TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3 Pokolenia - Proste pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60436)

Pinezka 20.06.2011 20:24

Odp: The Sims 3 - Proste pytania i odpowiedzi.

Nie mam włączonej tej opcji. Normalne okazje dotyczące zdobycia pkt umiejętności, znajomości etc są. Pozostaje tylko czekać.. Dopiero wczoraj wieczorem dodałam bar dla wampirów, wcześniej miałam w mieście tylko kujona.

Searle 21.06.2011 07:40

A o co chodzi dokładnie z tym Stłumieniem okazji? Myślałam, że to wyłącza pojawianie się okienek z okazjami, ale nawet jak ja mam to włączone to okienka też wyskakują. Czy może chodzi o częstotliwość wyskakiwania tych powiadomień?

anie_1981 21.06.2011 09:45

Ja mam cały czas stłumienie okazji i dopiero po instalacji Pokoleń zaczęły mi się pojawiać okazje typowo pokoleniowe, ale niezbyt często. Np. dzieciakowi okazja do ożywienia WP, dorosłym okazja darmowego urlopu, żeby pociechy mogły zdemolować dom :P

Pinezka grasz z modami? Bo z NRaas Master Controllerem możesz sobie przerobić na wampa lub sławę kogo zechcesz....

muffindance 21.06.2011 10:18

A ja nie mam włączonego Stłumienia okazji i pojawiają mi się tylko propozycje podwyższenia umiejętności i zdobycia punktów gwiazdorstwa :| Przez całą dorosłość moje simowe małżeństwo nie dostało propozycji darmowego urlopu, o ożywieniu wymyślonego już nie wspomnę. Gram teraz nowa rodziną, może akurat u nich coś się przytrafi...

Rosemarie 21.06.2011 15:25

te okazje to naprawdę mnie irytują, najczęściej przyjmuję takie typu jak "nagranie reklam" czy "wystąpienie gościnnie w sztuce". korzystam tylko z tych darmowych wakacji, ta okazja doszła w Pokoleniach, o ożywieniu WP, czasem też.

Pinezka 21.06.2011 17:42

Uznałam, że rozwiążę problem inaczej, skopiowałam do biblioteki sławną rodzinę z Bridgeport i może w ten sposób inni simowie zdobędą sławę. Z wampirami zrobię podobnie.

edit : Mam pytanie o gnomy. Czy one doszły z dodatkiem Kariera? Czy możliwe jest ich posiadanie tylko z dodatkiem Po zmroku i Pokolenia ? I skąd się je właściwie bierze?

Biała 21.06.2011 18:27

Cytat:

Napisał Pinezka (Post 1407637)
Uznałam, że rozwiążę problem inaczej, skopiowałam do biblioteki sławną rodzinę z Bridgeport i może w ten sposób inni simowie zdobędą sławę. Z wampirami zrobię podobnie.

edit : Mam pytanie o gnomy. Czy one doszły z dodatkiem Kariera? Czy możliwe jest ich posiadanie tylko z dodatkiem Po zmroku i Pokolenia ? I skąd się je właściwie bierze?

Szczerze, dowiedziałam się o nich tydzień temu :P
Można je podobno znaleźć w podstawie, zwiedzając katakumby, piorąc w pralce, łowiąc, z dodatkiem kariera rzeźbiąc...
W wymarzonych podróżach dochodzi jeden gnom z każdego kraju, w po zmroku dochodzi gnom 'wampir', a z podstawy chyba Tajemniczy pan gnom czy jak mu tam :P

Pinezka 21.06.2011 20:02

W takim razie mam szanse na jego spotkanie. Zaczynam regularnie przeszukiwać katakumby!

Czyniąca_Hałas 22.06.2011 10:57

Co mogę zrobić z Eliksirem Duchów?

miłośniczka zwierząt 22.06.2011 11:40

przemienić sima w ducha .

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:28.