TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   The Sims 3 Nie z tego świata - przedpremierowe dyskusje. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63538)

miłośniczka zwierząt 08.08.2012 17:27

Odp: The Sims 3 Nie z tego świata - przedpremierowe dyskusje.

moja wampiry raczej będą przypomniały zwykłe postacie tak jak było dotychczas bo wole takimi wampirami grac niż takimi mrocznymi.

Chloé 08.08.2012 19:50

Co do poczty to odpadnie opcja z przysyłaniem gnomów zamiast cennych kamieni, bo te gnomy potrafiły nieraz stanowić połowę zawartości przesyłki. Nieraz się męczyłam z szukaniem różowego diamentu, a gdy w końcu udało się go wysłać, to ciach - gnom! Ci z poczty podmieniali co cenniejsze sztuki oszlifowanych kamieni, dzięki maszynie mam nadzieję zniknie problem z nieuczciwymi listonoszami :D

miłośniczka zwierząt 08.08.2012 19:55

no wiesz może się, okazać że z takiej maszyny też ci gnom wyskoczy i co wtedy ? wiesz nigdy nie wiadomo jak to producenci zaplanowali.

anie_1981 08.08.2012 20:14

Mnie za to wpienia, jak każę Simowi rzeźbić w kamieniu, a kamień znika i pojawia się jakiś metal czy coś. Surówka kamienia kosztuje 500 simoleonów, a za nawet najdroższy metal dostaję maks 100-150. Tak się u mnie dzieje na tyle często, że przestałam rzeźbić w kamieniu, choć takie rzeźby lubię najbardziej, najwięcej się na nich zarabia, zwłaszcza jak Sim ma dużo pkt rzeźbiarstwa. A co do szlifowania, to na mts jest mod, który pozwala na oszlifowanie kamieni na dowolny szlif. Nie uważam tego nawet za mod, tylko za "niezwykle przydatne narzędzie kolekcjonera" ;)

Ja nie będę miała problemów z wampirami, bo nimi nie gram. Nawet nie wiem czy zauważyłabym różnicę między oboma typami wampa, sądzę, że nie :P

miłośniczka zwierząt 08.08.2012 20:23

ja planuje właśnie najpierw wampiry przetestować a potem czarownice i pozostałe postacie Fantastyczne

anie_1981 09.08.2012 16:45

Na jednym ze screenów, widziałam planszę kontroli populacji stworów w opcjach, były tam też psy, koty i konie. Ciekawe na czym miałaby polegać ta kontrola... W ogóle by zwierzaków nie było..? No bo teraz, to gra sama daje sąsiadom zwierzęta, do tego można je adoptować ze schroniska, i jeszcze pałętają się bezpańskie po mieście. Jest jeszcze sąsiedzka adopcja małych zwierząt (dzieciaki). Ciekawe który z tych elementów gry kontrolują te opcje.

Levkoni 09.08.2012 17:12

Podejrzewam, że ta kontrola raczej polega na tym, że im mniej damy tym mniej będzie w populacji danego "stwora", a nie wpłynie to na ilość zwierząt do adopcji :)

Kamil 09.08.2012 18:22

Ale tam nie ma suwaków tylko takie kwadraciki do zaznaczenia. :P

Levkoni 09.08.2012 21:59

Aaaaa, to widocznie włącz/wyłącz i od cała kontrola ;p

anie_1981 09.08.2012 22:48

Nom... Ciekawe jak to będzie. Ja bym chciała wyłączenia tylko bezpańskich zwierząt i sąsiedzkich adopcji, sąsiedzi mogliby sobie mieć zwierzaki bez mojego udziału. Z drugiej jednak strony, to jeśli będę chciała, żeby sąsiad miał kota, to mu go kupię :P Nie mogę się doczekać niektórych opcji z nowych dodatków. Kontrola populacji "nie-Simów", doniczki, chochliki, łażące szkielety z miotełką... A z CRP to chcę już mieć możliwość zapisywania pomieszczeń, bo chcę przenieść jeden budynek, a nie chce mi się budować\urządzać go od nowa :P Na większej działce będę miała więcej pola do popisu, ale najbardziej chodzi o skopane ukształtowanie terenu. Nie da się tego "ładnie poprawić".

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:53.