TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Wymarzone Podróże - Problemy z misjami (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52961)

Suvariti 27.06.2010 22:27

Odp: Problemy z misjami

Wiecie co ja mam problem z znalezieniem 5 granatów... Jest to jedna z pierwszych misji w Egipcie, wie ktoś ?

Łezka 28.06.2010 10:47

Suvariti granaty w Egipcie możesz zakupić na targu w sklepie z żywnością, a jeśli nie chcesz wydawać simoleonów to wystarczy popatrzeć na ogródki domów w pobliżu targu. :)

Lapis_Lasuli 28.06.2010 11:16

Cytat:

Napisał Dziurawiec_Skąpolistny (Post 1266546)
Suvariti granaty w Egipcie możesz zakupić na targu w sklepie z żywnością, a jeśli nie chcesz wydawać simoleonów to wystarczy popatrzeć na ogródki domów w pobliżu targu. :)

Tylko że w tej misji chodzi o bodajże doskonałe granaty, a takich nie kupisz w sklepie, nie ma też granatów o takiej jakości na drzewach. Trochę bez sensu, żeby wracać do domu i hodować granaty, z tym że trzeba mieć wyższy poziom ogrodnictwa.

Łezka 28.06.2010 16:14

Wobec tego należy zebrać lub kupić granaty w Egipcie, wrócić do domu, nauczyć się ogrodnictwa, zasadzić granaty, nawozić i tak aż do doskonałości owoców... :/ Rzeczywiście trochę to pracochłonne, ale dla chcącego nic trudnego. :P

Karolzax 03.07.2010 18:20

Ja mam problem z misją w egipcie.Mam się poparzyć.Próbowałem wejść w ogień w piramidach do których raz wchodziłem ale mój sim nie może wejść w ogień.Pomóżcie!

Kinkarus 08.07.2010 12:30

Karolzax, myślę że chodzi o wejście w pułapkę ogniową.

Charionette 08.07.2010 18:57

Mam problem z misją we Francji. Mam znaleźć dziennik w Cheatau de Landgraab, tyle tylko, że nie wiem gdzie go szukać, bo większość pułapek jest nie do rozbrojenia. Znalazłam wejście za wielkimi głazami, ale tam potrzebny jest kamienny klucz uroku, który nie wiem gdzie się znajduje.

EDIT: Już nieaktualne ;)
A jesli ktoś miałby ten sam problem co ja... Dziennik jest w szopie za domem- wymagany jest kamienny klucz w kształcie serca (albo dla leniwych klucz uniwersalny) ;)

'Mu 10.07.2010 13:58

Zwiedzając Chiny napotkałam simkę z rodziny Su, chętną oddać w moje łapki nadzwyczaj wymagające zadanie odnalezienie reliktu w grobowcu pod gorącymi źródłami (tego blokowanego przez 'największy głaz' w okolicy). Po przetrząśnięciu podziemi znalazłam poszukiwany relikt, po czym status zadania zmienił się na dziwaczną akcję. Zazwyczaj pojawiał się przycisk ~"oddaj relikt". Tym razem przycisk nosi nazwę : "Zadzwoń". Po wykonaniu telefonu zleceniodawca, czyli simka z rodziny Su przybiega do mnie. Wybieram akcję przekazania reliktu. Simki rozmawiają przez chwilę i.. tyle. Zadanie wciąż jest aktywne, a waza wciąż tkwi w moim wyposażeniu.
Kolejną niespodzianką jest widok 'złotej' opcji przekazania reliktu u wszystkich handlarzy w mieście (a może nawet wszystkich simów w Chinach?).

Dziwaczne, prawda? Jak w takim wypadku zakończyć zadanie?
Próbowałam już uruchomienia gry bez dodatków package, oraz ponownie zainstalowałam ostatniego patcha do Wymarzonych Podróży.

--edit-
Anulowałam misję :P
Po jakimś czasie pojawiła się ponownie, lecz od innego sima. Powodem problemów musiało być przejście zleceniodawczyni z wieku dorosłego w starczy. Przy kolejnej próbie zakończyłam misję bez problemu.

Karolzax 10.07.2010 20:27

Cytat:

Napisał Kinkarus (Post 1272279)
Karolzax, myślę że chodzi o wejście w pułapkę ogniową.

Tak tylko że nie mogę znaleźć tej pułapki.Pomożecie?

Akya 18.07.2010 11:25

Mam problem z misją w Egipcie.Jestem w komorze na targu i szukam wskazówek związanych z królową Hatszepsut. Ale utknęłam, i nie wiem jak wejść do tego pomieszczenia, które zaznaczyłam na czerwono: http://i32.************/2r26s6f.jpg

Przy okazji, ktoś wie gdzie znajduje się klucz do magazynu targowego nr 5? ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:30.