie i zobaczyla... noz, ktorym zabila demona. Odwrocila sie gwaltownie do Pauliny.
- Paula! Co ty robisz, kobieto!
Ale na te slowa Paulina wystraszyla sie i uciekla jak jakis zwierzak. Ania szukala jej po calej sali, ale nie znalazla. Wkrotce z ogromnym bolem w rece upadla na ziemie i zasnela.

*

- Uuaa... - Jeknela i swoja zdrowa reka dotknela czola. Otworzyla oczy i szybko podniosla sie. Co to za dom?
- O, panienka sie obudzila! - Uslyszala mily i skrzeczacy glos. Do pokoju, w ktorym lezala, weszla jakas staruszka, niosac tace z tabletkami. Ania jednak sie tym nie przejmowala, rozgladala sie po pokoju jakby pierwszy raz widziala swiat. Na szafach byly jakies zaslonki, obok polka z gramofonem i starym fotelem. A tuz nad fotelem wisiala jakas kartka. Ania sprobowala sie dopatrzec..

Ogromne gratulacje sklada
burmistrz miasteczka - Alfred Grymma
zona burmistrza miasteczka - Marta Grymma
R. P. w S. M. | Rozne Pomoce w Sprawach Miasta - Karol Sienkiewicz, Hanna Butted, Krzysztof Penzell, Dick Bezz

Za uratowanie przed demonami miasteczka Gutthen
Pani Barbarze Simtonff

- Co to jest? - Wskazala palcem dziewczyna na kartke papieru.
- Och, to jest... no, cos, co pewnie tez dostaniesz. Zalatwilas juz... ee... Cztery, piec demonow?
- Chyba tak. - Mruknela Ania i polozyla sie.
- To pani tez ma moce?
- Jasne, skarbie.
- Nauczy mnie pani ich uzywac?
- To ty jestes juz dwa tygodnie swiadoma tego, ze masz moce i nie potrafisz z nich korzystac?!
- Tak...
..........................
A teraz? :P
1. Staruszka krzyknie 'dziecko, jak moglas sie tego nie nauczyc?!'
2. Staruszka powie spokojnie 'dobrze, naucze cie.'
3. Staruszka wyjdzie z pokoju.
..........................

Zapraszam do głosowania ;D

Magi 16.06.2004 09:52

Corn 1
a umnie niech ktoś jeszcze coś wybierze!

cornishonka 16.06.2004 14:13

Odc. 17

- Dziecko, jak ty moglas sie tego nie nauczyc?!
- No... Tak jakos... nie bylo czasu...
- Ale zabilas przeciez demony!
- Ostatnio jednego nozem, drugiego nieswiadomie, trzeciego matka zabila... - Ania nie mogla dokonczyc, staruszka zaslonila jej usta.
- Zabilas jednego nozem?! Jak?! To niemozliwe... Nie wierze...
- Niech pani uwierzy. To byl moj dobry przyjaciel, ale sie ujawnil.
- To pewnie dlatego... Hmm...
- Mam rozumiec ze demony mozna "wytresowac"?
- No... W pewnym sensie..
- Niech pani mnie nauczy! Najpierw uzywania mocy, potem jak je oswoic!
- Oswojenia nie da sie nauczyc! Z tym sie trzeba urodzic! - Warknela staruszka i wyszla z pokoju. "Trudny charakter..." - Pomyslala Ania i przewrocila sie na drugi bok. Zasnela.

*

Ciemny korytarz... Pełen drzwi... Ania powoli szła na kolanach... Zobaczyła pod najbliższymi drzwiami staruszkę. "Jestem głodna.." - Pomyślała. "Nie, powstrzymaj się! Nie! NIEE!" - Ryknela jak grozna lwica i rzucila sie na staruszke... Mniam... Kreew... Niee...
- ACH! - Krzyknela Ania, cala spocona pod koldra. Byla noc. Wstala, rozejrzala sie po domu. Nie ma staruszki... Nie... to wszystko co sie stalo... to prawda? Pobiegla do pokoju staruszki i otworzyla drzwi. Siedzial tam jakis mlodzieniec i czytal ksiazke. Na oko 22 lata. Hmm.. O rok starszy... Niezle. Ale Ania przegonila te mysli. Byla przyzwyczajona, ze kazdy fajny facet to demon.
- Szybko! Staruszka jest bardzo ranna! Zaraz umrze!
- E.. Slucham? Babcia poszla wymyc wlosy...
- Ale nie ma jej w domu!

Co sie stanie?
1. Staruszka umrze
2. Chlopak uwierzy Ani
3. Staruszka przyjdzie.
................................
No :> głosować ;P

she 16.06.2004 14:34

Magi C , Corn 1 , .

