![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra
Karta, która przestała działać to GeForce FX 5700LE. Obecnie mam również kartę NVIDII, ale sporo starszą, mimo wszystko jakoś ciągnie tę grę. Kompletnie tego nie rozumiem. ;/ Szkoda mi tylko tych 1 GB dodatków, które wywaliłam, myśląc, że to przez ich nadmiar gra pada. |
Dziewczyny, duże znaczenie ma producent tej karty... NVIDIE mogą produkować różne firmy komputerowe, a jeśli chodzi o sprawdzonego producenta to polecam firmę ZOTAC, ja mam na stacjonarnym kompie kartę NVIDIA GeForce 9600 GT wypuszczoną przez ZOTACa i chodzi jak złoto!
Ba, jest to karta graficzna 500 MB a nie 1GB, a wyciąga taką grafikę, że białka ścina, najnowsi "Hirołsi" śmigają aż miło, nie wspominając o NeedForSeed, a jedyne co wystarczyło zrobić to zaktualizować sterowniki :3 żadnych przycinek <3 Także polecam, bo ZOTAC to jedna z najlepszych firm produkujących karty graficzne :3 |
Słuchajcie, ostatnio miałam problem tego typu: http://forum.thesims.pl/showpost.php...1&postcount=62
Gra właśnie wyłączała mi się mniej więcej po dwóch godzinach, nie od razu. Znalazłam na to o wiele lepszy sposób niż kasowanie zbędnych dodatków (tak na marginesie, takie porządki już za mną - tak czy siak, mniej MB w Downloads na pewno nie zaszkodzi :)) - włączyłam grę w trybie okienkowym i trzeba przyznać, że jak na razie ta metoda okazała się skuteczna :) Oprócz anomalii, jakie opisałam w powyższym, zalinkowanym poście, po przejściu z CAS'u do głównego otoczenia, na ekranie pojawiał się dość spory czarny kwadrat w lewym rogu - teraz już go nie ma. Malin, może u Ciebie rzeczywiście sytuacja wyglądała poważniej, ale powinnaś spróbować :) Wbrew przekonaniu, granie w trybie okienkowym nie jest tak uciążliwe. |
Helenko, podejrzewam, że u mnie nie sprawdzi się ta metoda. :( Po 2 h to gra zawiesiła mi się po raz pierwszy, potem od razu po załadowaniu samej gry lub jakiejś okolicy. Podobnie było z Warsztatem, który zawieszał komputer od razu po załadowaniu, a przecież też jest w oknie, poza tym jest w pewnym sensie "uproszczony" niż sama gra... Podczas grania nie dało się nic zrobić, nie było mowy o jakimkolwiek zapisaniu, bo raz - nie było co zapisywać (w ogóle nie dało się grać), a dwa - jak zaczęło się przycinać, to nawet nie można było myszką ruszyć, po czym zawiecha. Ale może spróbuję raz jeszcze wsadzić tę dziwną kartę i sprawdzić ją ostatecznie, tylko muszę znaleźć chęci. Póki co, nie chce mi się nawet na nią patrzeć... ;/ |
Nie wiedziałam gdzie to napisać, więc piszę tutaj, żeby niepotrzebnie nie zakładać nowych tematów :3
Wie ktoś może, czy w Simsach można sobie pograć Łucją Kwadratową? Pojawia się na obrazie, na okładce gry, ale nigdy jej nie spotkałam. Jest to jakiś NPC czy może to tylko taka "atrakcja" gry? |
Ależ, toż to jest Bella Ćwir, w oryginalnej anglojęzycznej wersji językowej obraz nosi nazwę Bella Squared czy jakoś tak...
... zatem można nią pograć, trzeba tylko jakoś przywrócić Bellę Ćwir (chyba). |
No chyba, że jest to Bella jako nastolatka, bo wygląda trochę inaczej niż dorosła Bella...
Mam dorosłą Bellę na grze :P spróbuje ją zedrzeć do warsztatu i zrobić z niej nastolatkę :) dzięki za odpowiedź :3 |
Po przeinstalowaniu karty graficznej z NVIDII na ATI, Fraps przestał robić zrzuty, tzn. zamiast zdjęć, jest tylko czarne tło. Ktoś się spotkał może z takim problemem i wie, jak go rozwiązać? |
spróbuj odinstalować FRAPSa i zainstalować jeszcze raz, lub ściągnąć ostatnią wersję (bodajże 8.1, nie wiem czy jest większa). Stawiam, że wystarczy reinstalka, ale do końca pewna nie jestem.
|
... a jak nie to naokoło - ustawiasz sobie jako przycisk do zdjęć Print Screena (domyślnie Frapsidło ma ustawiony jakiś inny) i po zrobieniu fotki wklejasz ją do jakiegoś programu do edycji grafiki :P
Nawiasem miałam ten sam problem kiedyś. Chyba faktycznie pokusiłam się o reinstalkę i potem działało, ale pewna nie jestem. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:27. |