TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Malin 21.04.2012 12:59

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Karta, która przestała działać to GeForce FX 5700LE. Obecnie mam również kartę NVIDII, ale sporo starszą, mimo wszystko jakoś ciągnie tę grę. Kompletnie tego nie rozumiem. ;/ Szkoda mi tylko tych 1 GB dodatków, które wywaliłam, myśląc, że to przez ich nadmiar gra pada.

rudzielec 21.04.2012 13:12

Dziewczyny, duże znaczenie ma producent tej karty... NVIDIE mogą produkować różne firmy komputerowe, a jeśli chodzi o sprawdzonego producenta to polecam firmę ZOTAC, ja mam na stacjonarnym kompie kartę NVIDIA GeForce 9600 GT wypuszczoną przez ZOTACa i chodzi jak złoto!
Ba, jest to karta graficzna 500 MB a nie 1GB, a wyciąga taką grafikę, że białka ścina, najnowsi "Hirołsi" śmigają aż miło, nie wspominając o NeedForSeed, a jedyne co wystarczyło zrobić to zaktualizować sterowniki :3 żadnych przycinek <3
Także polecam, bo ZOTAC to jedna z najlepszych firm produkujących karty graficzne :3

ultraviolence 21.04.2012 17:46

Słuchajcie, ostatnio miałam problem tego typu: http://forum.thesims.pl/showpost.php...1&postcount=62
Gra właśnie wyłączała mi się mniej więcej po dwóch godzinach, nie od razu. Znalazłam na to o wiele lepszy sposób niż kasowanie zbędnych dodatków (tak na marginesie, takie porządki już za mną - tak czy siak, mniej MB w Downloads na pewno nie zaszkodzi :)) - włączyłam grę w trybie okienkowym i trzeba przyznać, że jak na razie ta metoda okazała się skuteczna :) Oprócz anomalii, jakie opisałam w powyższym, zalinkowanym poście, po przejściu z CAS'u do głównego otoczenia, na ekranie pojawiał się dość spory czarny kwadrat w lewym rogu - teraz już go nie ma. Malin, może u Ciebie rzeczywiście sytuacja wyglądała poważniej, ale powinnaś spróbować :) Wbrew przekonaniu, granie w trybie okienkowym nie jest tak uciążliwe.

Malin 21.04.2012 18:58

Helenko, podejrzewam, że u mnie nie sprawdzi się ta metoda. :( Po 2 h to gra zawiesiła mi się po raz pierwszy, potem od razu po załadowaniu samej gry lub jakiejś okolicy. Podobnie było z Warsztatem, który zawieszał komputer od razu po załadowaniu, a przecież też jest w oknie, poza tym jest w pewnym sensie "uproszczony" niż sama gra... Podczas grania nie dało się nic zrobić, nie było mowy o jakimkolwiek zapisaniu, bo raz - nie było co zapisywać (w ogóle nie dało się grać), a dwa - jak zaczęło się przycinać, to nawet nie można było myszką ruszyć, po czym zawiecha. Ale może spróbuję raz jeszcze wsadzić tę dziwną kartę i sprawdzić ją ostatecznie, tylko muszę znaleźć chęci. Póki co, nie chce mi się nawet na nią patrzeć... ;/

rudzielec 22.04.2012 16:48

Nie wiedziałam gdzie to napisać, więc piszę tutaj, żeby niepotrzebnie nie zakładać nowych tematów :3
Wie ktoś może, czy w Simsach można sobie pograć Łucją Kwadratową?
Pojawia się na obrazie, na okładce gry, ale nigdy jej nie spotkałam.
Jest to jakiś NPC czy może to tylko taka "atrakcja" gry?

Master of Disaster 22.04.2012 18:07

Ależ, toż to jest Bella Ćwir, w oryginalnej anglojęzycznej wersji językowej obraz nosi nazwę Bella Squared czy jakoś tak...
... zatem można nią pograć, trzeba tylko jakoś przywrócić Bellę Ćwir (chyba).

rudzielec 22.04.2012 22:16

No chyba, że jest to Bella jako nastolatka, bo wygląda trochę inaczej niż dorosła Bella...
Mam dorosłą Bellę na grze :P spróbuje ją zedrzeć do warsztatu i zrobić z niej nastolatkę :)
dzięki za odpowiedź :3

Malin 25.04.2012 00:32

Po przeinstalowaniu karty graficznej z NVIDII na ATI, Fraps przestał robić zrzuty, tzn. zamiast zdjęć, jest tylko czarne tło. Ktoś się spotkał może z takim problemem i wie, jak go rozwiązać?

rudzielec 25.04.2012 10:34

spróbuj odinstalować FRAPSa i zainstalować jeszcze raz, lub ściągnąć ostatnią wersję (bodajże 8.1, nie wiem czy jest większa). Stawiam, że wystarczy reinstalka, ale do końca pewna nie jestem.

Liv 25.04.2012 12:42

... a jak nie to naokoło - ustawiasz sobie jako przycisk do zdjęć Print Screena (domyślnie Frapsidło ma ustawiony jakiś inny) i po zrobieniu fotki wklejasz ją do jakiegoś programu do edycji grafiki :P

Nawiasem miałam ten sam problem kiedyś. Chyba faktycznie pokusiłam się o reinstalkę i potem działało, ale pewna nie jestem.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:27.