Upadki i Przebudzenia cz.8

Doszła do domu , przebrała się i ktoś zadzwonił do drzwi. - tak?- Zapytała.
- Proszę otworzć! To ważne! - Otworzyła drzwi i do jej domu wtargnęła dziennikarka z uśmiechem na twarzy. Poprawiła fryzurę i zaczęła - Podobno do drnka wsypała to pani Sandra Gridde (ta *****a z serialu). Co pani o tym sądzi?- Zabrzmiał pełen podniecenia głos. - Niewiem.... nie mam ochoty na wywiady. A teraz myślę , że już sobie pani pójdzie.- Wypchnęła ją i zatrzasnęła drzwi. Potem zadzwoniła do Leny i pojechała do dzielnicy showbiznesu w całkiem inne miejsce.
- Witaj Renato. Usłyszała znajomy głos , obróciła się i zobaczyła starą przyjaciółkę.
- Mary , jak dobrze Cię widzieć. Wiesz... mów mi Carmen. Kilka tygodni temu zmieniłam imię i nazwisko... a co u ciebie?
- Ach. Spełniły się moje marzenia! Zostałam projektantką mody , oraz je organizuje , dobieram modelki i takie tam.
- To cudownie. Kiedy mogę zobaczyć twój pokaz mody?
- Jutro o 18.30- Jej wzok utkwił na Carmen. Oglądała ją i myślała.
- Heeej! Tu ziemia! Co mi się tak przyglądasz?
- A. Tak sobie pomyślałam , że byłaby z Ciebie świetna modelka. Tak! Przyjdż dzisiaj.... a skoro już tutaj jesteś to może teraz zrobimy próbę. No... chyba , że się nie zgadzasz?
- A... ale. Tak , oczywiście z chęcią! Może być fajnie.- Carmen nie zaprzeczała i była zadowolona , że ktoś w reszcie ją zauważył.
Przymierzała piękne suknie , chodziła po wybiegu , nie zdawała sobie sprawy jak dobrze jej to wychodzi.

Po pokazie mody jej zdięcie ukazało się w gazetach pod tytułem" Mary Kieffer (przyjaciółka Carmen) umie dobierać modelki. Znowu reporterzy , wywiady. Och... upadła na swoje łóżko . Miała już dosyć wywiadów. Rano zatrudniła kamerdynera i pojechała do miasta na zakupy. Spotkała tam Dann'ego Gothera , który złożył jej prppozycje o pozowanie w jego zdięciach.- Ja? W Pana zdięciach? To dlamnie zaszczyt! Będę na pewno.- Odpowiedziała Carmen , żeby wrócić z miasta potrzebowała ciężarówki. Kupiła nowe meble , dodatki itp.itd.
Po długiej kąpieli i wizycie w solarium Carmen założyła krótką mini i sexowny top udając się do dzielnicy showbiznesu. Wzięła udział w castingu na piosenkę. Przeszła. Jej kariera modelki zarówno jak i piosenkarki rosła. CDN

Basieńka 16.06.2004 18:29

Corn 2. A mnie wena uciekła... Jak się znajdzie to napisze. Może poszukam jej pod szafą :P :D ;) :) :lol: :ph34r:

Zong 16.06.2004 21:24

Corn 2.

she 17.06.2004 10:02

"Upadki i Przebudzenia" cz.9

W krótce zamieszkała w Pięknej Willi z Basenem i wszystkimi luksusami. Miała służbę , własnych ochroniaży i kucharzy. Nie mogła się spokojnie przejść po ulicy bez natarczywości fanów , zbegowiska ludzi i wścibskich reporterów. - Nie chcę już być gwiazdą!- Powiedziała do swojej agentki. - Ależ jesteś sławna , uwielbiana , podziwiana...- i właśnie oto chodzi! To mnie męczy!- Odpowiedziała. Stylistka ułożyła jej fryzurę , a Carmen wybrała suknię , obejrzała się w lustrze i skrzywiła twarz.- Carmen jesteś gotowa?- Agentka spytała. - Na bankiecie będą same sławy
wię musisz wyglądać olśniewająco- dodała Thinni( agentka Carmen) - Nie mam ochoty być na tym bankiecie z nadętymi byfonami.- krzyknęła Carmen , zrzucając ozdoby z włosów. CDN
.................................................. ...........................

Nie mogę dalej pisać , bo się właśnie dowiedziałam , że na tydzień przyjżdza o mnie koleżanka mamy z 3 lettnim dzieckem. NIE NAWIDZĘ MAŁYCH DZIECI < BO SIĘ MUSZĘ NIMI NIAŃCZYĆ , WIĘC STRACIŁACIŁAM OCHOTĘ DO PISANIA :angry: :angry: :angry:

Magi 17.06.2004 13:27

DAVINA SUPERSTAR
Odcinek 5:

- To zleciła ta fanka na którą nakrzyczałam...
- Tak, szofer mi opowiadał, że na nią nakrzyczałaś.- powiedział Barry.
- Dlaczego to zrobiła? Mówiła że mnie tak kocha.
- Może poczuła się strasznie urażona?
- Tak, może.
- Ach, Davino, reżyser Boils powiedział, że masz jutro iść ponieważ będzie nakręcany następny odcinek. - poinformowała ją Rixey.
- Dobrze, a teraz musze się położyć.
- To... To my już pujdziemy.
- Dobranoc Barry.
- Dobranoc. - odpowiedział krótko Barry.
Ale Davina nie zamierzała się kłaść tylko szukać telefonu do zwariowanej fanki.
Nie znalazła jednak. Potem położyła się i zasnęła.
CDN

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:37.